Рік тому активістка Femen спалила трамвайчик «Рошен». Що відбувається в суді?

Рік тому активістка Femen спалила трамвайчик «Рошен». Що відбувається в суді?
  • Поцікавилися, чим закінчився судовий розгляд справи про спалення трамвайчика «Рошен» активісткою Femen.

У вівторок вночі, 14 листопада 2017-го року, біля центрального магазину «Рошен», що на Соборній, напівоголені представниці скандального руху Femen підпалили макет трамвая. Про це вони самі написали кілька годин потому на своїй сторінці у Фейсбук. Метою акції послугувало тодішнє викриття фінансових афер про угоди і схеми збагачення представників влади й бізнесменів. У файлах про офшори, які мають назву «райські документи», згадано і Президента України Петра Порошенка. Саме це й обурило феміністок.

«Нехай горить трамвай подібно вогненній колісниці назавжди віднесе Порошенка туди, де немає ані високих податків, ані війни, ані злиднів, ані українців, які так ненависні шоколадному барону», — йшлося на сторінці Femen.

Обережно, у відео є ненормативна лексика! 

Відео дня

11 січня 2018-го направили до суду обвинувальний акт щодо активістки Femen та вінничанина, які спалили декоративний трамвайчик на Соборній. Вони обвинувачуються у вчинені злочину, передбаченого другою частиною статті 296 Кримінального кодексу України — у хуліганстві, вичиненому групою осіб.

Про це розповідав процесуальний керівник у названій справі, прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вадим Шамалюк. Він назвав дії активістки незареєстрованої громадської організації Femen 14 листопада 2017 року умисним порушення громадського порядку та встановлених правил поведінки в громадських місцях. А те, що вона була напівоголена, — винятковим цинізмом.

Читайте також:

Потерпілою стороною в цій справі виступає дочірнє підприємство «Ізюмінка». За даними системи YouControl, кінцевим бенефіціарним власником компанії виступає Петро Порошенко.

Обвинуваченими: активістка Femen Аліса Виноградова та вінничанин Іван Войтенко.

Менше, ніж через два тижні буде рік після того, як стався інцидент біля магазину. За цей час там уже встановили нові фігурки — велетенських зайців.

Читайте також:

А до остаточного висновку в справі суд ще не дійшов. Останнє засідання відбулося 10 жовтня. З’ясувалося, що потрібна додаткова експертиза для того, щоби встановити розмір збитків, отриманих підприємством «Ізюмінка».

На вирішення експертів поставлене питання:

Який розмір матеріальної шкоди, заподіяної ДП «Ізюмінка», унаслідок пошкодження декорації «Трамвай із діодною підсвіткою» при пожежі 14 листопада 2017 року приблизно о 01.34 год. біля вітрини магазину «Рошен» (м. Вінниця, вул.Соборна, 10-А), включаючи витрати на демонтаж, транспортування, зберігання й утилізацію пошкодженого майна, а також витрати на виготовлення, транспортування та демонтаж аналогічної декорації?

Розгляд справи поки що відклали до надходження експертної оцінки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Техас

    париж и веревка ее ждут
  • Олексій

    Ну і чого домоглась ця тупа курка?

    Винничанин коренной reply Олексій

    Вона хоче мужика.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Водоканал попередив про відключення. Кому варто зробити запас води 20:06 Почастішали випадки отруєння дикорослими грибами: що варто знати 19:15 Ми перевірили баштанні культури. Що показав тест ранніх кавунів і динь на наявність нітратів? play_circle_filled photo_camera 19:11 Розширення можливостей аграріїв Вінниччини: відбувся семінар для овочівників photo_camera Від читача 20:34 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 18:34 Однакові послуги, а ціни різні: 10,5 млрд грн виділять на утримання доріг Вінниччини 18:06 Вінниця спрямувала на оборону понад 398 мільйонів гривень photo_camera 17:23 «Йду з посади через стан здоров'я» Сергій Борзов більше не очільник Вінниччини 17:15 Міць, характер, перемога: благодійний забіг «RUN 4 VICTORY» відбудеться у Вінниці 30 червня (Новини компаній) 17:08 Як допомогти, якщо людина втратила свідомість: поради від МОЗ 16:07 Вінниця долучається до коаліції «Енергетичний перехід»: кроки до чистої енергії 15:50 На Вінниччині можна приватизувати будівлю колишньої ветлікарні під бізнес (Новини компаній) 15:09 Нічна пожежа у Хмільницькому районі: рятувальники приборкували вогонь у Глухівцях 14:22 «Приємно опинитися серед потужних бізнесів». За що компанія KNESS отримала ще одну нагороду? 14:20 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:11 На Вінниччині за добу двоє людей загинули на водоймах 13:35 Був людиною-світлом і жив музикою! Оваціями Вінниця провела Юрія Грицюка, який передчасно помер на Трійцю play_circle_filled photo_camera 13:28 Для переселенців у Вінниці: куди звертатися, щоб отримати підтримку 13:13 Двоє на електросамокаті травмували маленьку дівчинку і втекли: відео play_circle_filled 12:45 Як будують швейцарські будиночки за українськими цінами за 100 днів (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up