Стрілянина на Барському шосе - кримінальні розборки чи банальний грабіж?


Що це було? Можливо, це розборки кримінальних авторитетів, як вважає Антон Геращенко. Можливо, дрібні боргові справи, як вважає вінницька міліція. Але 10 серпня на в'їзді у Вінницю була стрілянина. Є два трупи - один племінник кримінального авторитета, інший син чиновника з генпрокуратури. А тому, хто вижив, грозить довічне

Наслідки стрілянини виглядають таким чином. Є два трупи - 24-річні хлопці. Два незалежних джерела повідомили про те, що один загиблий, можливо племінник відомого у Вінниці кримінального авторитета Самвела Хуторянського, якого ще називають “Носатий”. Його бачили 10 серпня під дитячою обласною лікарнею (саме туди привезли поранених після стрілянини, бо ця лікарня найближче, там вони і померли). З Самвелом навіть спілкувалися журналісти з ICTV (принаймні так кажуть), і той начебто підтвердив свої родинні зв'язки з загиблим.
Інший загиблий прокурор і син чиновника, що працює в генпрокуратурі. В міліції сказали, що дійсно родичі одного з загиблих працювали колись у генпрокуратурі, але це в минулому, джерела кажуть - чиновник просто у відпустці і сьогодні буде хоронити свого сина. 
Ще один герой історії - поранений вірменин, пасажир обстріляного “Ланоса”.  Його звинувачують у вбивстві, та з лікарні перевели в ізолятор. Хоча про ступіть поранень у лікарів і в міліціонерів різні думки. 
- За попереднім діагнозом, у чоловіка численні вогнепальні поранення тіла. Зокрема, це ліва половина живота, два поранення в області спини, одне лівого передпліччя, одне середнього пальця лівої кисті, - розповів лікар-хірург міської лікарні швидкої допомоги Богдан Грицько.
У міліції сказали, що в “стрілка” вогнепальних поранень немає, є тілесні ушкодження, які сталися в результаті розльоту скла в машині, і кілька поранень від гумових куль, одна з них була вилучена в нього з голови.


Чому сталася стрілянина? 
Версія анонімна - це наводка. Звучить історія так. Вірменська діаспора зібрала гроші, чи то на купівлю землі, чи то з купівлі землі, але сума коливається в районі 60 тисяч доларів. Про це журналісту анонімно розповів один з чоловіків, який відомий у кримінальних колах у Вінниці. Ось що він сказав:
“Представник діаспори віз ці гроші з Шаргорода до Вінниці на автомобілі “Ланос”. Разом з ним в автівці знаходився син чиновника, що працює в Генпрокуратурі. В кафе біля Вінниці чоловіки зупинились попити каву і познайомились з іншим вірменином, який попросився до міста. (припускають, що саме цей чоловік навів на автівку).
На перехресті Барське шосе та вул. Келецька “Ланос” блокували “дев’ятка” та бус. Намір - забрати гроші. Почалась стрілянина. Вірменин, який віз гроші, почав відстрілюватись, зараз його звинувачують у вбивстві“,- каже чоловік. Хто були нападники? Говорять про “хуторянських”, які щось там не поділили з вірменами.


У міліції вже майже всіх знайшли
Причину конфлікту в міліції не коментують, лише кажуть, що це не кримінальні розподіли впливу і не етнічні розборки. За словами виконуючого обов'язки заступника начальника обласної міліції Олександра Глянько, сталась спонтанна ситуація, через боргові зобов’язання.
 - Водій та двоє пасажирів “Ланос” взагалі опинились не в тому місці, не в той час, - каже Олександр Глянько. - Їхали до Вінниці по своїх господарських справах на зустріч, був час, зупинились в придорожньому кафе попити кави. Під час кави погодились підвезти у Вінницю чоловіка вірменської національності (кажуть, саме він став причиною перестрілки). Цей чоловік там постійно в тому кафе бував. Так як один з пасажирів “Ланоса” теж був вірменином, чоловіки розговорились, обмінялись номерами телефонів. Новий знайомий попросив підкинути його до міста. 
За словами міліціонера, чоловік з кафе мав прийти на зустріч, яка пов'язана з борговими зобов'язаннями. Чомусь зустріч не відбулась вчасно, і інша сторона вирішила - той її уникає. Далі сталася ситуація на Барському шосе. “Ланос” блокували, вірменина намагались витягнути з авто, той у відповідь застосував "чеську збройовку" це бойовий пістолет, його пробили по базі, він не зареєстрований, зараз визначають чи не світився в інших справах. Пострілами поранив двох учасників конфлікту. В лікарні вони померли. На сьогодні за фактом убивства двох людей, вірменину світить довічне ув'язнення. Також порушено кримінальні провадження за хуліганство (це вже стосується тих, хто блокував та трощив “Ланос”) та не законне носіння і застосування бойової зброї. 

Відео дня


10 серпня у Вінниці був оголошений план перехват. Внаслідок якого було затримано дві автівки. За неперевіреними даними, в одній з них знайшли вогнепальну зброю. 
Як каже Олександр Глянько, учасники конфлікту - всі мешканці нашої області, більшість місцеві. За матеріалами слідства, відомі з однієї сторони конфлікту п'ять чоловіків, з іншої - шестеро. Двоє з яких померли в лікарні. Всі відомі, та не всі затримані. Міліція шукає ще шістьох. Дві автівки знайшли, одна з них “Мазда”, в неї вилучили сліди, які вказують на те, що на автівці перевозили одного з поранених, який потім в лікарні помер. Ще шукають дві - білий мікроавтобус та чорний “Мерседес”, що міг бути прикриттям. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Волкова Юля

    А какой это язык?

    Дарья reply Волкова Юля

    Жодного комента по суті статті. Усі ми люди і усі помиляємось.
  • Анонім

    Не мішало б піти в школу повчитись розмовляти. ДЕ Вони таких беруть.
  • Анонім

    мусора подвязаны
  • Анонім

    азірів отдіхает
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up