Бійця «Айдару» Олександра Захарчука поховають після ідентифікації тіла

Бійця «Айдару» Олександра Захарчука поховають після ідентифікації тіла
Другого грудня загинув доброволець батальйону «Айдар» 44-річний Олександр Захарчук. Про це журналісту "20 хвилин" повідомив командир відділення, в якому служив Олександр, з позивним «Бача».

За його словами, сталося це у місті Щастя на Луганщині.  Бойовики в черговий раз «накрили»  обстрілами з  установок «Град».  Наш земляк разом з ще одним бійцем з Тернополя на ім’я В’ячеслав, 1977 року народження, знаходилися в автомобілі.  Там їх і знайшли після закінчення обстрілу. Командир каже, що понівечені тіла бійців відправили на ідентифікацію у Запоріжжя.  Тому «Бача» здивований повідомленням на деяких сайтах про те, що 4 грудня в Будинку офіцерів у Вінниці відбудеться церемонія прощання із загиблим. Ще й час вказано – з 10 до 11 години.

-Ми обов’язково повідомимо вінничанам про день прощання з Сашею, - розповідає командир. – Бо це була надзвичайно щира і порядна людина. Він не тільки земляк, він був моїм надійним другом. Тому для мене це дуже велика втрата.

За позивним «Бача» стоїть вінничанин на ім’я Володимир. Цей відважний чоловік, якому вже виповнилося 50, пішов добровольцем не сам. Разом з ним захищає рідну землю його син.

Відео дня

-Саша Захарчук був членом організації «Вінницька самооборона Майдану», - розповідає один з його товаришів. – Саме під час революції ми з ним познайомилися. Скромна і дуже доброзичлива людина. Не можу уявити, що більше не побачимося...

Упродовж трьох місяців Олександр кожен тиждень приїжджав до «айдарівців» у ролі волонтера, привозив допомогу.  Недавно поповнив ряди бійців батальйону. Нині окремі його підрозділи перебувають у самому пеклі АТО – захищають  Щастя і село Трьохізбенку, що за 30 кілометрів від міста. Саме там  служив Олександр Захарчук.

У той же день в результаті  мінометного  обстрілу загинув  старший лейтенант однієї з військових частин Іван Бенера.  А мобілізований з числа резервістів молодший сержант Віталій  Білоус після важкого поранення  помер третього грудня. Він протягом трьох місяців воював з терористами.  Інформація про загибель військових Бенери й Білоуса розміщена на сайті Вінницької облдержадміністрації. Там же є список загиблих на Донбасі вінничан. У ньому 60 прізвищ. Тепер мають вписати ще три прізвища – Захарчука, Бенери й Білоуса. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Протоукр

    Семью жаль, если она у него была.
  • винничанин

    Чем тут лицемерно скорбить, лучше вдове помогите материально. Видите, даже хоронить "героя" не за что..
  • Дарья

    Слава герою. Вічна пам"ять.
  • Анонім

    Знав особисто. ВІІЧНА ПАМЯТЬ !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up