Рік тому активістка Femen спалила трамвайчик «Рошен». Що відбувається в суді?

Рік тому активістка Femen спалила трамвайчик «Рошен». Що відбувається в суді?
  • Поцікавилися, чим закінчився судовий розгляд справи про спалення трамвайчика «Рошен» активісткою Femen.

У вівторок вночі, 14 листопада 2017-го року, біля центрального магазину «Рошен», що на Соборній, напівоголені представниці скандального руху Femen підпалили макет трамвая. Про це вони самі написали кілька годин потому на своїй сторінці у Фейсбук. Метою акції послугувало тодішнє викриття фінансових афер про угоди і схеми збагачення представників влади й бізнесменів. У файлах про офшори, які мають назву «райські документи», згадано і Президента України Петра Порошенка. Саме це й обурило феміністок.

«Нехай горить трамвай подібно вогненній колісниці назавжди віднесе Порошенка туди, де немає ані високих податків, ані війни, ані злиднів, ані українців, які так ненависні шоколадному барону», — йшлося на сторінці Femen.

Обережно, у відео є ненормативна лексика! 

Відео дня

11 січня 2018-го направили до суду обвинувальний акт щодо активістки Femen та вінничанина, які спалили декоративний трамвайчик на Соборній. Вони обвинувачуються у вчинені злочину, передбаченого другою частиною статті 296 Кримінального кодексу України — у хуліганстві, вичиненому групою осіб.

Про це розповідав процесуальний керівник у названій справі, прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вадим Шамалюк. Він назвав дії активістки незареєстрованої громадської організації Femen 14 листопада 2017 року умисним порушення громадського порядку та встановлених правил поведінки в громадських місцях. А те, що вона була напівоголена, — винятковим цинізмом.

Читайте також:

Потерпілою стороною в цій справі виступає дочірнє підприємство «Ізюмінка». За даними системи YouControl, кінцевим бенефіціарним власником компанії виступає Петро Порошенко.

Обвинуваченими: активістка Femen Аліса Виноградова та вінничанин Іван Войтенко.

Менше, ніж через два тижні буде рік після того, як стався інцидент біля магазину. За цей час там уже встановили нові фігурки — велетенських зайців.

Читайте також:

А до остаточного висновку в справі суд ще не дійшов. Останнє засідання відбулося 10 жовтня. З’ясувалося, що потрібна додаткова експертиза для того, щоби встановити розмір збитків, отриманих підприємством «Ізюмінка».

На вирішення експертів поставлене питання:

Який розмір матеріальної шкоди, заподіяної ДП «Ізюмінка», унаслідок пошкодження декорації «Трамвай із діодною підсвіткою» при пожежі 14 листопада 2017 року приблизно о 01.34 год. біля вітрини магазину «Рошен» (м. Вінниця, вул.Соборна, 10-А), включаючи витрати на демонтаж, транспортування, зберігання й утилізацію пошкодженого майна, а також витрати на виготовлення, транспортування та демонтаж аналогічної декорації?

Розгляд справи поки що відклали до надходження експертної оцінки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Техас

    париж и веревка ее ждут
  • Олексій

    Ну і чого домоглась ця тупа курка?

    Винничанин коренной reply Олексій

    Вона хоче мужика.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up