Айдарівця Володимира Огородника відпустили з-під варти під заставу

Айдарівця Володимира Огородника відпустили з-під варти  під заставу
Вінничанина Володимира Огородника, колишнього бійця добровольчого батальйону «Айдар», суд відпустив під грошову заставу.

Колегія суддів Вінницького обласного апеляційного суду зменшила розмір грошової застави взятому під варту Володимиру Огороднику – з 90 тисяч до 55 тисяч гривень. Апеляційну скаргу на рішення судді міського суду Сергія Клапоущака подав адвокат затриманого бійця Олексій Балманенко. Суддя Клапоущак постанови взяти підозрюваного під варту з можливістю внесення грошової застави у сумі 90 тисяч гривень.

- Грошова застава, згідно законодавства, встановлюється відповідно до матеріального становища підозрюваного, каже адвокат. – У Володимира Огородника, який з перших днів АТО провів у складі батальйону «Айдар», а перед тим пройшов Майдан, зрозуміло, нема таких грошей. Дружина не працює, вона у декретній відпустці, доглядає 2-річну дитину. Незважаючи на це, Володимир після отримання коштів на лікування від міськради витратив їх не на сімю, а на потреби батальйону.  Суд взяв до уваги ці аргументи і зменшив розмір застави.

Батько Володимира пан Микола повідомив журналісту RIA, що кошти для внесення застави допомогли зібрати родичі, друзі, знайомі. Він просить висловити подяку кожному, хто долучився до визволення сина, як він каже, з клітки, змінити запобіжний захід тримання під вартою на звільнення під заставу.

Відео дня

Нагадаємо, Володимир Огородник балотується на посаду  сільського голови села Приборівка, що у Липовецькому районі. Голова виборчої комісії Оксана Березюк у розмові з журналістом RIA уточнила, що прізвище Огородника після його затримання не вилучали з бюлетенів.

- Ми тільки з повідомлень у пресі дізналися про його затримання, - розповідає голова комісії. – Офіційних документів не отримували від правоохоронних структур. Консультувалися у ЦВК. Там пояснили, що тільки суд встановлює кримінальну відповідальність людині. Якщо кандидат у депутати не притягується до кримінальної відповідальності, значить, має право балотуватися на виборах.

Володимира Огородника затримали співробітники СБУ 1 жовтня на зупинці «Лікарня №2» у Вінниці. Накинули мішок на голову, затягнули у бус і повезли в СБУ. В цей само час провели обшук у селі в батьків його дружини, а також у Вінниці на квартирі. Під час обшуку знайшли два макети зброї – автомат і кулемет, а також один патрон, який, за словами затриманого, він протягом перебування в АТО, «тримав для себе». Патрон був у кишені камуфляжної куртки, його забули дістати, навіть тоді, коли прали одяг.

Айдарівцю  вручили повідомлення про підозру у незаконному зберіганні і збуті зброї та боєприпасів. Після його затримання на сайті СБУ України і прокуратури області було вміщено повідомлення про знешкодження злочинної групи торгівців зброєю, що організувала постачання засобів ураження з району проведення антитерористичної операції.  У повідомленні вказувалося, що організаторами злочинної діяльності є вінничанин і два мешканці області – колишні бійці одного з добровольчих батальйонів.  В обласному центрі та кількох прилеглих селах співробітники Управління СБУ у Винницькій області провели одночасні обшуки на 14 об’єктах: у приватних помешканнях, гаражах, складах, а також на території найбільш багатолюдного вінницького ринку, де зброя зберігалась безпосередньо у торговельному павільйоні. З незаконного обігу вилучено два автомати, 4,6 кг тротилу, 15 гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами, велику кількість набоїв різного калібру. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Чим закінчиться розслідування, 20 хвилин повідомить після його закінчення. Тим часом Володимир Огородник разом із своїми друзями проводить у Приборівці передвиборчу кампанію. Загалом на посаду сільського голови балотується чотири кандидати. 30-річний Огородник – наймолодший з них. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    скорее всего реальный кандидат!!!
  • Анонім

    политическая "заказуха" - 100%
  • Анонім

    Он тоже резко заболел под стражей?

    Анонім reply Анонім

    суддя з прокурором захворіють, коли візьмуть за с@аку

    Анонім reply Анонім

    Эти ваши эротические фантазии..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up