Вінницький слідчий крав речові докази: цупив гроші, золото заносив у ломбарди

Вінницький слідчий крав речові докази: цупив гроші, золото заносив у ломбарди
  • Затримали на крадіжках поліцейського, який працював у слідстві вінницького відділу.
  • Слідчий, за даними прокуратури, постійно цупив цінні речові докази – переважно гроші в різних валютах і золото.
  • Сьогодні-завтра йому оголосять підозру та оберуть запобіжний захід на час розслідування.

Затримали слідчого вчора, 7 червня, у рамках розслідування кримінального провадження. Кваліфікація - таємне викрадення чужого майна, поєднаного з проникненням у приміщення.

В прокуратурі області пояснили, що слідчого підозрюють у систематичних крадіжках речових доказів у провадженнях – грошей у гривнях, доларах США, Євро, золотих виробів й інших цінних речей.

- Наразі у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінальних правопорушень, - сказали в прес-службі прокуратури області. – Вже провели ряд оглядів та обшуків. Допитуються свідки, готуються повідомлення про підозру слідчому у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України.

Відео дня

Санкція статті – від трьох до шести років позбавленні волі.   

За словами прес-секретаря прокурора області Ірини Вихованець, найближчим часом затриманому слідчому, який працює у Вінницькому відділі поліції, оберуть запобіжний захід на час слідства.

- Готується клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - сказала вона.

Про які суми крадених грошей мова, Ірина Вихованець не уточнила. Сказала тільки, що вони немалі. Скільки таких фактів – не розголошують. Відомо також, що золоті вироби та інші цінності слідчий здавав у ломбарди.

У прокурорі області також уточнили, що затримання провели їхні співробітники за допомогою керівництва поліції.

Начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк каже, що затриманий слідчий – молодий співробітник:

- Нещодавно отримав звання старшого лейтенанта... Ми запідозрили його, провели ряд заходів і інформація підтвердилася. Після цього - матеріли були передані прокурору області. Зараз прокуратура цією справою й займається.

А у відділі комунікацій обласної поліції сказали, що інспекція з особового складу проводить службове розслідування. Питання про звільнення співробітника, спійманому на злочині, ще вирішується.


Читайте також: 

СБУшники взяли у Хмільнику двох поліцейських, які тримали власний наркобізнес

«Візьміть його на хабарі». Син жертви ДТП заявив на поганого слідчого (ВІДЕО)

На кімнату для начальства в поліції витратили більше мільйона (ФОТО, ВІДЕО)

«Коп», затриманий за хабар: «Гроші я не брав». Суд залишив його за гратами
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    вот это новая полицейская реформа, а юный следователь не делился золотишком, и убрали старые полицейские-бизнесмены..))
  • Vladimir Molotov

    ну да. это же единичный случай. пффф…
  • Sviatoslav

    "дали пистолет и крутись как хочешь" (с)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up