Чумак проведе Лексуса на вибори

Чумак проведе Лексуса на вибори
Борис Пасіченко (крайній зліва) теж був на зборах, де підписали меморандум УНА-УНСО і керівник штабу Самооборони Майдану
Партосердок УНА-УНСО та штаб Самооборони майдану підписали меморандум про співпрацю. Лідери цих двох структур – колишній „правосек” Сергій Чумак та більше відомий за прізвиськом Лексус волонтер Борис Пасіченко – говорять, що не дружать між собою проти когось, а таким чином збирають велику когорту однодумців до виборів

Чому вигнанець з Правого сектору Сергій Чумак подружився із Борисом Пасіченком, який не увійшов до коаліції самооборон? Вони самі кажуть, що об’єднали сили не для того, щоб ополчитися проти когось. З коаліції скандально відомих лідерів почалася підготовка до виборів у Вінницькій області.

Меморандум про співпрацю у понеділок, 29 червня, підписали партосередок УНА-УНСО та керівник штабу Вінницької обласної Самооборони Майдану Андрій Книжник. Дзвонимо Сергію Чумаку і питаємо, для чого йому потрібне об’єднання з громадським формуванням.

- Ми не вливаємося в ту структуру й вона не вливається в нашу, об’єднали зусилля, щоб  іти спільним фронтом на місцеві вибори, - каже він. - Новий закон передбачає обов’язкову наявність політичної партії, а в нас така партія є (УНА-УНСО, - авт.).

- Чим більше людей, тим більше шансів пройти до влади? – питаємо.

- В якісь мірі так, - звучить у відповідь. - Знаєте, якщо вести одного-двох кандидатів, то можна зосередити сили і зробити це. Але ситуацію це докорінно не змінить. Ми вважаємо, що у виборах має приймати участь максимальна кількість патріотично налаштованих громадян, волонтерів, учасників АТО, але тільки через партію вони зможуть піти. Ось ми і вирішили, що УНА-УНСО може поділилися партійною платформою для цього.

Якщо Сергій Чумак у політиці не перший рік, то Борис Пасіченко (фактично лідер вінницької Самооборони Майдану, який називає себе волонтером і головою благодійного фонду) – тут новачок. Минулого тижня він, коли розповідав у лікарні про обставини розбійного нападу на себе, не приховував – участь у виборах візьме.

- Я буду балотуватися, візьму самий „захудалий” район, щоб показати роботу, - говорив Борис Пасіченко. - Я пропонував під час революції це багатьом волонтерам, але більшість вирішила, якщо тут не будуть владу контролювати, то нічого не вийде. Я боровся з цим і борюся далі. В нас держава перетворилася на суцільний контролюючий орган. А не треба контролювати. Треба дати можливість людям працювати. Є аграрії, до яких приїжджаєш в село – все цвіте і пахне. А є, що посіли, зібрали і поїхали, а село, як вмирало без світла, без ферми, без нічого, так і вмирає. Треба людей вертати в село. Не заганяти наволоком чи пагоном, а зацікавити.

В якому районі буде зацікавлювати аграріїв працювати так, щоб селяни не тікали в міста, Борис Пасіченко не зізнався. А родом він з Тиврова. У Вінниці ж про нього ходить багато чуток через його втручання в конфлікти із заводами та землями. Як, в принципі, й про Сергія Чумака. Про обох із них кажуть, як про очільників команд бойовиків. У Чумака - конфлікт із Правим сектором (він тривалий час представляв ПС у області, але потім його позбавили цього права). У Лексуса конфлікти з іншими саомооборонами.  

Коаліція самооборон області, яку координує представник Парубія у Вінниці Ігор Ісаков, не визнає Самооборону Майдану Пасіченка. Ісаков відмовився коментувати меморандум опонентів й Чумака. Питаємо думку про це в члена його коаліції самооборон - керівника міської самооборони.

- Якщо вони так вирішили, значить їм так вигідно, - чув про об’єднання сил Чумака і Пасіченка Віталій Пілманіс. - Кожен вибирає свій шлях – на вибори готується чи ще кудись. Але багато хто забув, що треба діяти за статутом, і сприймають самооборону, як хто хоче. Самооборона ж повинна контролювати владу, підказувати чиновникам, що вони не самі по собі, і єдиним джерелом влади згідно з Конституцією є народ, щоб влада трішки оглядалася, поверталася до людей обличчям, а не м’яким місцем.

Читайте також:
Навіщо Вінниці аж вісім самооборон?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Black

    Рука руку миє)
  • znayu.pravdu.pervyi

    позорище
  • Коля

    Чумак в тюрьму может тiльки привести.
  • Анонім

    все как на подбор,позор такой.вот это жажда власти любой ценой.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up