Де у Вінниці потрібні нові світлофори та переходи? Радять читачі «20хвилин» (МАПА)

Де у Вінниці потрібні нові світлофори та переходи? Радять читачі «20хвилин» (МАПА)
  • У місті торік з’явилися кілька нових світлофорів та пішохідних переходів. Об’єкти робили з ініціативи влади, після дослідження фахівців.
  • Але ми переконані, що в цьому процесі мають брати участь і пересічні вінничани. Бо саме мешканцям міста цим надалі користуватись. 
  • Тому ми провели опитування, де та які потрібні зміни на дорогах у Вінниці? І наші читачі надіслали 116 коментарів, які ми перенесли на мапу.

Минулого року у Вінниці поставили декілька нових світлофорних об’єктів та пішохідних переходів. Серед найбільш значущих — регулювання на площі Гагаріна, світлофор на виїзді з нового мікрорайону «Академічний».

Ці об’єкти робили з ініціативи місцевої влади, яка є балансоутримувачем міських доріг, та після детального вивчення фахівцями. Тоді як громадськість, у випадку з Гагаріна, залучали вже після завершення спорудження об’єкту.

Ми пропонуємо це виправити, бо рішення, які впливають на всіх мешканців міста не мають ухвалюватися лише у кабінетах міської ради. Тому минулої неділі 24 січня запустили опитування на сайті «20хвилин», де просили наших читачів зазначити місця, де потрібні зміни в дорожньому русі: поставити нові світлофори, прокласти пішохідні переходи, замінити дорожні знаки тощо.

Відео дня

У відповідь — отримали 116 коментарів (станом на 27 січня). Їх ми перенесли на мапу Вінниці. На жаль, вдалося це зробити частково, бо деякі коментарі були без зазначення проблеми або варіанту її вирішення.

А поки складали мапу зробили кілька цікавих спостережень: вінничани порадили поставити, як мінімум, 26 нових світлофорів

Найбільше — вісім коментарів — пропонували зміни руху в районі Залізничного вокзалу. Та хочуть поставити світлофори на переходи до Привокзального ринку та на перетині проспекту Коцюбинського з Привокзальною. Або спорудити підземні переходи. Таким чином, сподіваються впорядкувати перетин вулиць пішоходами і встановити черговість на проїзд для автотранспорту

Нові пішохідні переходи люди хочуть на Барському шосе, в районі «Метро». А також на Магістратській — в районі повороту на тролейбусне депо, біля Спасо-Преображенського собору — на перетині вулиць Соборна і Визволення та на перетині вулиць Нечая і Гліба Успенського, де зараз, на свій страх та ризик, люди перебігають дорогу.

Шість коментарів були з пропозицією відрегулювати роботу світлофорів: це, зокрема, перехрестя Юності-Келецька, площа Перемоги, Келецька-600-річчя, де пропонують додати на світлофори зелену стрілку «поворот наліво», з інтервалом 20 секунд. 

Щодо перехрестя 600-річчя - Келецька, то там ще пропонують переробити циклограму світлофорів, бо зараз «зелене світло» одночасно для пішоходів й трамваїв, що, на думку наших читачів, несе небезпеку для людей.

Загалом, люди хочуть, аби місцева влада продовжила роботи з додаткового освітлення пішохідних переходів, які були розпочаті кілька років тому. Зокрема, зробити добре освітленими і помітними ті переходи, які у собі мають острівці безпеки.

Якщо у вас є інші пропозиції, які не нанесені на нашу мапу, пишіть у коментарях. 

Надалі ми плануємо дослідити, яким чином громада може впливати на установку нових переходів та світлофорів. Та дізнатися у органів місцевої влади, де у 2021 році планують встановити нові світлофорні об’єкти та пішохідні переходи.

Наприкінці листопада 2020-го, нагадаємо, затвердили зміни до правил дорожнього руху: потрібно їздити пристебнутими пасками безпеки, а пішоходи, в темну пору доби, повинні мати на одязі світловідбивачі.

 

Читайте також:

Як буде працювати муніципальний евакуатор на вулицях Вінниці

Позашляховик не пропустив «швидку» або навпаки? Деталі аварії за участю колишнього СБУшника

Які дороги відремонтують і побудують в 2021 році? Перелік по вулицях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Benya Raiderman

    Весь город в светофорах? Бред
  • Serhii Mazur

    Смотрите какая схема получается. Люди, живущие в городе Винница некоторые налоги платят в городской бюджет (жители области платят в бюджеты своих муниципалитетов). Из городского бюджета выделяются деньги на ремонт дорог, установку и обслуживание светофоров, на создание и поддержание благоустройства дорог, их уборку. Но этими дорогами пользуется значительная часть жителей области, которые их убивают и создают пробки. Не кажется ли вам это несправедливостью? Предложение: ввести плату за въезд в город для автомобилей, зарегистрированных вне города Винницы. Увидите, как сразу уменьшатся пробки в городе. А еще такую плату можно ввести на въезд на Соборную, например. Это практика многих европейских стран.
  • Константин Карачун

    Давайте вообще дороги превратим а тротуары, авто запретим въезжать в город и будет всем хорошо!
  • ирина ямчук

    Треба перенести напевно перехід муніципальний ринок в сторону Нокаута .
    Там багато дитячих гуртків , а перейти дорогу взагалі неможливо і дорослому.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up