Начальник обласної міліції Моренець: міліція не застосовувала зайвої сили до тих, хто штурмував Облраду

Начальник обласної міліції Моренець: міліція не застосовувала зайвої сили до тих, хто штурмував Облраду
Анонсована ще напередодні прес-конференція начальника обласної міліції почалася на годину пізніше. Крім журналістів на неї прийшли представники громадськості. Журналісти задавали питання, активісти вимагали від Моренця писати заяву на звільнення.
Прес-конференція почалася сьогодні, 7 грудня близько 11:00. Ігор Моренець розповів про те, що після вчорашніх сутичок під Облрадою за медичною допомогою розверзнулося близько 8 міліціонерів. Семеро із них госпіталізували. Троє досі знаходяться в реанімації. Діагноз - отруєння газом. 
Також Моренець розповів про 6 людей серед прихильників Свитка, які звернулися по медичну допомогу. А також про те, що 4 активіста його люди затримали. Але в застінках відділу міліції активістів тримали недовго, відпустили того ж дня.
За словами Моренця, міліція не пропускала людей до Облради через те, що правоохоронці пройсто заплуталися зі списками. Крім того, бажаючих потрапити на засідання було стільки, що фізично пустити їх усіх до сесійної зали було неможливо. 
Моренець казав, що міліція не застосувувала для охорони входу до Облради ніяких спецзасобів і не перевищувала необхідної у таких випадках міри жорстокості.
Втім активісти Революції у Вінниці, що прийшли на прес-конференцію, зокрема Ольга Малиновська та Януарій Шостак, вважають інакше. Вони звинуватили Моренця у використання його працівниками газу. На що той сказав, що міліція газу не використовувала. Активісти виказали своє обурення тим, що для захисту депутатів Облради від людей міліція залучила бійців батальйону "Вінниця", що нещодавно повернулися з АТО. Це, мовляв, підлість - стравлювати людей і тих, хто воює на сході. Моренець на це відповів, що "Вінниця"  підпорядковується УМВС у Вінницькій області, тому він мав право їх використовувати.
Моренець сказав, що всі відеозаписи, що були зроблені під час штурму Облради передадуть до Києва - для розслідування. Вже після того, як будуть відомі результати, Моренець пообіцяв прийняти рішення про те, чи залишатиметься він на посаді. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • петя

    Нехай Моренець звільнить не тільки Максимчука а ще одного начальника управління Ткачука Олександра Анатолійовича зі своєю "Вороновицькою свитою та родичами" Цікаво  хто стоїть за його недоторканістю
  • Місцевий

    . Вже після того, як відеозаписи, що були зроблені під час штурму Облради передадуть до Києва - для розслідування, і  будуть відомі результати, Моренець вже НЕ буде приймати  рішення про те, чи залишиться він на посаді. Це рішення приймуть за нього у Києві.
  • Анонім

    тепер хай "активісти" скажуть як проломили голову менту, діти сили перебрали??

    укроп reply Анонім

    якому менту? Цілий взвод безимених госпіталізованих...ха-ха. Минув рік, а ті ж самі морди захищають нових годувальників. Тому і побоялися поставити грузинку міністром МВС, бо рука-руку миє.

    влад reply укроп

    Ігор Моренець НЕХАЙ СПОЧАТКУ ЗВІЛЬНИТЬ НАЧАЛЬНИКА НЕМИРІВСЬКОГО РВ УМСВ   ВАСИЛЯ  МАКСИМЧУКА , КУМА ТА ОДНОСЕЛЬЧАНИНА ЕКС-ЗАМ -МІНІСТРА РАТУШНЯКА, ЯКИЙ ПЕРЕДАВАВ КОЖНОГО ТИЖНЯ ЯЩИКИ КОНЬЯКА У МІНІСТЕРСТО, ДАНЬ ЗБИРАЛАСЯ З ПІДПРИЄМЦІВ, НА ДАНИЙ ЧАС НІЧОГО НЕЗМІНИЛОСЯ!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up