На Станіславського комунальники розбили підвал. Хто його відремонтує?

На Станіславського комунальники розбили підвал. Хто його відремонтує?
Мешканка будинку Катерина Кутинська показує на небезпечний підвал "Якщо впаде моя дитина, то я сама буду винувата — так казали мені на гарячій лінії в мерії"
  • В одному з під’їздів на Станіславського, 36 комунальники розбили підвал, щоб занести обладнання для опалення
  • Люди в розпачі: знесли півстіни ще влітку, і досі не ремонтують
  • А у провалля можуть впасти діти, які є в кожній квартирі
  • Журналіст з’ясував, хто винуватий та коли людям відремонтують приміщення

Мешканка будинку на Станіславського, 36, Катерина Кутинська розповіла, що в їх під’їзді розібрали підвал, щоб «занести якійсь труби».

— Робочі з тепломережі занесли якесь обладнання, бак, розвалили півстіни, але не ремонтують, — емоційно розповідає Катерина. — В під’їзді темно, діти бігають. А якщо зваляться у підвал? Хто за це відповідатиме?!

"20хвилин" вже писали про мешканців будинку на Станіславського, 36, де міські служби помилково зрізали чотириповерховий горіх замість сухого деревця.
 

Відео дня

Нікому немає діла

Мешканці четвертого під’їзду багатоповерхівки на Станіславського кажуть, що проблема з підвалом у них з’явилася цього літа.

— Ці спеціалісти принесли якійсь величезний бак, труби, — каже Людмила Кутинська. — Воно все не влізало, тому розібрали частину стіни. Після того, як все обладнання встановили, у самому підвалі закрили дверима. А в коридорі — ніхто нічого не робить.

Робітники склали цеглу з підвалу в куток. "І тепер по під'їзду бігають криси!" — кажуть мешканціЛюди зверталися до свого ЖЕКу, дзвонили у «Вінницяміськтеплоенерго», на гарячу лінію «Цілодобова варта», але відповідь отримували одну — не знаємо, коли відремонтують підвал.

— Ось у нас вже два тижні немає гарячої води, дзвонили у всі інстанції, але нікому немає діла до цього! — обурюється Катерина Кутинська. — Дзвонила на гарячу лінію мерії, і запитувала: а якщо моя дитина впаде у підвал? Мені відповіли, що це «я буду винувата»!

Давайте зачекаємо

Будинком на Станіславського, 36 керує ЖЕК №15. У приймальні розповіли, що про це питання знають, але відновляти всі роботи мають працівники «Вінницяміськтеплоенерго»:

— Цього літа в шаленому темпі тепловики влаштували в 68 будинках нові індивідуальні теплові пункти, які були заплановані в рамках реконструкції котельні. З цих 68 будинків, 64 обслуговує наш ЖЕК. Там де було неможливо занести обладнання та котли треба було зносити частину стін. А відновлювати це має «Вінницяміськтеплоенерго», яке є генеральним підрядником робіт, — розповіла секретар ЖЕКу №15.

На Зулінського (колишня Тарнагродського) вже закінчують реконструкцію котельні

Читайте також: У Вінниці роблять нову систему теплопостачання за кошти Швейцарії

Чому ЖЕК не може зайнятися ремонтом приміщень на Станіславського, 36 детально розповів начальник житлової контори Сергій Браславський.

 

— На сьогодні, першим завданням було забезпечити опаленням мешканців цих будинків у визначений строк. Те, що розвалені підвали в деяких з них — то треба трохи потерпіти. До нас зверталися мешканці, і ми це їм казали, що ЖЕК не є підрядником по цим роботам, за це несуть відповідальність субпідрядні організації, які найняли «Вінницяміськтеплоенерго».

 

Також начальник ЖЕКу розповів, що якщо робити ремонт зараз, то «такі стіни довго не простоять»:

— Зараз несприятливий температурний режим для робіт. Краще, щоб температура утримувалась на позначці +10 градусів постійно. І якщо ремонт буде проводити ЖЕК, то це додатково ляже на плечі мешканців, — пояснює Сергій Браславський.

Це не наши підрядники

Так хто ж має ремонтувати? Журналіст звернувся з таким питанням до прес-служби «Вінницяміськтеплоенерго».

 

— Наше підприємство відповідає за стан обладнання, яке змонтовано в цьому підвалі, — розповідає прес-секретар підприємства Юлія Петришена. — За ці ремонтні роботи, ми не відповідаємо. В даному випадку, підрядників наймали в Департаменті міського господарства. Як мені розповіли, роботи ще не закінчені, але це питання в них на контролі. І в найближчий час поставлять двері і зроблять все як має бути.

 

«Все буде зроблено»

Отже, підрядна організація працює на Департамент міського господарства. Журналіст подзвонив до начальника департамента Григорія Пурдика, і він несподівано відповів, що скоро буде все зроблено:

 

— Трохи впустили цей момент, але зараз тримаємо все під контролем. Хлопці прийдуть в понеділок та відновлять кладку стіни і двері. Все буде зроблено, — каже Григорій Пурдик.

Журналіст уточнив, що саме в понеділок, наступного тижня (14 листопада) мешканцям на Станіславського мають відремонтувати їх підвал.

Журналісти «20хвилин» триматимуть на контролі цю ситуацію та повідомлять читачам як закінчилися історія з підвалом на Станіславського, 36.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Выезжаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up