Повернути молодшу школу за парти просять вінничани у міської влади

Повернути молодшу школу за парти просять вінничани у міської влади
Фото ілюстративне
  • У Вінниці просять дозволити учням молодших класів повернутися до школи.
  • Городяни публікували відповідну петицію до міської ради і збирають необхідну кількість голосів.

Вінничанка  Людмила Кувшинова, зареєструвала на сайті міської ради петицію із проханням відмінити дистанційне навчання для школярів 1-4 класів.

На думку авторки звернення, у такому віці освітній онлайн-процес не приносить дітям ніякої користі. 

«У зв'язку з покращенням епідситуації в місті просимо відновити навчання 1-4 класів. Повернення в школи учнів молодших класів поліпшить процес навчання і дозволить батькам спокійно працювати», — пише жінка.

Відео дня

Аби петицію розглянули в мерії, вона має зібрати щонайменше 350 підписів за два тижні.

Звернення до департаменту освіти

Крім петицій, вінничани на сайті Вінницької міської ради також залишають чимало звернень до директора департаменту освіти Оксани Яценко зі скаргами на недоліки  дистанційної освіти в першачків. Ось деякі з них:

«Люди добрі, ви хоча б розумієте, як семирічній  дитині висидіти за монітором компютера  пять уроків по 40 хвилин, це знущання над дітьми, а потім ще виконати купу домашнього завдання на наступний день, ви хочете зробити з наших дітей інвалідів? Після довготривалого сидіння за монітором псується зір, осанка, схаменіться, це вже не один тиждень триває. Я розумію, що ситуація в нас критична, але ми робимо з дітей інвалідів. Прошу переглянути навантаженість молодших школярів за монітором».

«Добрий день! Великие прохання повернути живу школу, бо дистанцiйне навчання не всi дiти можуть опанувати. Яка причина, що ми майже мiсяць навчаемся  вдома, хоча Вінниця у помаранчевой зонi. Сьогоднi вийшла початкова школа у тих областях де червона зона, чому наша початкова навчаеться на дому. Приймiть правильне рiшення, дiти хочуть живого спiлкування з одноклассниками і вчителями».

Деякі батьки дякували за те, що діти здобувають освіту вдома, не наражаючи себе та рідних на небезпечне хворювання.

«Хочеться подякувати за правильно прийняте рішення з приводу дистанційного навчання наших дітей. Вчителі гарно працюють дистанційно. Звісно, є недоліки, але все гарно працюють. В такий важкий час просити випустити і розносити ковід можуть лише ті, кого не торкнулася ця біда. Сподіваюсь, що учні закінчать рік дистанційно». 

Директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко неодноразово кометувала дану ситуацію. Наголошувала, що Міністерство освіти, департаменти можуть тільки рекомендувати. Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОТГ а також педради шкільних колективів вирішують, як у їх навчальних закладах відбуватиметься навчальний процес в період карантину.

— Погоджуюся з думкою, що ніщо не замінить живого спілкування з учителем, що дітям молодшої школи потрібна соціалізація, і я розумію, як важко батькам, — каже Оксана Яценко. — Та, на жаль, ситуація з рівнем захворюваності не покращується, тому школи поки навчаються дистанційно.

Нагадаємо, через посиленні карантинні обмеження до 19 квітня заборонили всім школярам відвідувати навчальні заклади.

Коли почнуться наступні канікули?

Кожна школа має право сама встановлювати дати канікул в межах певних правил і загального навчального року. Частина шкіл планує влаштувати дітям канікули в кінці квітня — початку травня, не більше одного тижня.

Частина шкіл не буде розширювати вихідні дні, крім державних святкових. Найближчі канікули повинні розпочатися у школярів з 1 червня і триватимуть до 31 серпня. Однак через карантин і продовжених канікул навесні, літні канікули можуть розпочатися в школах на два тижні пізніше — на розсуд керівництва шкіл.

Варто відзначити, що до такої міри можуть вдатися для учнів середніх та старших класів — щоб нагнати програму навчання.

 

Читайте також:

Легені, серце, нервова система. Які ще органи вражає COVID-19 і чому вірус не минає безслідно?

«Люблю свою роботу, але мені страшно»: чи готові вінницькі вчителі повертатись до школи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (224)
  • петя порошенко

    Люди помирають від ковіду і це на совісті влади , багато тисяч життів можна було б врятувати вакциною яку можна виготовляти в Харькові ,але  владе хоче смертей. А ви допомагати зараженням хочте у вас ще ніхто поки не помер.
  • Читач22

    Какое обучение в конце года? Годовые контрольные!)) Что вголовах этух дур? В магазинах меньший процент заразиться! Ты зашел и вышел!  В школах и больницах этот процент самый большой!
  • Яна Майборода

    Підтримую
  • Марина Мельник

    Ніколи не коментувала,а тут просто читаю і в шоці з вас люди!Ау... перестаньте,підтверджувати наш статус....Хто з вас тих хто за те щоб діти сиділи дома, дійсно сидить на ізоляції (на справжній):не ходить з дітьми в магазин,в парк,на дитячу площадку.Якщо бажання, щоб твоя дитина пішла в школу,навчалась,розвивалась,це відправити,щоб дома не заважали то я вас вітаю,ми на самому дні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up