Чи порушили судді таємницю нарадчої кімнати, коли виправдали «Шефа»? Переглядають вирок

Чи порушили судді таємницю нарадчої кімнати, коли виправдали «Шефа»? Переглядають вирок
  • Апеляційний суд почав розбиратися, чи мало місце порушення в міському суді, яке є стовідсотковою підставою для скасування вироку.
  • Сьогодні, 13 грудня, на засіданні озвучили відповідь з першої інстанції, де свого часу виправдали Сергія Шевчука.

Зятя мера Могилів-Подільського, нагадаємо, обвинувачували в замаху на вбивство Олександра Коломійця, а за результатами судового розгляду у Вінниці назвали винуватість в тяжкому злочині недоведеною.  

Після повернення справи «Коломієць проти Шевчука» з касаційної інстанції в апеляційну, призначили новий розгляд апеляційних скарг. Разом з ними мають розібратися, чи не порушили таємницю нарадчої кімнати судді Вінницького суду, коли виносили виправдувальний вирок людині зі зв’язками.

Верховний суд, як раніше повідомляв 20minut.ua, доручив дослідити це питання вінницьким суддям під час повторного апеляційного розгляду. Про порушення нарадчої кімнати, яке є стовідсотковою підставою для скасування вироку, заявив представник Коломійця. Адвокат Власенко раніше разповів, що встановив власним розслідуванням: в період, коли судді першої інстанції мали писати вирок Шевчуку, вони відволікалися на інші справи, й це підтверджується внесеними під час перебування в нарадчій до Реєстру судових рішень ухвалами.

Відео дня

Сьогодні, 13 грудня, апеляційний суд озвучив відповідь Вінницького міського суду на свій запит з цього питання. Надіслати такий вирішили на попередньому, першому засіданні в цій справі, яке було 20 листопада. Тоді адвокат Власенко наполягав: порушення встановити мають запитом до служби, що веде реєстр, а не до самих суддів. Але апеляційний суд все ж вирішив, що без запиту до міського суду не обійтися. І ось що прозвучало сьогодні з отриманої відповіді.

Що порушення нарадчої кімнати колегією суддів, які в 2017-му році виправдали зятя мера Могилів-Подільського, не було, написав у своїй відповіді голова Вінницького міського суду. Він також пояснив: у той час, коли судді Ан, Федчишин і Курбатова писали вирок Шевчуку, дійсно до Реєстру додавалися інші рішення, винесені названими суддями. Але вони, як пише голова суду, увалювалися раніше. Тобто електронні копії прийнятих до написання вироку по Шевчуку ухвал вносили до Реєстру помічники чи секретарі суддів, не відволікаючих останніх від нарадчої кімнати. Так пояснив апеляційному Вінницький міських суд. 

Після озвученої відповіді на запит, адвокат Власенко попросив кількаденну перерву. Сказав, що на слух йому важко сприйняти інформацію, тому він хотів би вивчити відповідь. У ній були названі цілий ряд номерів проваджень, що з’явилися в Реєстрі в період перебування суддів в нарадчій кімнаті. Як додатки — вклалали судові ухвали, винесені суддями, в чесності яких тепер сумніваються.   

— Оскільки Верховний суд доручив встановити, чи було порушення нарадчої кімнати, не заперечую проти перерви для вивчення відповіді Вінницького міського суду, — сказав прокурор.

Захисник Сергія Шевчука поклався на розсуд суду. Обвинувачений і потерпілий — підтримали своїх адвокатів. І колегія задовольнила клопотання Власенка та відклала продовження розгляду вже на початок наступного року.

Більше про конфлікт між двома добре знаними в прикордонному райцентрі чоловіками, який знову досліджують в судовому процесі у Вінниці, 20minut.ua розповів у цій статті: «Він на волі, а я сидів!» Справа могилів-подільських «розборок» знов у вінницькому суді

Інформувала редакція також, що судові розбирання між зятем мера Бровка Сергієм Шевчуком та менш відомими родинними зв’язками Олександром Коломійцем тільки набирають обертів. Окрім того, що Вінницький апеляційний суд вдруге буде переглядати виправдувальний вирок «Шефу», то паралельно починає слухатися справа, де він вже виступає в якості потерпілого.

В Жмеринці розглядатимуть провадження про новорічний напад, через який на лаві підсудних опинився вічний опонент зятя мера, якого він називає прізвиськом «Кабан». Що кажуть фігуранти про справу, де звинувачення обернулося навпаки — проти Коломійця, знайдете за цим посиланням.

 

Читайте також:

Майор, який знімав свою дочку в порно, хотів вийти з СІЗО під домашній арешт. Не пустили 

Безсовісна з Ощадбанку. Як касирка крала клієнтські гроші та скільки за це отримала

Поліцейський Пивовар, якому загрожує 10 років за смерть підприємця Комарніцького, заговорив

Давид Григорян, що в 2015-му застрелив двох на Барському шосе, ховається від суду

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up