Давид Григорян, що в 2015-му застрелив двох на Барському шосе, ховається від суду

Давид Григорян, що в 2015-му застрелив двох на Барському шосе, ховається від суду
  • То судили, то виправдовували Давида Григоряна, який чотири роки тому застрелив Євгена Ромигайла і Сергія Крилова.
  • Зараз справа збройної сутички на Барському шосе вдруге потрапила на розгляд апеляційного суду.
  • Направили провадження в Хмельницький суд, куди звинувачений не з’являється. Його оголосили в розшук.

За підозрою у вчиненні умисного вбивства поліцією розшукується Давид Григорян. Така інформація з’явилася минулого четверга на сайті поліцейського главку.

«Вінницьким районним відділенням поліції встановлюється місцеперебування Григоряна Давида Мгеровича, 02.05.1988 року народження. Громадяни, які володіють будь-якою інформацією, можуть повідомити до поліції за телефонами: (0432)43-74-49, 068-052-43-47, 063-883-48-95 або 102. Конфіденційність гарантовано», — написав відділ комунікації поліції Вінницької області.

Оголошення про розшук, як відомо редакції, пов'язане не зі свіжим злочином, а зі справою чотирирічної давнини. Влітку 2015-гу року Давид Григорян став підозрюваним у вбивстві двох вінничан Євгена Ромигайла і Сергія Крилова. Названі молоді чоловіки померли від вогнепальних поранень у груди в дитячій обласній, найближчій до місця події лікарні. Постріли здійснив Давид Григорян нібито зі зброї, яка випала в одного з нападників, що перепинили його машину на світлофорі та вимагали вийти.

Відео дня

Пригадаймо передісторію подій на Барському шосе, яка згодом пішла на судовий розгляд із трьома статтями звинувачення: незаконне поводження зі незареєстрованою зброєю, умисне вбивство та вимагання. 

Фото з архіву редакції: на місці події - прострелене в кількох місцях авто, у якому їхав Давид Григорян

За даними слідства, Давид Григорян, нібито із погрозами розправи вибивав гроші з трійці молодих людей на прохання знайомого. Вимагав заплатити за те, що ті раніше поранили людину, під час якоїсь конфліктної ситуації. Та людина затребувала відшкодування завданих збитків зі своїх кривдників через Давида. Двоє сплатили гроші, третій не захотів і попросив допомоги на стороні.

Якраз той, хто мав допомогти відв’язатися від Давида, скликав друзів на Барське шосе, коли побачив там Григоряна на задньому сидінні ДЕО. На світлофорі машину оточили іншими авто й почалося.

Давид захищався від нападу групи людей з бітами і пістолетами, тому вистрілив з вогнепалу, який нібито випав із рук одного з нападників. Такою була версія захисту на судових розглядах. Захисники доводили, що їхнього клієнта намагалася витягти з машини на проїжджу частину, а він пручався, у нього шість разів улучили з травматичної зброї, а він зробив два постріли на ураження з вогнепальної.

Давида Григоряна в першій інстанції засудили за незаконну зброю. Те, що він розстріляв з цієї зброї двох людей, визнали виправданою самообороною

«У мене іншого варіанту не було, так як приїхало 18 чоловік, які явно не бесіди зі мною проводити зібралися. Я себе винуватим не вважаю. Прошу виправдати мене, будь-ласка», — небагатослівним був Давид Григорян на судах трирічної давнини, коли його судили вперше й він був під арештом.

Ці слухання завершилися виправданням по основній статті звинувачення, зміненій прокуратурою в останній момент з умисного вбивства на перевищення меж необхідної оборони. Вчинок Григоряна колегія Вінницького міського суду визнала необхідною самообороною, а засудила Григоряна тільки за зброю і вимагання.

Далі була апеляція. Потерпілі — родичі вбитих Ромигайла і Крилова — вимагали, аби Григоряна посадили за дві смерті. Після апеляційного розгляду справу повернули назад в першу інстанцію через порушення під час ухвалення вироку. На початку цього року завершили вдруге розглядати справу збройної сутички на Барському шосе з нуля. Цього разу Григорян отримав виправдання вже за двома статтями. До викликаних вимушеною самообороною смертей додалася невинуватість у вимаганнях, як передісторії збройного конфлікту.

Незадовго до виправдання Вінницьким міським судом. Поки адвокатка говорить про невинуватість свого клієнта, Давид Григорян демонструє зневагу до слухачів із фотоапаратами

А як покарання, призначене за незаконне зброю, Давиду Григоряну зарахували перебування під арештом під час досудового слідства і першого судового розгляду. І від початку цього року підсудний був на волі. Без запобіжного заходу він і зараз: коли розглядається вдруге в апеляційній інстанції винесений міським судом виправдувальний вирок.

Справу, як сказав журналісту 20minut.ua адвокат, який захищав Григоряна раніше, розподілили на розгляд до Хмельницького апеляційного суду, бо із суддів вінницької апеляційної інстанції не змогли сформувати колегію. Майже усі вони так чи інакше виносили рішення з приводу Григоряна й через це не можуть слухати його справу знов.

Що саме через неявку до Хмельницького суду оголосили у розшук Давида Григоряна, нам підтвердили і у відділі комунікацій обласної поліції. Сказали, що розгляд апеляційних скарг на вирок нещодавно почався, а підозрюваний проігнорував засідання. 

На засіданні у Вінницькому апеляційному суді під час першого розгляду. Хлопці з плакатами на підтримку потерпілих ховалися від камер

Чим завершиться процес по вінницькій стрілянині з двома смертями, 20minut.ua обов’язково розкаже читачам, тож слідкуйте за нашою стрічкою новин. А пригадати, що сталося на Барському шосе в серпні 2015-го, можете за цими публікаціями:

Фото з поліцейського розшуку. Давида Григоряна мають доставити до Хмельницького суду, де почався апеляційний розгляд його справи 


 

Читайте також:

«Він на волі, а я сидів!» Справа могилів-подільських «розборок» знов у вінницькому суді

Починається судовий процес над вбивцею подружжя фермерів, розстріляних під власним домом

Справа хмільницького вбивці, який топив тіла своїх жертв в Південному Бузі, пішла до суду

«У мене немає чоловіка». Як затримана з хабарем адвокатка просила зменшити суму застави

Питання повернення на службу звільненого за негативом Пивовара вирішать в «міліцейський день»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Алина Московец

    теперь с собой пистолет носить буду а то вдруг нападут, или у них у всех разрешение было?)
  • Дима Топчий

    ой как мы запели))) Какой плохой Григорян теперь. А не хотите «нагадать» что те двое напали на Григоряна с оружием  прямо на светофоре и хотели не малую сумму денег присвоить!!! Сми бля

    Дима Топчий reply Дима Топчий

    Алиса Фасова всё они понимают!!)) Пыль в глаза просто пускают

    Анастасия Беличенко reply Дима Топчий

    Дима Топчий двое , но их было гораздо больше!!!! И спланировали все заранее!

    Алиса Фасова reply Дима Топчий

    Дима Топчий вони не понімают що він захищався від бандитів
  • Виктор Гринишин

    Если нападают толпой, тогда только стрелять.Такой инстинкт на выживание. Правильно сделал, что стрелял , только  так и выжил, а то бы забили  его нахер.
  • виталий мовсесян

    Любой бы так поступил
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up