Біологія у віртуальному світі: як у школах впроваджують сучасні технології

Біологія у віртуальному світі: як у школах впроваджують сучасні технології
  • Якщо ви вважаєте, що навчатися можна суто за шкільною партою, то ви помиляєтеся. Це довели у вінницькому клубі віртуальної реальностї.
  • За допомогою кількох девайсів і комп’ютерних програм, учні тепер можуть досліджувати людські органи, будову нашого тіла та навіть подорожувати судинною системою на пару з еритроцитами.

З восьмого класу школярі починають вивчати Біологію людини. Будову її організму, себто анатомію. Як правило, найцікавішою з цього курсу може бути поїздка в міський морг. Та й то, далеко не всіх учнів туди возять і далеко не всі з них погоджуються туди їхати.

Якщо не брати до уваги профільників, то навряд чи існує бодай один клас, де всі без винятку учні розуміють і захоплюються цим предметом. Як правило, поглиблене вивчення біології, цікаве або окремим учням, або тим, хто збирається складати з неї ЗНО. То як тоді привернути увагу школярів до цієї дисципліни?

Вихід запропонували в клубі віртуальної реальності «VR VN UA». Адміністрація закладу знайшла VR-курс, у якому детально представлена будова організму і процеси, що в ньому відбуваються.

  • Віртуальна реальність (VR) – ілюзія дійсності, створювана за допомогою комп'ютерних систем, які забезпечують зорові, звукові та інші відчуття. 

Щоб стерти грань між реальним світом і віртуальним, необхідно вдягнути спеціальні окуляри і взяти до рук контролери. Як тільки ви це зробите, то опинитесь у віртуальному світі з людськими органами, кістками і клітинами.

Шолом віртуальної реальності

– Ми запросили вчителя біології технічного ліцею та показали йому, як влаштована VR. Хотіли дізнатися, наскільки це може бути корисним в шкільній освіті та наскільки представлена в ній інформація відповідає дійсності, – розповідає адміністраторка клубу. – Йому сподобалося. Особливо те, як зображені деякі процеси, які, на звичайному уроці, дуже складно пояснити та зрозуміти учням.

Коли людина поринає в реальність, вона може розібрати і роздивитися в деталях всю будову нашого тіла. А за допомогою контролерів, що імітують руки, юзер може витягати, вертіти і переміщувати будь-які частини тіла та органи.

Контролери

– Всім відомо, що ми краще сприймаємо інформацію візуально, – продовжує адміністраторка. – Тому з кожним новим рівнем, цей метод навчання все більше заглиблює учня в процеси, що відбуваються в нашому організмі. Плюс, це дуже весело.

Під час гри можна навіть зменшитися до розмірів лейкоцитів, еритроцитів і блукати просторами кров’яних судин в уявній капсулі. Паралельно, в навушниках, лектор пояснює функцію та будову тих елементів, до яких ви проявляєте цікавість. Щоправда, лекції читаються англійською.

Руслан Полешко, викладач біології

– VR-матеріали, є дуже корисним доповненням до навчальної програми. Самі подумайте, коли ми викладаємо біологію, то, зазвичай, використовуємо презентації, таблиці або сидимо за комп'ютерами. А коли діти потрапляють сюди і вдягають окуляри віртуальної реальності, вони можуть на власні очі побачити і навіть стати учасником біологічних процесів. Після, учні по-іншому починають сприймати предмет, тому що змогли зазирнути в нього зсередини.

У черзі за окулярами

На думку організаторів таких уроків, до сучасних технологій дітей потрібно привчати змалечку. Особливо в тих випадках, коли справа стосується освіти.

– Віртуальна та ігрова форми викладання зацікавлюють дитину в предметі навіть тоді, якщо раніше їй взагалі не подобалося це вивчати. Сьогодні такі технології в новинку, але колись вони стануть невід’ємною частиною нашого життя. І чим раніше ми почнемо їх опановувати, тим краще для нас самих.

На сьогоднішній день, VR-уроки провели кільком класам технічного ліцею. З наступного навчального року адміністрація клубу планую розширити свою аудиторію і ввести нову дисципліну – Астрономію.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up