На кімнату для начальства в поліції витратили більше мільйона (ФОТО, ВІДЕО)

На кімнату для начальства в поліції витратили більше мільйона (ФОТО, ВІДЕО)

В обласній поліції створили ситуаційний центр.

Головна його кімната – наповнена технікою, яка обійшлася більше, ніж у мільйон гривень.

В цій кімнаті керівники поліції та інших силових структур будуть стежити за обстановкою в реальному часі та приймати узгоджені управлінські рішення.

Тут із ними на відеозв’язку - всі структурі підрозділи.

Щоб показати кімнату, де прийматимуть рішення, покликали журналістів сьогодні, 2 червня, в обласне управління Нацполіції. Водили приміщеннями і розказували, як працює нова система вирішення ситуацій, головний поліцейський області Юрій Педос та керівник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Олексій Сергєєв.

У головній кімнаті новоствореного ситуаційного центру – круглий стіл з ноутбуками, підключеними до закритої поліцейської лінії зв’язку, на кілька місць. На стіні висить великий монітор з камерою, за допомогою яких можна зв’язатися з підрозділами у районах. Як сказав Юрій Педос, в територіальних підрозділах такі ж самі кімнати. В них збиратимуться нижчого рангу керівники, аби прийняти рішення у випадку якоїсь надзвичайної ситуації чи резонансного злочину.

Усі такі начальницькі кабінети поєднані між собою конференцзв’язком. Також звідти можна дивитися вуличні камери спостереження, телефонувати в режимі відео у чергові частини. А ще – спостерігати, наприклад, за злочином чи його розкриттям по відеокартинці з дрону.  

– Ситуаційний центр – це комплекс різних елементів, які об’єднані в одне ціле, починаючи від операторів «102», диспетчерів по управлінню нарядами, чергових, а також цієї ситуаційної кімнати, – говорить Олексій Сергєєв, який приїхав з Києва на відкриття вінницького ситуаційного центру. – Це цілий комплекс приміщень і функцій. Але ситуаційна кімната є одним із головних елементів, тому що саме тут приймаються управлінські рішення.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">  

– При надходження інформації по лінії «102» або з інших джерел, якщо ситуація потребує ефективного її врегулювання, залучення різних служб, відомств, різних правоохоронних органів, то дуже важливо зібрати керівників у одному місці, - продовжує начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції. – Вони тут можуть отримувати інформацію з одного джерела й одночасно, користуватися відеоконференцзв’язком із керівниками територіальних органів, бачити інформацію з дрона, відео з усіх камер, які розташовані в обласному центрі, приймати доповіді з місць і так встановлювати основний зміст інформації та приймати узгоджені між собою рішення для врегулювання ситуації.

У скільки ж обійшлося створення кімнати, наповненої спеціальною технікою, для прийняття управлінських рішень керівників поліції та інших правоохоронних органів? На це питання Юрій Педос відповів так:

– Трохи більше мільйона гривень.

Журналісти його попросили продемонструвати, як працює в головному кабінеті ситуаційного центру з’вязок. Він тут же зв’язався з кількома черговими частинами у районах. Сказав, що до такого не готувався. Але залишився задоволений зв'язком (використовується закрита, незалежна від інтернету лінія) та тим, як чергові йому відповіли. Ті відрапортували про криміногенну обстановку в підрозділі та кількість опергруп, які на той момент були на чергуванні.


 

Далі журналістам показали центр управляння нарядами служби «102». Як він працює, раніше дізнавалася 20minut.ua й розказувала у цьому матеріалі – Як нова служба «102» посилає на виклики патрульних поліцейських. Репортаж.

Вінницька область – сьома за ліком, де відкрили ситуаційний центр. Ця нова система управління повинна покращили реагування на кризові ситуації, масштабні масові заходи та забезпечувати оперативне реагування на всі події, які відбуваються в регіоні.

 

Читайте також:

«Візьміть його на хабарі». Син жертви ДТП заявив на поганого слідчого (ВІДЕО)

На Театральній поліцейські прийматимуть громадян цілий день без вихідних

У Вінниці буде прозорий офіс, де скаргу на поліцейського приймуть вдень і вночі

Від поліції хоче 3,5 мільйони. Вінничанин обіцяє дійти до Європейського суду

СБУшники взяли у Хмільнику двох поліцейських, які тримали власний наркобізнес

За 6 років у тюрмі з клеймом ґвалтівника держава вділила… 50 тисяч гривень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Гена Ковальчук

    Миллион гривень,а на розетках   сэкономили . Тройничков понаставили,стыдоба. Впрочем чему удивляться,половина стройматериалов на дачах...
  • Anonymous

    Лучше дядю Присяжнюка поймайте, который в розыске и прячется в Крыму, и посадите вместе с племянником, а то поназначали директорами хабарныков
  • Anonymous

    "кімнати, наповненої спеціальною технікою, для прийняття управлінських рішень" - ,трохи більше мільйона гривень. Мені особисто дивно. Уряд розповідає про соціальні стандарти, зменшує кількість студентів як отримують стипендії, розповідає про дефіцит пенсійного фонду, медики збирають добровільні внески на свої потрби, а от для шановної поліції - мільйон це не гроші. Не буду наводити цифри витрати на поліцію у порівнянні з Європою (% від ВВП), але у мене враження що влада будує поліцейську державу. На місцевому рівні, у межах України, поліція втрачає свої обовьязки захисту населення і стає виконувачем забаганок правлячої верхівки. Затримати на хабарі?- а навіщо, краще найти людину і приписати їй співпрацю з ДНР і ЛНР. Премії силових органів укінця 2016 року, нові автомобілі для поліції, при рості безробіття та низькиз зарплатах, це безглуздя, і створення поліцейської держави. Для розуміння до чого це веде витяг з интернету. Дивно,  автор автор це не розуміє.

    "Отже, поліцейська держава характеризується надмірним розвитком каральної функції, яку здійснює розгалужена система державного насильства: армія, органи охорони правопорядку і безпеки, в'язниці.



    Найбільший розвиток теорія поліцейської держави знайшла у практиці тоталітарних режимів. Тоталітарна держава є різновидом поліцейського, воно виникло в 30-ті роки XX ст. Сутність тоталітарної держави можна висловити словами лідера італійських фашистів Муссоліні (1883-1945): "Все в державі, нічого поза державою, нічого проти держави". Інакше кажучи, ніщо людське не існує саме по собі, ще в меншій мірі воно володіє якоюсь цінністю поза держави.



    Встановлення "тотального держави" (воно контролює все: думки, почуття, дії і вчинки людей, організацій) можливо в суспільстві, яке роздирають постійна боротьба і конфлікти, економічні кризи і нестабільність, де існує загроза розпаду цілісності держави, небезпека його завоювання сусідами. В цих умовах відбувається концентрація усієї повноти державної влади в руках лідера (вождя), якого розглядають як рятівника нації. Під цим приводом забороняються всі політичні партії, крім правлячої, розпускається парламент, скасовуються статті, що гарантують права людини.



    Характерною рисою "тотальної держави" є масовий терор проти політичних супротивників режиму і всіх незгодних з ним. Так, якщо в Італії за Муссоліні (1927-1933) з політичних мотивів було винесено 329 смертних вироків, то в Німеччині Гітлера (1933-1939) вже 10 тис."

    А так ,у нас усе добре плескаємо у долоні, робимо селфі з новою поліцеєю.
  • Олег Фомин

    П******у теперь удобно будет контролировать наркоторговлю, которой занимаются на местах его подчиненные
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up