Олену арештували за смерть Сергія Глущенка. Подробиці тяжилівського вбивства

Олену арештували за смерть Сергія Глущенка. Подробиці тяжилівського вбивства
Друзі покійного кажуть, що Олена не давала Сергію спокою і до трагедії все йшло. Родичі результатів експертизи ще не бачили, але вже у розпачі. На Тяжилові говорять, що дівчина може отримати умовний строк...

Був один удар кухонним ножем в квартирі на Тяжилові – і на смерть. У понеділок, 13 січня, поховали 27-річного Сергія Глущенка. Арештували за цю смерть 25-річну вінничанку, із якою юнак раніше зустрічався.
Про підозрювану у вбивстві в мікрорайоні тепер розказують, як про запальну дівчину. Вона ж під час затримання сказала, що її спровокував колишній.   
Це сталося рано вранці 11 січня в будинку на вулиці Баженова, в квартирі співмешканця арештованої. З цим юнаком Олена жила, потім розсталася і почала зустрічатися із Сергієм. То розходилися, то мирилися, але врешті дівчина знов повернулася до першого хлопця. В його квартирі й позбавила життя екс-коханця.
Що сталося убивство і свідками його були четверо людей, сказали в міліції. Слідчо-оперативну групу на місце відрядили після повідомлення медиків швидкої допомоги. Лікарі нічим зарадити не змогли. Констатували смерть 27-річного юнака, який стік кров’ю від ножового поранення в груди. Далі оглядали тіло і місце події слідчі та експерти-криміналісти.
Як сказали у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, на місці злочину затримали 25-річну колишню дівчину убитого і вилучили речові докази. Знаряддя убивства - великих кухонний ніж. Його, як розказали пізніше родичі убитого, засадили в тіло Сергія на вісім сантиметрів. Дістав до серця.


З оперативної зйомки міліції

З ножем обняла
Версія, яку розповіли в міліції, як попередню, сходиться зі словами свідків і родичів убитого Сергія тільки спочатку. Вночі хтось проколов колеса автівки господаря квартири, в яку вранці викликали швидку. Затримана біля трупа дівчина сказала, що бачила, як це зробив її колишній. Телефонувала йому, сказала прийти, відшкодувати вартість коліс та залишити її та співмешканця у спокої. І юнак прийшов разом з товаришем. Сторони врегулювали „колісний” конфлікт, але на тому не розійшлися.  
В міліції одразу оприлюднили тільки версію підозрюваної. Зайшовши на кухню, колишній почав ображати та принижувати дівчину, а потім різко пішов у її бік, тому вона схопила зі столу ніж та вдарила ним юнака у груди. Вона говорила, що була впевнена: він почне її бити. Нібито й порвала вона свого часу через рукоприкладство, але після розставання хлопець не залишав її у спокої.
Але друзі Сергія Глущенка говорять, що насправді дівчина, а не навпаки, не давала спокою хлопцеві. Те саме кажуть і родичі покійного.
Ходив на розмову про пробиті невідомо ким колеса в „Москвичі” у квартиру на Баженова разом із Сергієм його шурин. Брат сестри покійного Андрій Войтас каже, що був раптовий удар. Ніхто цього не очікував. Господар квартири в той момент зайшов в туалет. У проході до кухні стояла ще одна дівчина.
- Я зі слів Сергія знаю, що Альона багато разів дзвонила. Казала: „Приїжджай, розберемося”. Сергій говорив, що не він пробив колеса, і вмовив мене піти з ним поговорити з хлопцем Альони, - каже Андрій. - Коли ми прийшли, вона сиділа на кухні за столом. Її хлопець ходив з Сергієм курити на коридор. Коли повернувся, ми так само сиділи. Я і Альона - навпроти. Сергій зайшов на кухню. Була пара слів. Я не пам’ятаю, яких. Але щойно він присів, Альона його ножем... Обняла і тілом своїм навалилася... Ніяких образ з його боку не було. Це неправда, що він її принижував.


Сергія Глущенка (27) поховали 13 січня

„Я з нею не буду, але люблю”
Андрій на другий день після похорону разом з друзями убитого прийшов в редакцію газети. Сергій, як кажуть хлопці, не витерпів агресивного характеру Олени, тому порвав з нею. Але дівчина не відставала. Напрошувалася в їхню компанію, щоб знати все про Сергія.
- Ще коли вони зустрічалися, вона за якусь дрібницю пляшку шампанського йому об голову розбила. Я ще віз Сергія на своїй машину зашивати рану, - говорить 31-річний друг і колега покійного, підприємець Максим Буяльський. – Я не раз потім питав, навіщо йому така дівчина? Він: „Я її люблю”. Мирилися. Потім вона виделку йому в ногу встромила. Я знову казав: „З ким ти живеш?! Ти ж можеш лягти спати і не прокинутися?” А він її прощав. Настільки любила людина. Розсталися вони по черговій побутовій сварці і тому, що Альона грала, як кажуть, на два фронти. То з ним була, то з „першим коханням”.


Це фото надав друг покійного Максим Буяльський. На ньому Олена з Сергієм були парою

Що колишня дівчина діймала Сергія дзвінками і постійно крутилася в його дворі, кажуть його знайомі і сестра Віка Войтас. Вона востаннє „по душах” говорила з братом 9 січня. Той сказав, що Олена просила все забути і буквально зробила йому пропозицію. Сергій категорично відмовив.
- Він мені сказав так: „Я з нею не буду. Але десь там, на серці, почуття є”. Він любив і поплатився, - плаче сестра і розказує, що її п’ятирічна дочка чекає дзвінка від дядька. - У мене постійно в очах стоїть, як моя дитина з ним грається, як підкидає її до стелі... Коли Вероніка побачила його фотографію, то питала, чому в дяді чорна смужка, де він. Я сказала: він полетів на небо. Вона підійшла, обняла фотографію, поцілувала. Ще спитала, чи він подзвонить, щоб вона могла сказати, що сильно любить його. Він постійно питав у неї: „Як ти любиш мене?”, а вона голосно відповідала: „Сильно-сильно”...


- Вона по натурі власниця. Її подружки зараз згадують слова: якщо не буде зі мною, не буде ні з ким, - говорить про арештовану дівчину сестра убитого 27-річного юнака Віка Войтас (32)

„Я не можу людиною її назвати”
- Думаю, що ця убивця чекала, що Серьожа з її хлопцем будуть битися через неї, - говорить Віка Войтас. – Вона цього чекала. А вони нормально вирішили питання і збиралися разом іти по сигарети. Думаю, що брат хотів йому ще й розказати про всі її витівки, але не встиг.  
Віка була першою, кому подзвонив її чоловік з квартири на Баженова. Він сказав по телефону, що Сергія нема і більше ніколи не буде, і просив швидко зібратися й прибігти додому до хлопця Олени.
- У дворі була швидка і мене спочатку не пускали, - розказує сестра. – Та я піднялася на п’ятий поверх. З дверей побачила на кухні ногу Серьожі, а потім, що він весь в крові. Ця твар, я не можу людиною її назвати, просто сиділа поруч і нічого не робила. Я до нього: „Серьожа, Серьожа!” А вона просто дивилася. Спокійною виглядала. Я тоді ножа не бачила. Тільки брата. Потім зайшла міліція і мене вивели.
За фактом смерті Сергія Глущенка відкрили кримінальне провадження про умисне вбивство. Його колишній дівчині оголосили про підозру і взяли під варту. Якщо кваліфікація злочину в процесі розслідування не зміниться, Олена може отримати від семи до 15 років тюрми.
Родичі Сергія кажуть, що остаточних висновків судмедекспертизи вони ще не бачили, але від інших людей чули, нібито результати вже є. І в них написано, що дівчина не могла нанести таке поранення. Сили б не вистачило, аби загнати в тіло юнака ніж на вісім сантиметрів.
- На Тяжилові зараз розповсюджують новину, що вона сидіти не буде, в крайньому випадку, кілька років отримає або взагалі умовно, - переживає сестра покійного. - Говорять, що дівчина-свідок підтримує своїми свідченнями подругу.
Від таких чуток родичі в розпачі і думають наймати адвоката. А от захисник Олени, призначений їй державою адвокат, від коментарів відмовився. Тільки передав через колег, що стаття відповідальності не змінилася – умисне вбивство.  



Близькі і рідні підозрюваної небагатослівні
Юнак, на квартирі якого сталося вбивство, не захотів нічого говорити журналісту.
- Не хочу нічого коментувати. Вибачте, - сказав і поклав слухавку.
- Нам він сказав тільки одне: розуміє, що міг бути на місці Серьожі, - говорять друзі покійного.  
І батько Олени був небагатослівним. По телефону сказав, що питанням захисту дочки ще не займався і не впевнений чи буде наймати платного адвоката.
- Я ще не визначився з цього питання, - сказав він. – Зараз робити якісь висновки рано. А диму без вогню точно не буває. Думаю, щось її спровокувало. Вона не раз жалілася. Не охоче, але розказувала.
Редакція знайшла кількох людей, які писали на Олену заяви. Вони йшли на розмову, але фігурувати в статті не захотіли. Тільки друг покійного Максим Буяльський відверто сказав, що заявляв на Олену, бо вона торік побила йому вікна, але потім від претензій відмовився. Сергій умовив.
На питання, чи знає він щось про заяви, написані раніше в міліцію на його дочку, батько відповів так:
- Якщо були випадки, то дуже сумнівні. Вина була з обох сторін.
Що підозрювана дівчина раніше до кримінальної відповідальності не притягувалася, сказала старший інспектор зв’язків з громадськістю обласної міліції Ірина Добровольська. Але вона підтвердила, що в міліцейській базі прізвище дівчини фігурує. І як звинуваченої, і як потерпілої. Слідчий затребував всі ці заяви для ознайомлення, щоб долучити до матеріалів справи для характеристики підозрюваної.
А покійний юнак мав судимість. За крадіжки - підтвердили в міліції. Сестра Сергія на питання про характерне татуювання в нього на грудях сказала: відбував покарання з 16 до 21 року. Таке ж тату видно на фото Вконтакті й у затриманої за вбивство дівчини. Але воно, скоріше за все, тимчасове. Зроблене в період, коли Олена і Сергій зустрічалися.  
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Потапова(кушнир) Лариса

    Мне жаль маму Алёны,я не представляю где она берёт силы всё вынести......
  • Анонім

    я знаю Алёну очень много лет, и когда мне сообщили о смерти Сергея, конечно я была в ужасе, но в том что это сделала она я ни на минуту не засомневалась, так как она очень вспыльчивая и в порыве злости может сделать всё что угодно. они были странной парой....и Бог ей судья!
  • Anonymous

    Ольга, наберіть мене! 067 507 28 46, Ярослава
  • Anonymous

    Покажите лицо этой Алёны
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up