Питання повернення на службу звільненого за негативом Пивовара вирішать в «міліцейський день»

Питання повернення на службу звільненого за негативом Пивовара вирішать в «міліцейський день»
  • На 20 грудня перенесли розгляд позову Сергія Пивовара про повернення на службу в поліцію.
  • Раніше, до реформи правоохоронної системи, ця дата була днем міліції. 
  • Чому сьогодні, 14 листопада, засідання по скандальній адмінісправі не відбулося?

Мітингом під стінами адміністративного суду на Брацлавській продемонстрували своє негативне ставлення до позову Сергія Пивовара родичі та друзі Олександра Комарніцького. З фотографіями загиблого після сутички з оперативником-самбістом підприємця вони прийшли на судове засідання.

У натовпі з декількох людей впізнаємо вдову і матір покійного. Остання — в чорному одязі. Обидві жінки приймали співчуття від людей, що долучилися до їхньої акції. Це були люди середнього та старшого віку. Вони підготували плакати. Написи на них були такі: «Вимагаємо справедливого суду», «Ні поліцейському свавіллю», «Ганьба», «Поліція вбиває».

Сергія Пивовара, нагадаємо, звинувачують в смерті Олександра Комарніцького. Він працював оперативним співробітником Київського відділення поліції, коли в червні цього року звернувся до людини на зупинці «Водоканал» з проханням бути понятим під час фіксації злочину. Перехожим був Олександр Комарніцький і він, за наданою згодом поліцією інформацією, відмовився допомогти правоохоронцям. Через це виник конфлікт.

В результаті підприємець отримав несумісну з життям черепно-мозкову травму і 23 червня помер у лікарні. А оперативнику оголосили підозру в злочині, за який загрожує до 10 років позбавлення волі. Розслідування проводить Хмельницьке управління ДБР. Підслідний — під цілодобовим домашнім арештом і був звільнений з поліції після службового розслідування.

Відео дня

Як стало відомо на початку тижня, Сергій Пивовар подав позов до обласного главку Нацполіції з вимогою скасувати накази про його звільнення, поновити на посаді і виплатити компенсацію за вимушені прогули (проведені під арештами місяці).

Сьогодні, 14 листопада, позов причетного до смерті людини екс-поліцейського мали розглянути в адміністративному суді. Втім, на засідання не з’явився ні сам позивач, ні його адвокат. Як озвучила суддя, адвокат надіслав на адресу суду клопотання про відкладення розгляду. Пояснив, що не може бути присутнім через раніше призначене слухання в Могилів-Подільському суді. Надав доказ — повістку.

Представники поліцейського главку, що прийшли до суду відстоювати правомірність звільнення Сергія Пивовара, були не проти відкладення справи. Визнали, що причина неявки другої сторони поважна.

В решті суддя Руслана Дмитришена ухвалила перенести розгляд. Вона навіть погодила дату не тільки з учасниками процесу, а й поцікавилася в журналістів та слухачів (учасники мітингу теж піднялися в залу), чи і їх влаштовує обраний день.

На 20 грудня, як раніше розповів читачам 20minut.ua, відклали розгляд позову Сергія Пивовара. Вільна у графіку засідань дата випадково співпала з днем, в який раніше було міліцейське професійне свято. Об 11.00 в колишній День міліції розглянуть позов про поновлення на службі звільненого за негативом поліцейського. Учасники мітингу сказали, що вони 20-го знову прийдуть.

А перед початком засідання мітингуючі встали перед входом до приміщення Вінницького окружного адміністративного суду. Свій збір на акцію протесту пояснювали пресі товариші Олександра Комарніцького. Всього учасників мітингу було не більше 20-ти.

— Ми тут всі зібралися, щоб пом’янути Сашу. Ми всі його добре знали. Це була дуже гарна, талановита, активна людина, — сказав Віктор Гуменчук з «Громадянської позиції». — І зібралися також тому, що його вбивця зараз спробує поновитися на посаді в поліції. Його звільнили, слідство ще не закінчене, але він вже пробує поновитися. Ми вважаємо, що такі люди не повинні служити в поліції. І проблема не тільки в конфлікті з Сашею... Це проблема загальна, пов’язана з підготовкою поліцейських до служби, до захисту простих громадян. Її треба вирішувати, починаючи з підготовки молодих поліцейських і продовжуючи атестацією, постійною підготовкою. Поліцейські в даний момент ставляться до людей, як до другорядних осіб. Немає такого, щоб в першу чергу поважали громадян. І даний випадок — ганебний і показує погану сторону наших поліцейських. Нажаль. Ми проти того, щоб такі люди служили в поліції. І вимагаємо тільки одного: щоб суд був справедливий і прийняв рішення згідно чинного законодавства. 

— Ми не просто обурені. Це м’яко сказано, — втрутився інший учасник мітингу. — Ще не закрита кримінальна справа, і така наглість. Це просто словами не передається. Він хоче (Сергій Пивовар, — авт.) не тільки поновитися, а компенсувати прогули. Та ви що? Саме розглядання цієї ситуації в суді виводить нормальну людину з рівноваги…

— Ми просто хотіли звернути увагу вінничан на те, що може статися, якщо його поновлять в поліції. Це вже взагалі ні в які ворота не лізе, — додав Віктор Гуменчук.

Вдова Олександра Комарніцького Леся та його матір Марія, не брали слова на мітингу. На питання журналістів відповідали небагатослівно. Казали, що чекають результатів розслідування слідчих ДБР. Яку інформацію знають від них про трагічний для них випадок — не розголошували. 

Раніше, нагадаємо, вдова Леся Комарніцька сказала журналісту 20minut.ua, що статті звинувачення в провадженні про смерть чоловіка не міняли, і розслідування ще триває, бо її, як потерпілу, з матеріалами справи не ознайомлювали.  

Свою версію обставин травмування Олександра Комарніцького підозрюваний Сергій Пивовар публічно не оголошував. Із інформації про засідання в Хмельницькому, де йому обирали запобіжний захід, знаємо: він частково визнає провину. Наші журналісти слідкуватимуть за справою і обов’язково повідомлять читачів про те, чим вона завершиться. Тож слідкуйте за стрічкою новин 20minut.ua.

А нещодавно ми запитували у вінничан на вулиці про їхнє ставлення до поліцейських. Дізнатися думку інших та залишити свою можете в новині «Чи довіряєте ви вінницькій поліції? (ОПИТУВАННЯ)»


Читайте також:

Був шерифом, коли побив підлітка. Вінницькі судді відмовилися від скандального процесу

Шестеро на одне місце. Хто претендує на вакансії суддів у Вінницькому апеляційному?

«Я викрила мафію 25-річної давності!» Вінницька пенсіонерка розкрила справу для НАБУ

Мала занести в суд 30 тисяч гривень. Затримали адвокатку з грошима для хабара
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Александр Иванов

    До чого тут звільнення з поліції до кримінальної справи??? Ви своїми коментарями показуєте свою безграмотність... Правильно зробив що подав позов в суд про незаконне звільнення. Вчіть краще закони. Доки вина його не буде доведена в суді, його не мали підстав звільняти. Але в даній ситуації керівники рішили прикрити свій зад і звільнити оперативника. І суд має всі підстави для його поновлення на посаді.
  • жека

    закрили ..чи ше не?
  • Справедливость

    Животные под никами Максим Руднев и Ирина Гришина проплаченные суки с обвиняемой стороны. Нелюди пытаются оклеветать убитого и его семью. Но, к счастью, справедливость восторжествует и Пивовар со своими подельниками ответит по закону.

    Александр Иванов reply Справедливость

    Як таких тварин як ти земля носить???!!!

    Максим Руднев reply Справедливость

    Тварина це ти падло! Якщо тобі заплатили то сиди тихенько і не базікай як фуфло! Переживай краще гнида за себе!

    Александр Иванов reply Максим Руднев

    Можеш їм не пояснювати до них всеодно не дійде. Це тупо !
  • Артішок

    Мусора.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up