Борис Пасіченко, він же Боря Лексус, після нападу на нього каже: "У міліціонерів пелена на очах"

Борис Пасіченко, він же Боря Лексус, після нападу на нього каже: "У міліціонерів пелена на очах"
Борис Пасіченко (47) з синцями, забоями і гематомами в лікарняній палаті: "Ці тітушки не боялись нічого взагалі, ні за якими балаклавами не ховалися. Як так? Реально не розумію. Кому ця показуха була?"
Покалічили. Як його били дерев’яними палками чоловіки в спортивних костюмах на очах у жінки, скільки часу не відповідав черговий на «102» і кому додзвонився, щоб викликати міліцію, розказав "20 хвилин" Борис Пасіченко - неоднозначної слави самооборонівець і волонтер на прізвисько Лексус

- Вони мене чекали на парковці, і щойно ми приїхали, висипало з двох машин вісім людей. Одна з них - срібляста машина, що їздила за мною цілий день. Тобто, сплановано було побиття мене чи забиття. Це факт. Але коли приїхала міліція, одразу зробила висновок - це хуліганка.

Так каже Борис Пасіченко, який ввечері 15 червня потрапив у лікарню швидкої допомоги після нападу озброєних палицями чоловіків у спортивних костюмах, які не ховали своїх облич. Він каже, знає усіх і описав їх міліції. Тож чому відкрили провадження про групове хуліганство і досі нікого не затримали, не зрозуміло. Натомість – нібито з’явилося провадження проти Борі-«Лексуса», як організатора збройного формування...

Про це провадження Борис Пасіченко дізнався від журналістів. Говорить, що для нього організована злочинна група – це бандити, які займаються наркотиками і зброєю. Сам ще вважає ці речі табу. Зброю, звісно, має, але вона з дозволом.

- У мене ворогів немає. Я з кожним здороваюся, хто на мене навіть кляузи якісь пише, якісь пасквілі. І на цих людей, які мене побили, повірте, я навіть не злий, - говорить Борис Пасіченко. – Мене тільки, знаєте, що зачепило? Те, що вони це робили перед жінкою. Це ницість. Вони цим показали свою слабкість, своє безсилля. Фільмів надивилися і думають, якщо людину побити бітами, то вона заспокоїться? У мене до них пропозиція: раз вони спортсмени і не мають куди енергію діти, то хай підуть на передову без зброї, зі своїми бітами.



“Привіт, Борюсік!” – що таке вітання передувало побиттю Бориса Пасіченка, 20minut.ua писав тиждень тому - Вісім людей побили бітами Борю Лексуса і перелякали його жінку. Це було близько 20.00 на автостоянці в мікрорайоні Поділля. Борис з дружиною Іриною приїхали додому і щойно вийшли з машини, під’їхав джип і сріблястий легковик, з яких вийшли по чотири чоловіки 25-35 років.

- Як побачив, що в них пістолети і палиці (бруски, а не біти, - авт.), то зрозумів, що розмови ніякої не буде. Ніхто нічого не пояснював. Просто били. В мне ліве око заплило. Голова побита. Ребра. Поясниця. Били скрізь ці тітушки, що на антимайдан їздили. Забрали в мене барсетку з грішми, в жінки сумочку. Побили її мобільний телефон. Мені – годинник. Знаю всіх, а слідство тепер нехай розбирається.

Дружина Бориса Пасіченка Ірина дістала мобільний, щоб зняти на відео нападників. Але один із них пригрозив їй брутальною лайкою, вирвав телефон й кинув ним об змелю. Ірина фізично не постраждала. В неї нервовий стрес. Жінка каже, що звичні речі для неї через те, що пережила, тепер стали складними.

- Я сьогодні вдома двері не могла знайти, - казала Ірина (40) на другий день після нападу


- Ми дитину планували, а одним вчинком вісім лобів перекреслили усе. Яким правом? Покажіть мені це право, що можна брати дубину і бити людей? Ми в середньовіччі живемо чи де? – каже Борис Пасіченко. - У мене питання до нашої міліції: як так, люди не боялись нічого взагалі, навіть ні за якими балаклавами не ховалися, просто вийшли і це зробили? Я реально не розумію. Це показуха була. Кому? Мені? Нашій владі? У мене таке враження, що в міліціонерів пелена на очах, вони нічого не бачать або на другій планеті живуть. Це жах.

Борис Пасіченко також розповідає, що вони з дружиною не могли додзвонитися на „102” – там просто трубку не брали.

- Набирали 30 хвилин, а там не відповідали просто, - говорить Борис Пасіченко. – Тоді я набрав заступника начальника міліції по громадській безпеці, який був у відпустці. Він видзвонив, і швидко міліція прилетіла. Потім ще й претензії пред’являла: ви порадилися, а потім почали видзвонювати... Так, я дзвонив. Добре, що в мене є друзі, до яких можу звернутися. Я й сам можу когось захистити інколи. І мене можуть захистити. А ви уявіть, що робити простій людині, селянину, якого побили дошками? Він нікуди не додзвониться, нікуди не доб’ється, бо скрізь стоїть армована стіна. Оце страшно. В якому суспільстві ми живемо і куди рухаємося? В нас люди один одного не чують. Кричати треба, вити треба. Люди байдужі. Влада живе в іншому вимірі. Треба спуститися на землю і по землі іти, скільки б у тебе не було мільйонів.

Борис Пасіченко (47) показував синцямі, забої і гематомами в лікарняній палаті юристам з Києва і розкзував:  
- Ці люди не боялись нічого взагалі, ні за якими балаклавами не ховалися. Як так? Реально не розумію. Кому ця показуха була?


Хто такий Борис Пасіченко і що йому загрожує?
Прізвисько „Лексус” до Бориса Пасіченка причепили, бо він їздить на такому авто. Сам він називає себе громадським діячем, волонтером, членом Вінницької обласної Самооборони Майдану та головою благодійного фонду. Його ім’я нерідко фігурує у історіях рейдерських захоплень і земельних розборах. Люди Лексуса, як каже він, там, де людям не виплачують зарплати або відбирають їхнє майно. Такий собі сучасний робінгуд?  

Остання історія, куди втрутилася Самооборона Майдану – в селі Бродецькому, де ріжуть цукровий завод. Якраз до цього конфлікту й прив’язує напад на себе Борис Пасіченко. Коли журналіст говорила з ним у лікарні, телефонувала жінка з Козятинського району і казала, що на завод знову приїхали тітушки. З розмови було зрозуміло, що серед приїжджих є чоловік, що сказав „Привіт, Борюсік” перед тим, як наваляв йому разом із сімома хлопцями в спортивках.

- Боже! Їхні машини і вони мали б бути у розшуку! – налякалася дружина Бориса Ірина Джерко.

- Зараз треба вирішувати питання охорони Бориса і його сім’ї та організувати харчування, щоб він не їв нічого лікарняного – можуть отруїти, - порадив юрист з Києва, який надає Пасіченку безкоштовну допомогу.

А самооборонівці тим часом зібралися під лікарнею, де лежить Борис Пасіченко. Чи для охорони його і дружини, лишається здогадуватися. Але офіційно - вони привезли свіжу подяку потрепілому після нападу за його волонтерську роботу від батальйону "Київ-1", доречі, міліцейського. 


Дружина Бориса говорить, що такі подяки від бійців її чоловік отримує постійно і гордиться ними


«Це замах на життя, не інакше. В небезпеці вся родина»
За цю вінницьку справу взявся столичний юрист Михайло Гулак, який каже, що кожна друга машина в АТО – від Бориса. Він сам служив на Сході військовим фельдшером у батальйоні «Миротворець». Себе називає єдиним з українських адвокатів, що розпустив фірму, щоб піти на війну. І, мовляв, якби не виділені фондом Бориса Пасіченка гроші на операцію, не знає, чи одужав би після поранень.

Юрист не сумнівається, напад на Пасіченка – то не просто хуліганство, це замах на життя пов'язаний з його громадською діяльністю.  
 

- Я сам пережив шість замахів на життя у зв’язку зі справами, якими займався. І впевнений, напад на Бориса – це був замах на життя, не інакше, - говорить Михайло Гулак (38). - Цьому передували погрози йому і його родині. Він впливовий у світі волонтерів. Його спочатку попереджали, а потім напали через принципову громадянську позицію. Ми вже підняли це питання в телефонному режимі і будемо розмовляти з керівництвом країни. Зробимо кроки для того, щоб більше цього не повторилося, бо це сьогодні тут сталося, а завтра буде по всій країні. Мені дуже шкода, що таку людину, яка передавала нам усе на передову, і це дуже тяжко достається, хотіли вбити. Маємо послідовність дій і ставимо задачі захистити і організацію, і особисто цю людину. Сьогодні його родина в небезпеці. Що таке, вісім хлопців взяли побили? Не двоє, не троє, а вісім! Побиття було дуже жорстоке. Всі знають, колишні і діючі міліціонери, коли нападають групою, це каже про те, що вони сто відсотків розуміли, що будуть не наказані. Але чим більший натовп здійснює напад, тим більше з цих людей буде сидіти в утомі. На тихі злочини ідуть по одному. А коли це роблять колгоспом – нам легше. Тим більше, що ми вже знаємо, хто це зробив. Будемо клопотати про затримання цих людей і проситимемо СБУ взяти на контроль цю справу, тому що Вінниця славиться вмінням швидко закопувати справи.

Відео дня
blockquote>


Читайте також:
Навіщо Вінниці аж вісім самооборон?
Чому і хто самооборонівця-волонтера назвав Борею Лексусом
Люди з документом самооборони збивають гроші з вінничан
Побиття Бориса Пасіченка з хуліганства перекваліфікували у розбій
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Бедный, бедный, бедный Боря. Видать слабо отп..ли, если он в состоянии ходить.
  • Anonymous

    это какой то ПОЗОР......
  • Анонім

    згоден з тим що мало дали,  навіщо ці шоу робити, напевно табличку ділення Борюсік забув тай дали, але для того  скільки він наробив людям то мало дали
  • Анонім

    стільки скільки він людям наробив,то ще мало дали.Просто так в нас не  нападають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up