Онлайн чи по телефону. Через карантин комунальники закривають прийом споживачів

Онлайн чи по телефону. Через карантин комунальники закривають прийом споживачів
Фото в матеріалі ілюстративні, з архіву «20хвилин». Остання фотографія — vmr.gov.ua
  • Комунальні служби, які відповідають за газ, тепло, воду і електрику та інші послуги, продовжують працювати.
  • Але через карантин газовики і енергетики припинили приймати споживачів. А от «Прозорі офіси» й працюють, хоча не рекомендують приходити до них людям з ознаками ГРВІ.
  • Як можна вирішити свої питання, пов’язані з комуналкою, якщо центри обслуговування споживачів не працюють?

З 12 березня до 3 квітня на території України діє карантин через коронавірус COVID-19. Через це закрили для навчання заклади освіти, і влада на різних рівнях рекомендує людям без потреби не виходити на вулицю. 

Тим часом, комунальні служби працюють. Де все ще приймають споживачів, а де закрили свої приймальні на час карантину? І як споживачам звірити показники на комунальні послуги, з’ясувати проблемні питання без відвідин центрів обслуговування клієнтів та без черг?

ОНОВЛЕНО. Від сьогодні, 17 березня, не працюють всі заклади, які недотичні до сфери охорони здоров'я чи життєдіяльності міста. Комунальні служби, правоохоронці приймають лише дистанційно: онлайн чи телефоном. Лікарям заборонили проводити прийоми у лікарнях. Про нові обмеження в матеріалі: Перукарні, ринки, ресторани та більшість магазинів. Що мають закрити з 17 березня у Вінниці

Відео дня

«Перша ластівка»

У «Вінницягаз» одними з перших заявили, що закривають свої приймальні для споживачів. З 16 березня до 3 квітня діє карантинне обмеження на відвідування усіх Центрі обслуговування клієнтів. Натомість, аби з’ясувати споживачам свої питання, пов’язані з газом, пропонують звертатися на онлайн сервіси:

«Особистий кабінет на сайті 104.ua http://bit.ly/cabinet104

Мобільний додаток 104Mobile для Android http://bit.ly/104Android

Мобільний додаток 104Mobile Light для iPhone http://bit.ly/104iPhone

Чат-бот «7104ua» у Viber http://bit.ly/7104uaViber

Контакт центр за телефоном: 067-01-10-104, (0432) 509-104. Телефонуйте до Контакт центру, де також доступна функція зворотного дзвінка – Callback. Ви можете залишити заявку й оператори швидко зв'яжуться з вами», — пишуть газовики у дописі на фейсбук-сторінці.

Енергетики закрилися

У «Вінницяобленерго» також закривають свої офіси для прийому споживачів:

— Ми закриваємо центри обслуговування споживачів на території всієї Вінниччини. Закриття приймалень триватиме до завершення карантину, до 3 квітня. Комунікація з нами буде проходити через телефони та онлайн-сервіси, — розказала речниця обленерго Світлана Борисюк.

А от у прес-службі постачальника електроенергії «Енера Вінниця» не змогли відповісти так само однозначно:

— Просто зараз це питання вирішується. Про результати розкажу пізніше, — зазначила прес-секретар «Енера Вінниця» Тетяна Колодій.

Телефон Call-центру: (0432) 32 97 77 (багатоканальний)

Маєте ознаки ГРВІ? Не приходьте до «Прозорих офісів»

Не обмежують прийоми, але радять не приходити споживачам тепловики.

— Більшість питань можна з’ясувати або телефоном, або в онлайн-режимі. Водночас, центр обслуговування споживачів буде працювати, адже ситуації бувають різні. Але закликаємо — заради безпеки не треба до нас приходити без нагальної на те потреби. Аварійні служби будуть працювати в звичайному режимі. Ремонтні роботи на мережах будуть виконуватися однозначно, — розказала речниця «Вінницяміськтеплоенерго» Сніжана Шпікіна.

ОНОВЛЕННЯ: — На час карантину ми не будемо приймати споживачів. Уся робота з людьми буде проходити або онлайн, або по телефону, — доповнила свій коментар Сніжана Шпікіна.

У прес-релізі тепловики перелічують контакти для зв’язку з ними:

«Радимо у випадку симптом ГРВІ не приходити на підприємство, а вирішувати всі можливі питання з підприємством у телефонному режимі або «онлайн»:

  • У випадку аварійних ситуацій чи інших питань, пов’язаних з отриманням послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання, звертайтеся за номером (0432)43-34-95 (працює цілодобово!),
  • Щодо нарахувань, розрахунків та іншої інформації по Вашому особовому рахунку  - (0432)55-16-51 або 46-03-45,
  • Щодо питань, пов’язаних з необхідністю виклику контролера (0432)50-72-89,
  • Також можете залишати звернення на офіційному сайті підприємства за посиланням,
  • Також пишіть нам у повідомлення в мережі Facebook, — повідомляють у «ВМТЕ»

Водоканал і «Прозорі офіси» — неоднозначно

Чи припинять приймати споживачів у Водоканалі, нам не вдалося з’ясувати. Речниця підприємства Юлія Калуцька не відповіла на дзвінок журналіста. Станом на 13.00 16 березня немає інформації про обмеження прийому ані на офіційних сторінках у фейсбуку, ані на сайті організації.

ОНОВЛЕННЯ. «Вінницяоблводоканал» все ж закривають прийоми споживачів. 

«З 17 березня до 03 квітня діятимуть обмежувальні заходи та переводимо особистий прийом громадян керівниками та іншими відповідальними особами підприємства в телефонний режим. З питань, що потребують невідкладного вирішення керівником підприємства та його заступниками, звертатись за телефоном 53-72-85, 66-45-27.

Питання щодо нарахувань за послуги водопостачання та водовідведення, договірних відносин, тощо 69-69-06. 

Питання щодо отримання та подачі документів на технічні умови та іншої технічної документації 53-72-62.

Передати показники лічильників обліку води споживачі категорії “населення” за телефонами 69-69-06, 61-07-35, 61-06-00 або на електронну адресу [email protected], — повідомили комунальники на своїй сторінці у фейсбук.

Продовжують працювати в штатному режимі й «Прозорі офіси»: 

— Поки ми працюємо. Сьогодні, о 16.00, буде вирішуватися це питання на комісії роботи ЦНАПів й взагалі роботи багатьох закладів. Що стосується «Прозорів офісів», то зараз ми працюємо в штатному режимі. Просимо людей, щоб без нагальної потреби не відвідували офіси, але ж ви знаєте наших людей, серед них є різні, — відповіли у приймальній міського департаменту адмінпослуг, який опікується «Прозорими офісами».

Дистанційно замовити адмінпослуги у «Прозорому офісі» можна за цим посиланням.

Водночас ще на минулому тижні у мерії радили вінничанам обмежити відвідини «Прозорих офісів», які щодня приймають до 3500 людей. А відсьогодні, 16 березня, всім відвідувачам вимірюють температуру.

Заберіть картку за свою бабусю

У комунальному підприємстві «Вінницякартсервіс», яке опікується запровадженням е-квитка у Вінниці, порадили не приходити до них у офіс під час карантину.

«Просимо вас мінімізувати відвідування Центру обслуговування на Соборній, 36. Закликаємо громадян похилого віку, при отриманні повідомлення про надходження картки у офіс, не поспішати одержувати її у той же день, утворюючи при цьому черги та ризикуючи своїм здоров'ям. Картки зберігатимуться у нас до моменту їх безпосередньої видачі!

Центр обслуговування працює у звичному режимі: понеділок — п’ятниця - з 9:00 до 17:00; у середу — з 9:00 до 19:00. Просимо бути уважними до своїх близьких (батьків, дідусів/бабусь ) й, за можливості, забирати Муніципальну картку за них, адже саме вони у найбільшій групі ризику».

І додали перелік документів, які потрібні для отримання замовлених карток:

  • Пільгова - необхідно мати при собі паспорт (для перевірки місця реєстрації) та документ, який підтверджує пільгу, 
  • Загальна - паспорт, ІПН; 
  • Студентська - паспорт, іпн та студентський/учнівський квиток; 
  • Учнівська - свідоцтво про народження,ІПН (за наявності), паспорт одного з батьків, якщо дитина не досягла 14-річного віку (якщо досягла - ID-картка, ІПН) та учнівський.

Чому не закривають ТРЦ, кав’ярні, ринки та інші розважальні заклади? З таким питанням ми звернулися до начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної, оборонної роботи та режиму секретності Олега Парфілова, але ніхто не брав слухавку. 

Чому власники закладів самі не закриваються на час карантину? Пояснення в матеріалі: Закрити не можна працювати. Чому у Вінниці до цих пір працюють кафе та ресторани

Вінницька поліція, нагадаємо, буде приймати вінничан лише по невідкладним питанням.

 

 

Читайте також:

У сусідній області підтвердили два нових випадки коронавірусу

«Зараз для вірусу в Україні просто рай», — вінничанин пише поради, як поводитись в карантин

Двадцять одна лікарня області готова прийняти хворих з коронавірусом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Любов Бабич

    Все закривають вертають заробітчан додому а чому з донбасу не вертають хіба вони захищені  від вірусу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up