«Візьміть його на хабарі». Син жертви ДТП заявив на поганого слідчого (ВІДЕО)

«Візьміть його на хабарі». Син жертви ДТП заявив на поганого слідчого (ВІДЕО)
  • Справу ДТП зі смертельними наслідками закривають.
  • Брат колишнього міліціонера збив пішохода. Син покійного впевнений, що слідчий взяв хабар.
  • Журналіст завела скаржника у прозорий офіс поліції, який відкрився нещодавно на Театральній, 10.
  • Там пояснили, що очікує на недобросовісного співробітника.

Батько Віталія Трембанчука помер незадовго після аварії, яка сталася 9 січня минулого року в селі Саражинці Погребищенського району. Чоловіка збила машина, за фактом відкрили кримінальне провадження, але слідчий закриває його.

Син покійного впевнений: слідчий взяв хабар і покриває винуватця ДТП. Він розповів, що наїхав на його батька брат колишнього міліціонера на машині останнього. Слідчий в результаті написав у постанові про закриття, що водій не мав технічної можливості загальмувати. Це Віталій називає неправдою. 

- Слідчий вже закривав справу раніше. Я оскаржував його постанову у суді, і провадження повернули знов на розслідування. Зараз він вдруге виніс постанову про закриття, - говорить Віталій Трембанчук. - Я її не отримав протягом півмісяця. Дзвонив слідчому, а він каже, що питання не до нього, а до канцелярії. Зустрітися зі мною він відмовився, сказав, що у відпустці.

Відео дня

Десять днів на оскарження має людина, яка не погоджується з рішенням по справі. Цей термін починає рахуватися після отримання документу. Так пояснили Віталію Трембанчуку сьогодні у прозорому офісі поліції «Вартовий прийом громадян», де приймають скарги на співробітників.


Звернення Віталія прийняв черговий слідчий Ярослав Рябокінь. Він вислухав скаржника та сказав, що швидше за все за його заявою начальник поліції призначить службову перевірку.

- Вивчать матеріли справи, і, якщо знайдуть порушення, то покарають слідчого, - каже Ярослав Рябокінь. – Можуть догану винести, а можуть – сувору догану…

- Його треба брати на хабарі, - підказує Віталій.   

Він упевнений, що слідчому добре заплатили, аби він допоміг уникнути кримінальної відповідальності за ДТП зі смертельними наслідками.

- Вже була одна службова перевірка після моєї скарги. Написали, що порушень не виявили, - зітхає син жертви ДТП. - Сподіваюся цього разу так само не напишуть. В роботі слідчого помилок маса…

Черговий слідчий, який приймає скаргу чоловіка, тільки киває на усе головою. Не сперечається. Не переконує, що потерпілий може бути неправий. Далі - перечитує звернення скаржника, а потім просить дописати дані співробітника, які вів слідство, та указати номер кримінального провадження по ДТП.

 

- Звернення громадян передаються звідси начальнику управління і він розписує їх комусь із підлеглих на виконання, - пояснює черговий слідчий Віталію Трембанчуку, як реагуватимуть на його заяву. – Думаю, за цим зверненням працюватиме інспекція з особового складу. В будь-якому випадку отримаєте відповідь протягом місяця.

- Я б хотів, щоб розслідування поновили і передали слідчим обласної поліції, які належним чином розслідують всі обставини ДТП і доведуть провадження до суду, - говорить Віталій Трембанчук. – Винуватий має понести покарання, як вимагає Закон. 
 


Прозорий офіс в поліції, який назвали «Вартовий прийом громадян», відкрили в управлінні на Театральній, 10 (вхід навпроти театру) наприкінці травня. Тут приймають незадоволених роботою поліцейських щодня з 8.00 до 20.00, включаючи вихідні.

Як і чому почала роботу нова кімнату прийому громадян в поліції, можна дізнатися у новині «На Театральній поліцейські прийматимуть громадян цілий день без вихідних».


Читайте також:

На Театральній поліцейські прийматимуть громадян цілий день без вихідних

У Вінниці буде прозорий офіс, де скаргу на поліцейського приймуть вдень і вночі

Від поліції хоче 3,5 мільйони. Вінничанин обіцяє дійти до Європейського суду

СБУшники взяли у Хмільнику двох поліцейських, які тримали власний наркобізнес

За 6 років у тюрмі з клеймом ґвалтівника держава вділила… 50 тисяч гривень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Левадный

    то есть, если выяснится, что следователь незаконно закрыл дело со смертельным ДТП, то "Можуть догану винести, а можуть – сувору догану…"? Бггг
  • Daily

    всегда мне нравился такой вердикт " що водій не мав технічної можливості загальмувати" он что забыл сесть за руль а вернее за рычаги управления этим автомобилем или бежал рядом с автомобилем

    Olvol reply Daily

    Я тоже знакомым водителчм говорю:  выбежит пешеход, даже если признают вину пешехода, то получится, что вы потеряете насколько дней своей жизни на разборки и все потому что хотели сэкономить полминуты.

    Лучше сразу сбавить скорость там, где может быь опасность - ЗАРАНЕЕ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up