Масове отруєння на Вінниччині: з випускного потрапили  у лікарню 53 людини

Масове отруєння на Вінниччині: з випускного потрапили  у лікарню 53 людини

У Чечельницькому районі Вінницької області з ознаками кишкової інфекції забрали у лікарню 54 людини, серед яких 23 дитини віком до 17 років. Всі вони святкували випускний вечір.

— Впродовж 24 - 25 червня 2018 року в інфекційне відділення Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано 23 людини, 9 з яких - діти до 15 років, — розказують у прес-центрі «Держпродспоживслужби у Вінницької області».

Хворі скаржились на загальну кволість, біль в животі, блювоту, пронос, підвищення температури тіла. Медики встановили у лікарні всіх хворим попередній діагноз: "Гострий гастроентероколіт". 

Хворі святкували шкільні випускні бали

За інформацією відомства, в ході розслідування встановили, що у суботу, 23 червня 2018 року, всі госпіталізовані святкували шкільні випускні вечори у селах  Бондурівка (сільський будинок культури) та Стратіївка (шкільна їдальня).

Відео дня

— Страви для святкування обох випускних вечорів замовлялись та готувались в кафе "Вербка" села Вербка Чечельницького району та доставлялись без холодильного обладнання. Працівники кафе працювали без пройденого медичного огляду. Не досліджувалась вода, на якій готувалися страви. Продукти в кафе постачалися з бази Де-люкс (Бершадь) та з ринків Чечельника і Бершаді (домашні ковбаси, копчене м’ясо, фрукти, овочі), — зазначають експерти.

Кількість отруєних людей збільшуються

Крім того, у вівторок, 26 червня, госпіталізовано ще 31 людину, із них 14 дітей віком до 17 років.

Станом на сьогодні, 27 червня, в інфекційному відділенні Бершадської окружної  лікарні інтенсивного лікування та  у Чечельницькій лікарні планового лікування знаходиться 62 людини, серед яких 23 дитини з ознаками гострої кишкової інфекції.

За інформацію вінницької ОДА, перебіг захворювання у всіх хворих середнього ступеню важкості.

— Хворі  отримують відповідне лікування. Бактеріологічні лабораторні дослідження відібраного матеріалу тривають. В осередку проведена заключна дезінфекція. До адміністративної відповідальності притягнуто власницю кафе та директора навчального закладу, — повідомляють у «Держпродслужбі».

Поліція відкрила провадження

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 Кримінального кодексу України.

— За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням передбачене покарання у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років. Слідчим призначено ряд експертиз, —  зазначають у вінницькій обласній поліції.

Читайте також:

Масове отруєння на весіллі в шкільному спортзалі: поліція проводить розслідування

Как проверить молоко. Ногти, йод и пипетка вам в помощь
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • ВАСЯ ВИННИЦКИЙ

    Несвежая бурячиха ? Блювота замучила !
  • Читательница

    Столько людей в больнице и АДМИН ответственность? Они следующий раз  на смерть потрааят ..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up