Підозрювані у вбивстві подружжя Тарасових планували втечу. На суді прозвучали докази

Підозрювані у вбивстві подружжя Тарасових планували втечу. На суді прозвучали докази
  • Сьогодні, 18 вересня, минуло два роки з дня загибелі подружжя Тарасових, на яких скоїли розбійний напад, убили і підпалили в хаті.
  • Підозрюваних у цьому злочині ще судять. Кілька останніх засідань досліджували зібрані слідством докази.
  • Справу, передану до суду на початку минулого року, склали у 5 томів. Учасникам процесу залишилося дослідити останній.

Тільки після того, як дослідять всі зібрані слідством докази, перед судом заговорять Андрій Савчук і Семен Глушко. Ці двоє чоловіків знаходяться під арештом, як звинувачувані в нападі на подружжя пенсіонерів, що жило на Данила Нечая, 18 вересня 2017-го року.

Два роки минуло після жорстокого вбивства у будинку на Старому Місті. Підозрювані ще на лаві підсудних. Вину не визнали. Погодився зі інкримінованим йому злочином тільки третій учасник — Юрій Українець. Йому, як водію бандитів, загрожує «умовне» за приховування злочину. Він під домашнім арештом і співпрацював зі слідством.

Натомість Савчуку з Глушком «світить» довічне позбавлення волі. За що, 20minut.ua розповів у цій статті: «Батько захлинувся у власній крові». Невідомі деталі грабежу зі спаленням тіл в хаті на Старому Місті. Першого судять за чотири злочини — жорстоке поводження з твариною (отруїли собаку перед нападом), розбійний напад на Трасових, їх убивство і підпал будинку з тілами в середині. У другого три статті, крім підпалу.     

Дещо нагадаємо з біографії головних підозрюваних. Один відсидів за вбивство 90-х. Другий — за те, що зґвалтував і повісив монашку у храмі в районі Центрального автовокзалу, звільнився за «законом Савченко» за півроку до нападу на Тарасових.

Кримінальне минуле обох підсудних врахує Вінницький міський суд, коли буде виносити вирок. А поки що — учасники процесу завершують слухати і дивитися докази, які зібрало слідство.

Відео дня

Не подобається розголос

Журналіст 20minut.ua відвідує засідання в цій справі. А паралельно, дає пояснення то поліцейським, то слідчим ДБР, бо підсудні пишуть скарги і заяви. Їх обурює, що їхні прізвища назвали громадськості. Які ж є докази причетності цих людей до резонансного злочину на Старому Місті?

Протягом цього літа на суді озвучили чимало важливої інформації на підтвердження винуватості Савчука і Глушка. Наприклад, під час розгляду прозвучало, що головні фігуранти вбивства планували втечу до Росії. Як вони обговорювали спосіб уникнення відповідальності, записали під час негласних оперативно-розшукових дій. В таємних записах фактично отримали зізнання.

Як реагували арештанти, коли ці записи озвучив головуючий суддя? Глушко, на звернення до нього судді з уточнюючим питанням, сказав:

— Я потім дам пояснення.

На засіданнях він виглядає спокійним, але зацікавленим у тому, що відбувається. Натомість Савчуку ніби все байдуже. Він постійно щось малює або пише в блокноті. Інколи показує написане сусіду по лаві. Зрідка обоє перешіптуються короткими репліками. 

Йшли на мільйони   

А от потерпілим важко стримати свої емоції. Учора, 17 вересня, коли в суді дивилися оперативне відео з місця злочину — зйомку на подвір’ї та в спаленій хаті подружжя Тарасових — невістка втирала сльози, а син боровся зі злістю на винних в смерті своїх батьків.

— Потерпілий, як ви себе почуваєте? — звернувся до Василя Тарасова суддя, коли той гримнув стиснутим кулаком об сидіння.

В той момент на екрані було тіло його мертвого батька. Дружина сина вбитих заспокоювала його і просила не дивитися, коли запис далі показав тіло матері. 

— Я вам пропоную вийти, — сказав врешті головуючий суддя, і Василь Тарасов пішов із зали в коридор, сказавши по дорозі вбивцям, що й вони помруть у муках.

Михайла і Зінаїду Тарасових замордували. Пенсіонер захлинувся власною кров’ю, бо йому ударом розбили ніс, а потім заклеїли рота скотчем. Його дружину теж били, щоб показала, де ховає гроші. Нападники, нагадаємо, шукали велику суму грошей від продажу нерухомості, здійсненого незадовго до нападу за допомогою співмешканки Савчука — власниці агенції нерухомості.

Раніше 20minut.ua розповідала, що саме від своєї коханої ініціатор нападу дізнався про операцію з продажу і припустив, що кошти можуть бути в будинку батьків продавця. Помилився. Суми, на яку розраховував, а це 500 тисяч доларів (понад 13 мільйонів у гривневому еквіваленті), в хаті не було. Перерили все, знайшли тільки заощадження пенсіонерів і золото.

Знайшлося тільки золото

Кілька тисяч в євро та в доларах під час розслідування так і не знайшли, хоча проводили кілька обшуків. В тому числі, у співмешканки Савчука. Вона, нагадаємо, не стала підозрюваною, як «навідниця». Слідство не довело її причетності. А журналісту жінка пояснила: про планування злочину не знала, інформації про успішний продаж не надавала, співмешканець просто був в курсі її справ.  

А от що стосується ювелірних виробів, то їх поліція вилучила. Як сказала на вчорашньому засіданні захисниця Українця, її клієнт в телефонній розмові дізнався, що золото Тарасових йому підкинули, й одразу повідомив про це в поліцію. На засіданні дивилися відеозапис пошуку коштовностей. Поліцейські знайшли їх в мішечку на підвір’ї Українця, серед складеної цегли.

Про участь третього підозрюваного 20minut.ua теж розповідав з інформації із обвинувального акту. На водія, схоже, планували потім покласти провину за особливо тяжкий злочин два його виконавці. Коли в хаті Тарасових вже орудував один бандит, другий посилав водія за покупками зі своєю карткою то в Макдональдс, то на заправку. В такий спосіб робив собі алібі.        

Коли почуємо вирок

Слідство зібрало масу доказів й досить швидко. В матеріалах є всі можливі записи камер спостережень, де «світився» Фольксваген, на якому пересувалися нападники. Прослідкували місце знаходження телефонів усіх учасників. Але чи не найбільш значущий доказ — здобуті таємним шляхом записи розмов Савчука та Глушка про втечу, щоб уникнути покарання.   

Майже усі матеріали по справі вбивства Тарасових суд уже дослідив. Тож, ймовірно, до кінця року завершать судове слідство і проголосять вирок.

А сьогодні, 18 вересня, якраз роковини у Тарасових. Близько 20.00 в цей день у 2017-му злочинці зайшли на їхнє подвір'я. І після півночі завершили своє криваве діло підпалом. Початок кримінального провадження датований 19-тим вересня. Його розкрили за кілька днів і довели до суду за 5 місяців.  

Убиті Михайло Мінович  (76) і Зінаїда Федорівна (68) Тарасови


Читайте також:

Генерал Педос про справу загибелі Олександра Комарніцького: «Є покарані, в тому числі я»

Їхав у Крим на заробітки, а потрапив у рабство. Як двірника Валеру зробили безхатьком

То експертам треба дати хабар, то слідчому. У Вінниці судитимуть нечесного адвоката

Мало не вбив невинного. Доганяв крадія ванни, а впіймав перехожого з мікрохвильовкою
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Надія Житна Линевич

    Царство Небесне цим святим Людям! В нашій пам'яті вони залишаться чесними,порядними,доброзичливими! А вбивцям - людське прокляття!
  • Майор

    Криминал этой газеты почитать,то не дай бог такое иностранцы прочитают. В своей стране.газета устала бы платить штрафы.А тут-чё хочешь и как хочешь.Народ глотает.Выше.Только одну нормальную и содержательную статью вычитал.
  • Михайло

    Вот интересно узнать у автора: Вы забыли, или сознательно не указали,что помимо этого дела,есть дела ещё на прокурора,потерпевших и на работников полиции,которые принуждали давать показания свидетелей так,как им надо.И дела эти, на сколько мне известно, в процессе.Так что- или  объективно инфо рмацию подавайте,или работу меняйте.

    ПетЯ reply Михайло

    Ви хочете сказати, що цих двох півників закривають по "беспределу"? Розкажіть вашу версію.

    Николай Р reply ПетЯ

    Так это они сами пишут от имени третьего лица и себя пытаются выгородить, якобы все вокруг врут и искажают. Доказательная база огромная. Кто платит за них для оттягивания приговора - лох. Живыми оттуда не выйдут.
  • Майор

    И уровень комментаторов тут,просто супер)Сами написали,накоментировали сами себе.ФУ.дайте номерок хоть тут как позвонить в тюрьму)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up