«Він далі їздить, а я калікою стала». Затяглася справа п’яного водія і молодої мами з Вороновиці

«Він далі їздить, а я калікою стала». Затяглася справа п’яного водія і молодої мами з Вороновиці
  • Слідство закриває провадження, а потерпіла в аварії жінка — поновлює розслідування.
  • Оксана Сіненко вимагає покарання для бізнесмена, що збив її на дорозі, коли їхав п’яним.
  • Днями виповнилося два роки відтоді, як сталася ця ДТП, а логічної розв’язки немає.

Про ДТП в Вороновиці та наслідки, які має, Оксана Сіненко розповіла 20minut.ua півроку тому. Пригадайте статтю «Оксана стала калікою, а водію нічого. Жертву ДТП шантажують, щоб припинила писати скарги». 

У червні цього року потерпіла в аварії розказувала: слідство закриває провадження, бо вона переходила дорогу у невстановленому місці, а це значить — сама спровокувала ДТП. Водій, нагадаємо, був напідпитку і єдине покарання, яке отримав, — штраф. Йому майже одразу повернули права і машину. А от розслідування про завдання жінці-пішоходу травм, які призвели до її каліцтва, досі триває.

Днями, 27 листопада, виповнилося два роки від того дня, який Оксана Сіненко називає своїм другим днем народження. До цієї дати вона написала пост у Фейсбуці, в якому подякувала лікарям, що поставили її на ноги:

Відео дня

Перелом гомілкової кістки, порвані зв’язки, пошкодження колінних суглобів... Щоб зробити операцію з реконструкції ніг, родина покаліченої молодої мами брала позики. Оксана ж постійно відчуває наслідки аварії і вже ніколи не відновиться — в ногах залізні деталі скріплюють суглоби та кістки.

— Він живе ніби нічого не сталося, а я калікою стала, — говорить Оксана Сіненко про водія, що збив її. — Поплатив скрізь, щоб уникнути покарання, а мені нічим не допоміг. Дуже непорядна людина. Говорить людям, що я йому під машину кинулася, щоб грошей заробити. У мене вдома дитина маленька, а я спеціально кинулася?

Чому розслідування справи про аварію дворічної давнини не дійшло до суду? Що заважає слідству нарешті розставити всі крапки над «і»? Про це питаємо у відділі комунікацій обласного поліцейського главку. І журналісту 20minut.ua переказують пояснення слідчого: чекає висновків експертів, яким поставив додаткові питання про обставини ДТП, і доки не отримає результатів — не може прийняти процесуальне рішення.  

В поліції нагадали висновок першої експертизи, який каже про винуватість жінки-пішохода, що перетинала дорогу в невідведеному для того місці. В тій експертизі, як писав у червні 20minut.ua, не ставилося питання про швидкість руху авто. Вивчали, чи справна була машина. Так, справна. Але чому водій тоді не маневрував, аби уникнути наїзду? Ось дивіться, наслідки ДТП на фото:

Оксана Сіненко наполягає — водій значно перевищив швидкість, бо вона рушила на дорогу з упевненістю, що машина далеко. Каже, на тому місці, на вулиці Козацький шлях, мешканці Вороновиці переходять постійно, поруч ПТУ, школа, садок, є знак обмеження їдкості і лежачий поліцейський.

— Я стала, подивилася, чи є машини. Темніло вже і фари було видно добре, — розказала постраждала. — Знизу не було машин, а з іншого боку була далеко. Я там щодня переходжу, оцінила ситуацію, що можу перейти… Рушила на проїжджу частину і навіть не зрозуміла, що сталося, коли відчула сильний біль удару, потім — ніяких відчуттів у ногах… На місце збіглися люди. Я чула крики: «Де він? Хто він? Та він п’яний!»… Цього Гришечкіна тоді били всі від старого до малого…

Заявою про побиття і пограбування потім погрожував Оксані та її родичам адвокат водія. Мовляв, не перестанете оскаржувати постанови слідчого про закриття провадження, то покарають батька, що мав на місці аварії розмову з чоловіком, який збив його дочку.

Як адвокат водія спілкувався після чергової скарги Оксани з її батьком, можете почути на запису телефонної розмови:
 


Питаємо постраждалу в ДТП сьогодні, чи ініціював зустрічне провадження водій чи його захисник? І вона каже, спеціально дізнавалася — не написав ніхто заяви.  

— Це були просто погрози. Він лякав нас, щоб я не писала скарги, — каже Оксана.

«Опель Віваро», нагадаємо, збив молоду маму на вулиці Козацький шлях 27 листопада позаминулого року. У водія спеціалісти виявили 1,5 проміле і пізніше оштрафували за керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Але досить швидко місцевого бізнесмена, що тримає свиноферму, люди стали бачити знов на машині.

— До Нового року йому повернули права. Він їздить зараз, а я ходити нормально не можу. Його постійно бачать, то на одній машині, то на другій, — стверджує потерпіла.

Автор статті раніше намагалася поспілкуватися із захисником водія Гришечкіна. Що вийшло із цієї розмови, знайдете в попередній публікації на цю тему: «Оксана стала калікою, а водію нічого. Жертву ДТП шантажують, щоб припинила писати скарги».
 

Читайте також:

Ніякої логіки. Підполковника, пійманого із 200 тисячами хабара, оштрафували на 25 тисяч

Майор, який знімав свою дочку в порно, хотів вийти з СІЗО під домашній арешт. Не пустили

Давид Григорян, що в 2015-му застрелив двох на Барському шосе, ховається від суду

Поліцейський Пивовар, якому загрожує 10 років за смерть підприємця Комарніцького, заговорив

«Він на волі, а я сидів!» Справа могилів-подільських «розборок» знов у вінницькому суді
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Alex Timo

    А хто той адвокат, з телефона?
  • Yaroslava Ponomarova

    Переходила не по зебрі-винна  сама.Але він має відповісти за свої грішки.
  • Таня Иванова

    Где отец ребенка?
  • Меч

    Так він скотиняка-згоден!

    Але якщо вона дійсно переходила поза межами зебри...то й вона не свята!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up