Вінницький фотограф зробив серію світлин про Зону відчуження

Вінницький фотограф зробив серію світлин про Зону відчуження
  • Фотограф Костянтин Ревуцький запросив відому телеведучу Надію Матвєєву у Зону відчуження для участі у фотопроекті. Автор хотів показати, як відновлюється природа, коли на неї перестає впливати людина

Одного дня Костянтин, Надія та ще кілька учасників команди розсілися по автівках і вирушили у Зону відчуження. Локаціями для фотографування стали покинуте місто Прип’ять, територія Чорнобильської АЕС та місця неподалік від радіолокаційної системи «Дуга».

«Ідея такої незвичної фотосесії виникла ще рік тому, до виходу серіалу «Чорнобиль», але тільки зараз ми змогли приїхати у Зону відчуження. Ми хочемо показати як в місцях, що стали непридатними для життя, без втручання людини змінюється природа, як вона перемагає обставини і відроджується. Тут дуже цікаве поєднання страшного минулого, що пов’язане з діяльністю людини. Я спілкувалася зі своїми друзями, які вже були у Чорнобилі раніше, їх враження від побаченого не гнітюче, а навпаки – вони були здивовані як відроджується життя», — розповідає Надія Матвєєва.

На світлинах й справді можна побачити, як серед тонн металобрухту, закинутих будинків, розбитих вікон і залишків іржавого транспорту височаться молоді дерева, проростають кущі та цвітуть квіти. На думку автора проекту Костянтина Ревуцького, ці явища є яскравими прикладами сили природи та її можливостей до самовідновлення. 

— Ще до виходу серіалу від HBO я запропонував Надії таку фотосесію. Ми довго думали над концепцією і подачею, аж поки не зупинилися на питанні самовідновлення природи, — розповідає Костянтин. — Ми їхали туди, знаючи, що тамтешня природа найбільша безлюдна та заліснена територія Європи. Там точно є на що подивитися. Тому не переживали, що щось може піти не так. Майже всі світлини вийшли імпровізаційними, але я ними дуже задоволений. 

Фото надані Костянтином Ревуцьким

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Dmitriy Kolobnev

    Мммм як класно постояти біля заліза, яке "світиться" мілірентгенами.
    Кобилка могла почитати скільки напіврозпад стронцію і цезію, і чим вони шкідливі для здоров'я. Ось вам живий приклад  природного відбору. Вона думає що хімзахист придумали лохи. От я буду ржати якщо вона, це плаття, вінок і взуття привезла додому і поставила у шафу.

    Next reply Dmitriy Kolobnev

    1000%
  • Ирина В.

    Лучший, как всегда! 👍🏼
  • Сергей Ступницкий

    Дуже крута ідея і гарні фото!
    Не раз задумувався про те, як добре відчуває себе природа без нас...
  • Next

    Ну ми старі діди, яких в молодості загнали на ліквідацію аварії, їздимо туди щоб подивитись що  зараз змінилось, а навіщо вам молодим, потрібна та Дуга, той Юпітер????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up