У Вінниці оголосили міжнародний конкурс на кращий проект мурал-арту «VIN-ART-CITY»

У Вінниці оголосили міжнародний конкурс на кращий проект мурал-арту «VIN-ART-CITY»
До Дня міста у Вінниці п’ять будівель перетворяться у арт-об’єкти – художники намалюють на них свої картини. Щоб відібрати найбільш якісні і найкреативніші роботи митців, які згодом будуть нанесені на реальні вінницькі будівлі, у місті започатковується конкурс на кращий проект мурал-арту «VIN-ART-CITY».

Де будуть ці картини вже визначили - це будівлі по вул. Соборній, 68 та 91, по вул. Козицького, 63 та 53, а також фасад СК «Авангард»..

Щоб підібрати найбільш вдалі малюнки, міська рада оголошує конкурс, участь у якому можуть взяти митці з будь-якої країни.

- Художники мають подати не тільки ескіз, а й резюме і зразки робіт в стилі мурал-арт, які вони вже робили, бо ми маємо відповідально вибрати художників, які мають досвід з цього виду сучасного мистецтва. Тим самим ми забезпечимо створення у Вінниці якісного мистецького продукту, - каже Олександр Нікітюк. – Під час оцінювання велику роль буде грати художня цінність твору. Це буде визначати експертна рада, яка складатиметься з художників, архітекторів, культурологів Ради Європи. Але для нас дуже важлива також думка вінничан. Тому на сайті міської ради і у Фейсбуці ми незабаром запустимо опитування.

Відео дня

Конкурс буде відбуватись у три тури. І тур – реєстраційний: 19 червня – 10 липня 2015 року. У цей час прийматимуться заявки на участь від художників.

ІІ тур –  відбірковий:  13 липня - 20 липня 2015 року. У цей час до 17:00 19 липня відбуватиметься голосування за подані проекти мурал-арту на сайті Вінницької міської ради та в мережі Фейсбук. Проекти буде оцінювати професійне журі, але обов’язково враховуватиметься результат он-лайн голосування в мережі Інтернет.

20 липня будуть оголошені результати відбіркового туру і організатори повідомлять про дати реалізації проектів та надішлють запрошення фіналістам для реалізації проекту.

ІІІ тур – реалізація проекту. Художникам-фіналістам конкурсу надаються матеріали для реалізації  їх мурал-арт проектів у  Вінниці на визначених стінах будівель. Витрати на перебування у Вінниці  митців з інших міст беруть на себе організатори.

Після того, як художники реалізують свій проект їхні роботи зможуть оцінити як вінничани, так і  професійне журі. Голосування буде організовано на сайті Вінницької міської ради та в мережі Фейсбук. Он-лайн голосування  відбуватиметься з 30 серпня до 17:00 3 вересня.

Переможець конкурсу, що набрав найбільшу кількість балів, отримає грошову  премію в розмірі 20 тис. грн. Решту фіналістів – нагородять пам’ятними сувенірами, дипломами, заохочувальними подарунками. Вручення подарунків відбудеться 5 вересня під час святкування Дня міста.

Довідки за телефонами: 096-568-14-11, 59-51-75.

Організатори конкурсу: Вінницька міська рада, ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», БФ «Подільська громада».

Заявки та документи для участі приймаються на електронну адресу конкурсу

[email protected]  та на паперових носіях на  поштову адресу: департамент культури Вінницької міської ради, м. Вінниці вул.Соборна, 59, 21050. Положення про конкурс і зразок явки знаходяться за посиланням http://www.vmr.gov.ua/Lists/Actual/ShowNews.aspx?ID=357

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up