Ректор ДОНу: Офіційно заявляю, що Вінницю ми не залишимо

Ректор ДОНу: Офіційно заявляю, що Вінницю ми не залишимо
Після завершення бойових дій на Сході України Донецький національний університет планує повернутись дому, але залишити у Вінниці філію. Про це розповів ректор університету Роман Гринюк на Дні відкритих дверей університету у Вінниці.

В актовому залі ДОНу сьогодні, 8 лютого, аншлаг. Об 11.00 в університеті розпочався День відкритих дверей. Перед гостями виступив ректор університету Роман Гринюк, заступник директора Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Валерій Бачинський та директор вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Генадій Кузьменко.
- Восени 3 листопада, коли ми розпочали свій навчальний рік, на офіційному сайті газети «Університетські вісті стартувала інтернет-акція «Дону-Вінниця» на підтримку нашого колективу творчою елітою України, -говорив ректор університету Роман Гринюк. – Що показово, більшість її учасників бажає нам найшвидшого повернення додому. Усе вірно і це буде знамення перемоги. Однак повідомляю вам офіційно, дорогі вінничани, що в будь-якому разі, якщо ми вже опинились тут, якщо ми вже розпочали свою діяльність і розпочали вважаю знаково, якщо ми працюємо над повноцінним забезпеченням навчального процесу, якщо ми запрошуємо вас сьогодні, то це свідчить про те, що ми не залишимо нову сторінку в нашій історії недописаною. У будь-якому разі Донецький національний університет уже назавжди пов'язаний із Вінницею і коли Донецьк буде під  українським стягом і настануть передумови для нашого повернення, у Вінниці залишиться філія Донецького національного університету.
- Університет у Вінниці облаштувався у двох корпусах: на 600-річчя та на Фрунзе , 4, - розповідає проректор з науково-педагогічної та соціальної роботи ДОНу Микола Удод. – На сьогоднішній день у нас достатньо аудиторній, щоб проводити заняття в очній та дистанційній формах. Але якщо ми будемо переводити на очну форму навчання всіх студентів то звичайно, що будуть потрібні додаткові корпуси та аудиторії. Над цим зараз працює державна адміністрація та органи місцевого самоврядування.
За словами Миколи Удода, в планах університету створення академмістечка.
- На сьогоднішній день наші студенти проживають у десяти гуртожитках різних вінницьких навчальних закладів. – Багато студентів знімають житло.


Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Хто не знає. Донецький університет не покидав Донецька: близько тисячі вчених і викладачів і зараз працюють в Донецьку. В Вінницю з нього втекло півтора десятка БЕНДЕРІОТІВ, які тут щосили намагаються вдавати з себе "університет національно стурбованих наук". Звідси вся ця їх судомна метушня в ВІнниці.

    Анонім reply Анонім

    Не знаю, говорили вони російською, тож "бандерівцями" назвати їх украй важко.

    А що не вірять росії навіть на сході - так самі винні. Посиділи по підвалах, та й перестали хвалити "вєлікую і магучую"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up