Дорого жити, а вмерти ще дорожче. Скільки коштує похорон у Вінниці?

Дорого жити, а вмерти ще дорожче. Скільки коштує похорон у Вінниці?
Ритуальні послуги вже давно стали бізнесом. Адже це прибуткова справа: постійно хтось народжується і хтось помирає. Так, ритуальні послуги завжди затребувані.

Ритуальні послуги у Вінниці надають як державні, так і  приватні ритуальні агенції. У місті є три найвідоміші ритуальні служби: державне комунальне підприємство «Комбінат комунальних підприємств» і приватні – «Милосердя» та «Реквієм». До їхніх послуг входять: оформлення документів, копання могили, кремація, транспорт, послуги священників та організація поминального обіду. Такі бюро мають своїх агентів, до яких можна звертатися цілодобово.  Послуги агента коштую приблизно сто гривень. Агенти займаються всіма організаційними моментами похорон. 

Скільки коштує?

За останні кілька місяців ціни на ритуальні послуги зросли, у зв’язку із зміною курсу  долара. Загалом середньостатистичний похорон однієї людини у Вінниці обійдеться від 2700грн.

Відео дня

Свідоцтво про поховання коштує 20 грн. Ціна на труну залежить від того як вона виглядає: лакована, вкрита велюром. В середньому труна коштує 750 грн. Також ціна залежить від форми. Наприклад, труни для людей із великою масою тіла називають «французами», вони мають шестикутну форму і коштують близько 980 грн.

Винос тіла коштує приблизно 490 грн. Ціна на вінки залежить від їхніх розмірів. Загалом вінок коштує 80-380 грн. Корзини з квітами коштують від 60 грн.

Помирати влітку дешевше. Влітку викопування могили коштує приблизно 450 грн. Взимку ж, через замерлу землю, ціна інша – 490 грн.

Транспортні послуги залежать від виду транспорту та кількості людей, які в ньому їхатимуть. Середня вартість транспорту 400 грн. Транспорт відвозить у два напрямки – до кладовища і на поминальний обід.

Кремація коштує приблизно від 5 тисяч гривень. Зазвичай її роблять у Києві. Така послуга недуже популярна серед вінничан. Але в середньому двох людей в місяць таки кремують. Послуги священників  оплачуються окремо.

Довідка

У місті є шість кладовищ: «Лука-Мелешківська», «Підлісне», «Кобилянської», «Старе місто», «Тяжилів» та «Київська». Кладовище «Лука-Мелешківська» є відкритим, а всі інші – закриті, там проводять вторинні поховання або ж ховають тих, хто зараннє забронював місця. Здебільшого вінничани надають перевагу первинному захороненню, але є й такі, що обирають вторинне поховання. Вторинне захоронення – це коли на місці могли родича роблять нову могилу. Але таке поховання обійдеться трішки дорожче, адже близько 220 грн коштує демонтаж попереднього гробу. Вторинно захороняють лише родичів, які мають довідку про смерть першозахороненого. Від смерті останнього має минути більше 20 років.

Світлана Лавренюк

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Yulia Krivickaya

    "..або ж ховають тих, хто зараннє забронював місця." зараннэ??? серьезно?? господа журнализды, это слово на украинском будет "заздалегідь" . Не благодарите.
  • Дарья

    Вперше чую про вторинне поховання. Це якось не правильно.
  • Анонім

    Мені здається зараз 5000 буде мало.
  • Анонім

    Куди світ котиться? І не живи бо грошей не має І не вмирай бо тоже немає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up