Рік після вбивства в Академічному: коли винесуть вирок Анатолію Малєцу?

Рік після вбивства в Академічному: коли винесуть вирок Анатолію Малєцу?
  • За кілька годин до минулого Нового року, 31 грудня 2018-го, Вінницю шокувало повідомлення: знайшли убитою молотком цілу родину з двома малими дітьми, підозрюваний — батько тих самих діток.
  • Що відбувалося протягом року в резонансній справі вбивства сім'ї в Академічному та чи винесли вирок Анатолію Малєцу на закритому для преси судовому процесі?

Трагічне вбивство. Жахливий злочин. Батько вбив жінку, дітей та матір… Такими заголовками були всипані стрічки новин на початку цього року. За кілька годин до святкового бою курантів Вінниця дізналася про страшний злочин в Академічному. Та найбільше шокувало, що підозрюваною стала не стороння, а рідна убитим людина. 

Програміста Аантолія Малєца, який розлучився з матір’ю своїх дітей і мав конфлікти з власною мамою, арештували. Він не дав зізнавальних свідчень, казав, що не розуміє, що з ним відбувається і не може оговтатися від шоку. Нібито вийшов в магазин, а коли повернувся додому, то застав закривавлену квартиру і родину вбитою.

Ще живою була його менша донечка, коли на місце приїхала швидка, але дівчинку не змогли врятувати. Вона померла. Поховали дітей і маму з бабусею 3 січня.

Того ж дня підозрюваному Анатолію Малєцу обрали запобіжний захід — тримання під вартою. На судовому засіданні він виглядав хворим, йому викликали швидку допомогу. Захисники казали, що їхній клієнт у шоковому стані від того, що сталося.



Згодом вони погодилися на ексклюзивне інтерв’ю журналісту 20minut.ua, але нічого конкретного за годину розмови не сказали.

Відео дня

Ні хто їх найняв, чи які свідчення дає підозрюваний, дізнатися від захисників не вдалося. Вони тільки наполягали, що їхньому клієнту потрібна психіатрична допомога. І Анатолію Малєцу призначили психолого-психіатричну експертизу.

В лікарні імені Ющенка, куди конвоювали підозрюваного у вбивстві родини, провели дослідження, але висновку не зробили. Далі Анатолія Малєца доправили до Одеси, звідки врешті надійшов експертний висновок.

Через таємницю слідства знаємо тільки, що арештанта визнали осудним. Деталей висновку не озвучував ніхто. З власних джерел 20minut.ua знає: спеціалісти описали психологічну травму Малєца. Встановили, що він страждав з дитинства від конфліктів з батьками.

І коли провадження передали на судовий розгляд, пресу до слухань не допустили. Про це клопотали захисники, аргументуючи прохання недопуску журналістів тим, що під час розгляду будуть підніматися подробиці сімейного життя родини. А це — конфіденційне.

На початку липня у Вінницькому міському суді почали слухати кримінальне провадження за обвинуваченням Анатолія Малєца. Після проведення підготовчого засідання стало відомо, що всі наступні будуть проходити в закритому режимі та за участю присяжних. Про присяжних просив сам обвинувачений. 

Цей судовий процес по вбивству двох жінок і двох дітей досі триває. З головуючим суддею Русланом Каленяком та трьома присяжними. Усі питання вирішуються простою більшістю голосів, причому головуючий голосує останнім, і ніхто зі складу суду не має права утриматися від голосування. Так пояснили порядок розгляду в судовій прес-службі.

То чи є вже рішення суду? Як дізналася сьогодні журналіст 20minut.ua у відділі розслідування особливо тяжких злочинів поліції, вироку Анатолію Малєцу ще не винесли, судові засідання продовжуються та ще триватимуть в 2020-му році. На питання, коли очікувати на вирок, в поліцейському слідстві уточнили: до кінця розгляду мине від місяця до трьох, строк залежить від суду.



Тобто навесні, ймовірно, буде рішення першої інстанції в цій гучній справі. Вирок також може бути прихований в реєстрі, але що він постановить, 20minut.ua обов’язково дізнається і повідоміть читачам. Тож і надалі слідкуйте за нашою стрічкою новин.

31 грудня 2018-го року, нагадаємо, в квартирі у мікрорайоні Академічний знайшли мертвими двох жінок та 7-річного хлопчика Дениса. Ще одна дитина, дівчинка Світлана, якій було 3 рочки, від травми голови пізніше померла в лікарні. Медиків викликав батько вбитих, він же син однієї з загиблих жінок та колишній чоловік другій. Глава сімейства Анатолій Малєц став обвинуваченим і чекає вироку в слідчому ізоляторі.  


Читайте також:

Чи порушили судді таємницю нарадчої кімнати, коли виправдали «Шефа»? Переглядають вирок

Чи страшно на вулицях Вінниці? Якість роботи поліції виміряли гопниками

Дурна помилка «копа»? Штраф за п’янку на вокзалі прислали непитущому спортсмену

«Він далі їздить, а я калікою стала». Затяглася справа п’яного водія і молодої мами з Вороновиці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Жора

    С собой всегда надо иметь электропилу, это лучшее средство от бандитов.
  • Игорь Васильев

    Чувак после психотропа  или гипноза убил свою семью. Он просто был во сне когда это все делал. Сейчас есть средства чтобы отключить сознание. И что интересно головорезы пишут комменты убить и смертная казнь,это и понятно у бандитов руки все в крови.

    Вообщем  нужно знать где пить и есть,психотроп могут и в кафе подкинуть.И после психотропа в беседе бандитам вы выложите все свои тайны.
  • Жора

    Раз топ тема, проведу инструктаж как сделать безопасное проживание в многоквартирном доме. Если у вас выходят окна в сторону подъезда, установите на стекло авто видео регистратор. Вы всегда будете знать кто заходил в ваш подъезд, с кем заходили ваши соседи. И если заходили бандиты или воры их будет видно по видео.Виде регистратор просто нужно направить  вниз там где вход в подъезд. Можно поставить и онлайн видеокамеру, которая будет показывать вам кто входит в ваш подъезд. Онлайн будет подавать вам сигнал на телефон что произошло движение  и проходили в подъезд.

    Такие видео используют бандиты, они  ведь тоже беспокоятся за свое здоровьве, и их часто в подъездах убивают.Они всегда знают заходили в подъезд или нет чтобы их замочить)
  • Любовь Тислюк

    З. Новим. Роком.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up