«Відміна червоної ручки в школі це ще не освітня реформа», — освітній експерт Артур Кочарян

«Відміна червоної ручки в школі це ще не освітня реформа», — освітній експерт Артур Кочарян

Як правильно обирати школу та дитячий садок, навіщо вчитись рахувати без калькулятора та як виховати дитину успішною? Про це говорили у Вінниці 25 листопада на лекції «Правильна освіта»

Про тренди в освіті, майбутні професії та як підготувати дитину до викликів сучасного світу на лекції 25 листопада в конференц-залі готелю «Optima» розповідав координатор освітньої програми «Школи-новатори» від Microsoft Артур Кочарян. Грунтовно зупинився лектор на реформі української освіти, яка поки що копіює підходи зарубіжних країн, але не змінює суті процесу. Головною проблемою називає те, що дітей не вчать створювати новий продукт, а тільки відтворювати вже отриману інформацію.  

— Доводиться констатувати, що освіта вчить, як багато знати і бути рабами працюючи на когось,  не вчить, як заробляти гроші, а заплутує людину і виснажує зайвими знаннями.  У школі ми вчимо логарифми, але фінансово безграмотні, знаємо про тичинки з біології, але не вміємо  харчуватись, комп’ютеризуємо школи, але не вміємо застосовувати техніку в навчанні.

Відео дня

Артур Кочарян розповів слухачам, як ефективне спілкування, продуктивність, цифрова грамотність та винахідливе мислення будуть затребувані у найближчому майбутньому. Послухати про освіту та професії майбутнього прийшли не тільки вчителі й батьки, а й студенти.

— Лекція змотивувала мене на роботу над собою, над якостями, які будуть затребувані в людині незалежно від професії, наприклад робота в команді та комунікація, - каже 18-річна студентка Вікторія Гаврилюк. – Я поки що навчаюсь у коледжі, але тепер по-іншому буду обирати університет, та підходити до навчання в ньому. Як було сказано на лекції – на третьому курсі студенти зрозуміють, що їх знання вже застаріли, і коли я закінчу навчання, можливо працюватиму за професією, якої ще поки не існує.

Також слухачів лекції чекав сюрприз від партнерів заходу –  презентація унікальної у Вінниці школи усного рахунку «Соробан».  В ігровій формі маленькі учні «Соробану» не просто вчаться моментально рахувати числа, а й розвивають пам'ять, концентрацію уваги, та образне мислення.  

— Завдання додаткової освіти - розвивати навички, які диктує життя, а не шкільна програма, тому мистали партнерами лекції «Правильна освіта», — каже директор школи усного рахунку «Соробан» Олена Московських. — Виконуючи  математичні дії, діти розвивають навички відмінної пам'яті, блискавичної концентрації, розвиненого мислення, та інтелекту за допомогою образного мислення. Ми використовуємо в навчанні особливість тяжіння дитячого мозку до нового та стимулюємо його працювати на повну. Про це важливо знати дорослим, щоб ефективно планувати розвиток  дитини та допомагати їй якнайшвидше досягати успіхів.

Батькам, які обирають навчальний заклад, Артур Кочарян перерахував ряд важливих ознак, на які варто звернути увагу. Перш за все,  порадив не йти в школу, де учнів оцінюють за рейтингом успішності.

— Дитину потрібно порівнювати не з сусідом по парті, а з ним самим, але учорашнім, - впевнений Артур Кочарян. — Також йдіть в школу,  де не нехтують уроками музики та образотворчого мистецтва — вкрай важливо розвивати обидві півкулі головного мозку які відповідають за творчість і логіку. Запитайте, як використовуються в класі комп’ютери.  Діти повинні не повторювати вже відоме, а вчитись створювати свій власний продукт — тоді вони навчаться мислити самостійно і створювати власний продукт, а не лише виконувати поставлені завдання.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up