Поліцейський Пивовар, якому загрожує 10 років за смерть підприємця Комарніцького, заговорив

Поліцейський Пивовар, якому загрожує 10 років за смерть підприємця Комарніцького, заговорив
Сергій Пивовар не на всі питання відповідає. Стоп-кадр з програми «Зворотній зв’язок»
  • Вінницькі телевізійники вмовили Сергія Пивовара на інтерв’ю. Назвали сюжет «Щиросердене каяття», але в сказаному колишнім оперативником такого не чути.
  • Про що говорив звинувачений в смерті Олександра Комарніцького? Що він злий на журналістів, які про нього писали, і що тепер має дуже мало друзів.

«Оперуповноваженого Нацполіції судитимуть за перевищення повноважень, внаслідок чого загинула людина». Така новина з’явилася у суботу, 23 листопада, на сайті Державного бюро розслідувань. Вона стосується Сергія Пивовара, причетність якого до смерті підприємця Олександра Комарніцького стала кримінальним провадженням.

— Досудовим розслідуванням встановлено: правоохоронець запропонував громадянину бути понятим під час вилучення бойових припасів. Отримавши відмову, між ними виник конфлікт, в результаті якого, правоохоронець наніс чоловіку удар кулаком в обличчя. Від удару потерпілий впав та вдарився головою об асфальтне покриття. Від отриманих ушкоджень чоловік помер у лікарні, не приходячи до свідомості», — читаємо у свіжій офіційній інформації ДБР те саме, що коментувало слідство на початку. 

Але тепер цю інформацію дали з повідомленням про завершення розслідування. Написали, що скерували до суду обвинувальний акт. Кваліфікація злочину не змінилася: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки. Санкція статті звинувачення: від 7-ми до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади на строк до 3-х років.

Відео дня

Влітку цього року, нагадаємо, Сергія Пивовара звільнили з лав поліції за результатами службового розслідування. Він був працівником відділення на Київській, і нещодавно подав позов про поновлення на службі з виплатою зарплати, не отриманої через вимушені прогули. Вимушеними прогулами позивач вважає місяці під запобіжними заходами, обраними йому на час досудового слідства.

Представники юридичного відділу обласного управління поліції мали заперечувати позов Сергія Пивовара в адміністративному суді 14 листопада, але засідання відклали на іншу дату. Про це попросив адвокат позивача, в якого співпали два судові процеси. Сам екс-поліцейський не прийшов до суду, бо знав, що слухання не буде. Натомість друзі та родичі загиблого Олександра Комарніцького зібралися на мітинг. Їх обурює намір винного в смерті дорогої їм людини повернутися в поліцію.

Крім короткої офіційної інформації про подію на «Водоканалі», журналісти 20minut.ua писали розповіді родичів Комарніцького. Від Сергія Пивовара мало чули на засіданнях по його арештах, де він частково визнав вину. Й ось в мережі знаходимо перше інтерв’ю звільненого поліцейського, яке вдалося записати вінницьким телевізійникам.

Журналісти телеканалу «Віта» розшукали Сергія Пивовара і вмовили його на розмову. Назвали програму «Щиросердене каяття», але в сказаному колишнім оперативником такого не чути. Що розповів звинувачений в смерті Олександра Комарніцького? Знайдете нижче на відео. Якщо коротко: злий на журналістів, які не розібралися в тому, що сталося, і шкодує про те, що його до переломного моменту оточували несправжні друзі.

— Неприємно, звісно, що трапився такий прикрий випадок, але назад вже… пізно щось говорити, — сказав про трагедію із загибеллю людини Сергій Пивовар.

Розповісти, що ж насправді сталося між ним і Комарніцьким, як розуміємо з сюжету, Пивовар не захотів. Пояснив відмову таємницею слідства. Сказав тільки, що понесе відповідальність за Законом, якщо його винуватість встановить суд. Ось кілька його цитат з програми:

— Тільки суд може визначити наявність чи відсутність моєї вини в смерті Олександра Комарніцького. Тому я звернувся в Вінницький адміністративний суд, бо вважаю, що рішення мого звільнення було передчасним.

— Журналісти висвітлюють, не розібравшись, як дійсно все було. Описують всі речі неправдиво, щоб зробити винним мене.

— Я дійсно побачив, хто був настоящий друг, а хто просто був в моєму оточенні. Це показало, хто є хто. Є одиниці, вони допомагають і у всьому підтримують, цікавляться. У зв’язку з цим я зрозумів, що вони є настоящими.

 

Читайте також:

Питання повернення на службу звільненого за негативом Пивовара вирішать в «міліцейський день»

Мітинг під судом по справі Комарніцького: що вимагають від Пивовара?

Помер вінничанин Олександр Комарніцький, якого побив поліцейський-самбіст

Справа загиблого Комарніцького: поліцейського відпустили під домашній арешт

Генерал Педос про справу загибелі Олександра Комарніцького: «Є покарані, в тому числі я»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Александр Иванов

    Зібралось декілька неадекватів, які все знають і коментують. Ви лучше дивіться за собою і переживайте за свої проблеми!
  • Пивосос

    Какой же он тупой, до сих пор надеется, что не сядет. Снимали на Анатолия Бортняка, рядом с больницей Ющенко?

    Александр Иванов reply Пивосос

    Следи за своей метлой!
  • анонім

    Жахливий випадок. Смерть людини , яку можливо було уникнути за умови здійснення реформи поліції. Влада 5 років розповідає про "реформи" на які витрачається купа грошей з бюджету, збільшили фінансування. Що вражає у словах пана Сергія, це повна відсутність співчуття до людей які втратили друга , брата, чоловіка. Цинізм, та брехня завжди були характерні для нашої поліції. Циинізм, та зневага це коли пані Анна Олійник переймається лише питанням звільнення або поновлення на роботі. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2452240761460861&id=100000248831226 Про яке співчуття може йти мова коли 12 червня пані Анна називає цей злочин "прикрою подією", тепер на підставі "прикрої події", важає що Сергія звільнили законо.
    Так, це типова поведінка поліції, так веде себе Антон Геращенко , який 11 разів змінював свій "пост" виправдовуючи Кулебу, який спричинив жахливу аварію. https://strana.ua/news/235331-anton-herashchenko-pytaetsja-opravdat-kulebu-11-izmenenij-postov.html.  Вражає поведінка пана Пивовара, та його керівника, який у перші дні намагались "домовитись" з рідними, наголошую не перепросити а домовитись,під час типового замовчування керівництва. Коли "порешать" за словами підтримки пана Сергія " не получилось" керівництво спробувало відмежуватись від "невдахи".  
    Так в одну мить "прикрий випадок" від пані Олійник стає підставою для звільнення, та розслідування ДБР. Що є більшим цинізмом поліції? Мовчання керівництва, чи продажність людей на зразок Антона Геращенко та пані Анни?
    Чи отримає пан Сергій Пивовар справедливий вирок? Не думаю... Аналізуючи матеріали справи, дії адвоката, експертизи, вислуги пана Пивовара отримаємо у межай 3-4 років, це за умови неперекваліфікації злочину. Далі апеляція,касація і т д. Сухі коментарі пані Олійник  тиша від керівництва та чергові порції брехні про реформу поліції. Така є ціна вбивства людини, така ціна реформам пана Авакова.

  • Джек

    мудак.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up