Вбивство в Академічному: винесли вирок Анатолію Малєцу, який вбив всю родину

Вбивство в Академічному: винесли вирок Анатолію Малєцу, який вбив всю родину
  • Рішення у справі вбивства в Академічному винесли у вівторок, 27 квітня, о 13.10 годин. Наш кореспондент передає з місця.
  • Ця резонансна справа про те, як удома знайшли убитими двох жінок з двома малими дітьми. Вінницю шокувало це повідомлення за кілька годин до Нового року, 31 грудня 2018-го. 
  • Невдовзі дізналися, що підозрюваний у вбивстві сім'ї — батько тих самих діток. 
  • Анатолія Малєца під час розслідування вивчали на осудність. Коли ж почався суд, процес став закритим для преси на прохання захисту.

Сьогодні, 27 квітня, Вінницький міський суд виніс вирок Анатолію Малєцу. У суді наш кореспондент. Він передає, що щойно суд призначив підсудному довічне позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений впродовж 30 днів.

Наш журналіст готує розлогий матеріал з засідання суду. Слідкуйте за нашими публікаціями на сайті 20minut.ua та дізнавайтеся першими подробиці.

Відео дня

Винести вирок Анатолію Малєцу могли, нагадаємо, до роковин злочину, за який його судять. 

Але цього не сталося. Ще 29 грудня в пресслужбі міського суду редакції казали: рішення у цій резонансній справі очікують з дня на день. Але тоді виявилося, що засідання, яке може бути останнім, перенесли.

Потім було ще засідання і ще. Як коментували в судовій пресслужбі хід цієї закритої справи? «Розгляд даного кримінального провадження відкладено на підставі клопотання сторони обвинувачення про надання часу для підготовки та зміни обвинувачення», — написали на сайті Вінницького міського суду. Тож через розгляд клопотань до винесення рішення все ніяк не доходило. 

І ось нарешті стало відомо: слухати резонансну справу, в якій вирок виноситиме суд присяжних, завершили. В п'ятницю, 23 квітня, було закрите засідання, яке тривало трохи більше години. Після нього суд направився до нарадчої кімнати приймати рішення. 

«У залу суду Мальця заводили кілька правоохоронців. Він був у капюшоні та масці, тому обличчя видно не було. Приїхали також і мама та сестра вбитої Надії. Перед судом вони сказали, що сподіваються лише на одне, що Анатолія «посадять заслужено». Засідання тривало більше години. А потім судді та присяжні вийшли, за ними вивели і обвинуваченого, а за ним і родичів убитих, — пише vinnitsa.info та додає, що судді та присяжні пішли писати вирок, який проголосять 26 квітня о 10.00. 

31 грудня 2018-го року, нагадаємо, в квартирі у мікрорайоні Академічний знайшли мертвими двох жінок та 7-річного хлопчика Дениса. Ще одна дитина, дівчинка Світлана, якій було 3 рочки, від травми голови пізніше померла в лікарні. Медиків викликав батько вбитих, він же син однієї з загиблих жінок та колишній чоловік другій. Глава сімейства Анатолій Малєц став обвинуваченим і чекав вироку в слідчому ізоляторі.  

Підсудний Анатолєц Малєц, нагадаємо, знаходиться у вінницькому СІЗО. І, як дізналася редакція 20minut.ua з власних джерел, користується такими начебто забороненими для в'язнів благами, як мобільний телефон і інтернет. Також маємо ще деяку інформацію про стан здоров'я Малєца. Наше джерело стверджує, що його поведінка вже не вказує на психологічну травму або ж психічну хворобу, на що натякали захисники одразу після злочину. 


Читайте також:

Квітневий сніг, бабуся-тіктотерка та інше важливе за 26 квітня на 20minut.ua

«З березня пухлина в голові виросла вдвічі». 11-річному вінничанину потрібна термінова операція за кордоном

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (152)
  • Вєра Усик

    Такий душогуб вбив чотирьох людей. Вони там в землі,а він ще житиме за рахунок податків,які ми будемо сплачувати.На органи його потрібно,а рештки закопати без пам'ятника.Щоб і не знали хто,і що то таке.
  • Володимир Кузьмич

    Маньчило,і дітей маленьких своїх навіть не пошкодував,вав ,вав ,які тварини бувають,це шок.
  • Lyubomir Shevchuk

    Такий бред і бардак може бути лиш а Україні і в москалів!
  • Lyubomir Shevchuk

    Верніть смертну кару!Він убив цілу родину і якщо не амністують через пару років, то будем годувати його до кінця життя з наших податків!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up