Вкрали електровелосипед за 30 тисяч. Власник має свідків та претензії до поліції

Вкрали електровелосипед за 30 тисяч. Власник має свідків та претензії до поліції
Цей електровелосипед Павло Сніцар (33) купив навесні минулого року за 30000 гривень. Тепер розшукує
  • Із приватного подвір’я на Вишеньці вночі зник електровелосипед. 
  • Павло розмістив пост у Фейсбуці, і знайшлися свідки, що бачили, як його байк вантажили в машину.
  • Чому інформація про причетних до злочину не допомогла поліції затримати злодіїв?

Чотири сотні перепостів набрало повідомлення з проханням допомогти знайти вкрадений велосипед, яке розмістив у Фейсбуці 33-річнний вінничанин Павло Сніцар. Крадіжка сталася після півночі 21 вересня. І за добу автор посту вже спілкувався з жінкою-свідком.

Незнайома Павлу вінничанка впізнала велосипед зі стрічки новин в соцмережі та розповіла власнику: такий самий щойно вантажили у її дворі в машину двоє чоловіків. Одного, за її словами, вона знає, як сусіда. Другого теж змогла назвати. Сфотографувала машину та надіслала фото.  

Це було в неділю, 22 вересня. Павло Сніцар розказав журналісту, що одразу передав цю важливу інформацію поліцейським. Скинув знімки по Вайберу. Але ті співробітники, що приїздили до нього на виклик після крадіжки, не зреагували на це. Один взагалі переадресував потерпілого на «102», мовляв, туди повідомляйте, якщо терміново треба.  

Відео дня

— Я питав, то що, мені просто чекати вашого дзвінка? Вже доба пройшла, за цей час велосипед вже можуть розібрати або відправити в інше місто чи навіть країну! І мені сказали чекати, — говорить Павло Сніцар.     

Свій електровелосипед, за словами чоловіка, він купив навесні минулого року за 30 тисяч гривень. Працює ріелтором, тож багато їздить містом. Чим курсує тепер, коли байка немає?

— Є старий велосипед. Він, доречі, стояв біля вкраденого. Його не взяли, — розповідає власник. — Йшли конкретно за електро. Електровелосипед був накритий скатеркою. Скатерку зняли і переклали на старий, а цей повели в руках, бо без акумулятора він майже не іде. Акумулятор був на зарядці.

Павло Сніцар не сумнівається, що крали невипадкові злодії, а ті, хто бачив велосипед. Як проникли на подвір’я? Нічого не ламали, а просто відчинили хвіртку, яка ненадійно закривається.

— Це наша помилка, що замка не було, тільки клямка, — говорить потерпілий. — Але це ж приватна територія!   


Виявила зникнення велосипеда теща, яка встала рано вранці. Близько 4.30. Тож крадії проникли, виходить в проміжок часу після півночі, коли родина лягала спати. Далі був виклик поліції, фіксація злочину, потім пост в Фейсбуці. А на другий день Павло Сніцар дізнався, що добу його велосипед переховували зовсім поруч, за півкілометра від його дому. В гуртожитку на Андрія Первозванного.

Мешканка названого будинку і сфотографувала машину, в яку точно такий велосипед, як на фото у Фейсбуці, вантажив її сусід зі знайомим.  

— Поліція все це знає, — каже Павло Сніцар. — Двоє виносили велосипед, бо він важкий, кілограмів 30. Один живе в гуртожитку, а другий працює в ломбарді «Скарбничка». Мені розповіли, що він якраз технікою і займається. Йому поліція дзвонила раз, а потім, коли передзванювали за кілька хвилин, телефон був вже поза зоною. Досі не затримали нікого.  

Через те, що затримання не було й велосипед досі невідомо де, Павло Сніцар розмітсив другий пост у Фейсбуці. Виклав знімок машини, де видно номерні знаки, і написав про бездіяльність поліцейських.  

— Вже не знаю, що робити. Я за них всю роботу проробив. Крім тієї жінки, знайшов ще інших свідків. Не піду ж сам у ту квартиру, де переховували велосипед, трусити інформацію? — говорить Павло Сніцар.

Натомість він відмітив в другій публікації кількох значимих людей, серед яких, крім міністра внутрішніх справ Авакова і президента Зеленського, бачимо речницю обласної поліції.


Редакція 20minut.ua запитала про справу крадіжки електробайка у прес-офіцера поліцейського главку Анни Олійник і вона запевнила: проводяться заходи з розшуку підозрюваних та інші оперативні та слідчі дії. 

— Зрозуміло, що власник, як кожна людина, яка втратила своє майно, обурений. Але так, як він пише, що нічого поліцією не робиться, не можна сказати, —  пояснює речниця. — Працівники Вишенського відділу розшукують цих осіб. Ми не можемо коментувати кожен свій крок. Є кримінальне провадження, проводять оперативні та слідчі заходи. Займаються і цією крадіжкою, і іншими крадіжками, які щодня в нас стаються.

За словами Анни Олійник, тільки за минулий тиждень в області зафіксували серед 410-ти різних злочинів 171 крадіжку. Викрадення велосипедів у статистиці не відокремлюють, але їх немало в теплий сезон. В такий час варто потурбувати про схоронність своїх байків, бо показник розкриття крадіжок порівняно невеликий — до 30%. 

— Часто люди не дбають про своє майно, — говорить також Анна Олійник. — Те, що залишають велосипеди без нагляду, і стає основою причиною викрадень. Поставив, відвернувся на хвилину чи зайшов в магазин — все, вкрали...

Про те, як спрацювала поліція в інших випадках, де щось крали, розповідали вінничани під постами Павла Сніцара. І пригадували переважно негативні історії. Ось приклади двох різного настрою коментарів:

«В знайомого на початку літа викрали дорогий велосипед в Центрі міста. Вирвали трубу, до якої був прив'язаний. Нажаль, до цього часу нічого не відомо. Писали всюди, куди можна було. В поліції навіть відео людини було, яка намагалася здати його в ломбард, і номера машини, на якій вивезли…».

«Я знаю випадки, коли знаходила поліція. Всі під один не треба зрівнювати. Просто кому не знайшли, ті думають, що скрізь така ситуація».

У цьому контексті доречно пригадати публікації 20minut.ua про крадіжку велосипеда у спортсмена Бодана Кириленка. Вона схожа, але зі щасливим закінченням. Про те, як знайшовся і досить швидко повернувся до свого власника його унікальний «Титан Алігатор», читайте в цих новинах:

 

Читайте також:

Докази поліція ховає в кімнаті без вікон. А як повертає людям крадене? (ІНФОГРАФІКА)

За мільйон виставили на продаж квартиру, яку шахраї відібрали у двірника Валерія

Озброєного пістолетом Макарова курця марихуани оштрафували, а мали б посадити на 7 років

Підозрювані у вбивстві подружжя Тарасових планували втечу. На суді прозвучали докази

То експертам треба дати хабар, то слідчому. У Вінниці судитимуть нечесного адвоката
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Риєлтор Павло Миколайович

    І де тут ПіаР?:) Вихлопу мені не було, по цій ситуації. Суд до сих пір йде. Тобто, грошових компенсацій, і тим більше, реклами по роботі певної - немає. Тому до ПіаРа далеко, або просто хтось НЕ знає значення цього слова!
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Kryminal/vkrali-elektrovelosiped-za-30-tisyach-vlasnik-mae-svidkiv-ta-pretenziy-10945384.html?fbclid=IwAR29k8H2XkQkf5UBFdvmvXmtKAmRTRug5hKb_Py8aAVswA6DJ2kKgDGBTsI

  • Арсений Дмитрук

    Знаючи Пашу,навіть з цеї ситуації,він зробить піар для себе!)

    Риєлтор Павло Миколайович reply Арсений Дмитрук

    І де тут ПіаР?:) Вихлопу мені не було, по цій ситуації. Суд до сих пір йде. Тобто, грошових компенсацій, і тим більше, реклами по роботі певної - немає. Тому до ПіаРа далеко, або просто хтось НЕ знає значення цього слова!
  • Виталий Виталий

    Это ж надо быть , купить такое за 30000грн. А статья похоже на рекламу велосипеда....
  • боба

    в нашей стране,   спасение утопающего - дело рук самого утопающего!   и только так...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up