Вінничани готують бургери з «душею та серцем» для справжніх гурманів

Вінничани готують бургери з «душею та серцем» для справжніх гурманів

1. 24 річна Аліна Мусель та 25 річний Андрій Березюк  працювали в столичних ресторанах та кафе не один рік.

2.  Коли повернулись у Вінницю, на зароблені гроші відкрили бургер-бар.

3.Тепер годують вінничан «супер-бургерами» власного виробництва з “душею” та “серцем”.  

В бургер-барі “Super Burger” по вулиці Хлібній за барною стійкою усміхається гостям Андрій. Позаду неї на невеличкій відкритій кухні котлети для бургерів смажить Аліна. Також тут готують сандвічі та освіжаючі коктейлі. Майже всі соуси роблять самостійно. Булки для бургерів їм випікає невеличка міні-пекарня, щоб вони були завжди свіжими. Секрет смаку на думку співвласників, у поєднанні смаків.

- Серце бургера – це котлета, а душа – це хороший соус. В нашому меню котлета на вибір йде лише у декількох. До курки підходить соус каррі, до гірчичного соусу я не подам телятину. Ми багато експериментуємо з м’ясом, - каже співвласник “Super Burger”  Андрій. - Ми постійно експериментуємо. Робили котлети з абсолютно різних частин телятини. Зараз розробляємо нове меню, усі нові соуси робитимемо самі.

Відео дня

За бургери взялись, бо це смачно та їх можна постійно вдосконалювати. Пропрацювавши в столичних мегаполісах надивились на місцеві заклади зі смачними бургерами. А у Вінниці подібних не знайшли. Тому надихнулись іноземними відео про вуличну їжу, шоу американського повара Гордона Рамзі та взялись за справу.

- Більшість закладів, які мають можливість і гроші, можуть робити якісний продукт. Але це нікому не потрібно, всі хочуть грошей. Звідси нечистоплотність, розбавлений майонез, та відсутність в закладі будь-якого характеру та душі, - розповідає Аліна. – Ми з Андрієм в ресторанному бізнесі не перший рік. Працювали офіціантами, барменами, адміністраторами. Ми думали, чим зайнятись, коли повернулись із столичних заробітків. В ресторанах хорошого рівня, де я працювала, за певні «зальоти» відправляли на кухню працювати на три дні: картоплю чистити, нарізати заготовки. Мені було цікаво, я спостерігала за роботою кухарів і вчилась. Так я зрозуміла, що можу готувати.

Задумка з’явилась півроку тому, у вересні. Декілька місяців знадобилось на пошук підходящого приміщення.  Коли заїхали – крім обдертих шпалер та холоду в ньому нічого більше не було. Ремонт робили самостійно, також доводилось постійно вирішувати нові проблеми.  Фінансові витрати переросли заплановані.  Замість 3 тисяч доларів, на запуск бургер-бару довелось витратити майже вдвічі більше.

- Спочатку я дуже серйозно віднеслась до бізнес-плану, прописала все до найменших дрібниць. За перші два тижні ми витратили дві тисячі доларів,  самі не зрозуміли на що: ремонти, електрики, вентиляційники. Коли в тебе відкрита кухня – витяжка це важливо. Але не потрібно боятися щось починати, - каже Аліна.

Заклад відкрився 14 лютого. Спочатку вінничани просто заходили подивитись, що тут з'явилось, бо приміщення довго пустувало. – Відвідувачі почали з’являтися після одного випадку. До нас зайшов хлопець, який дуже полюбляє бургери та їсть їх всюди, де буває. Вони з другом прийшли до нас і одразу з’їли по два. Наступні два тижні до нас ходили люди, які казали, що ми «від Форзо», який вас рекомендував. В його честь в меню з’явився «Форзобургер».

Рекламою в інтернеті команда зайнялась лише нещодавно . Зараз активно розвивають групу «вконтакті» та «інстаграм». Головне на їх думку, не зупинятися, особливо, якщо думаєш, що все знаєш. Якщо це маленький бізнес, потрібно на початку працювати самому.  У Вінниці підприємці відзначають жорстку конкуренцію, тому радять не «дружити закладами».

- Єдина порада, яку мені хочеться дати підприємцям початківцям – щоб ті одразу перевіряли потужність електрики. Коли ми попрацювали два тижні, в нас вибухнув лічильник – не вистачало потужності, -згадує Аліна. -  А взагалі немає чого боятися. Усіх зупиняє криза, але це не так важливо. У всіх, в кого були гроші, вони є, а в кого не було їх і немає. Гроші повинні рухатись. Головне знайти справу,яка тебе запалить.  Поки нам не похвалитись високими прибутками.   Підприємець живе перші п’ять років так, як ніхто не хоче, а потім все життя так, як ніхто не може.

Читайте також:

28-річний Олександр Тесля проміняв крісло начальника на кухню та тістечка

Вінничанин Артем Терез після реаліті-шоу фотографує своїх фанів-випускників

Подруги Анна та Олена звільнились з банку, щоб декорувати вінницькі весілля

Бізнес у кризу: колишній боєць АТО відкрив сімейний кінотеатр

Вінничанин робить бізнес на іграшках для дорослих

Кавовий бізнес по-новому: без сиропів та з безкоштовними зефірками

Як зробити бізнес в кризу: подружжя відкрило історичне кафе у центрі міста

Як зробити бізнес в кризу: Євгенія Маркова заробляє на приготуванні та доставці їжі

Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр

Як зробити бізнес в кризу: Олександр відкрив у Вінниці чоловічу перукарню

Як зробити бізнес у кризу: травматолог Андрій лікує вінничан за допомогою тренажерів

Бізнес в кризу: власник кінотеатру “Бродвей” каже, що він окупився за півроку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У Четвертинівці під час руху загорівся легковик photo_camera 20:07 Президент нагородив підполковника Жданова з Гайсинщини у день народження 19:03 Новий шанс для тих, хто залишив службу: спрощена процедура повернення до лав ЗСУ photo_camera 18:18 Колись тут вирувало життя: яким був та яким може стати острів Кемпа? photo_camera Від читача 14:23 Збір на лікування 18:06 Небезпечна електрика: на Вінниччині сталися дві пожежі photo_camera 18:01 Небайдужість на дорозі: вінницькі патрульні врятували життя дикої тварини photo_camera 17:32 «Укрнафта» знизила ціну, ОККО підняла: чи змінилася вартість бензину після додавання спирту? 17:15 «Якби ти була настояща мама, не пустила б сина на війну»: хто і чому образив жінку, яка втратила дитину 17:01 На «зебрі» по Пирогова водій Volkswagen збив жінку. Її госпіталізували play_circle_filled 16:49 Диверсія в столиці: затримали 16-річного юнака з Вінниччини, який підпалив авто ЗСУ photo_camera 16:43 «Укрзалізниця» запускає додатковий поїзд Київ-Вінниця на вихідні 16:01 Вінничанин серед затриманих у справі про спробу незаконного перетину кордону на Волині photo_camera 15:35 З Миколаєва до Жмеринки: як масажистка втекла від війни і розпочала власну справу з корисними смаколиками play_circle_filled 14:35 На вінницькій об’їзній може зменшитися кількість ДТП: що змінять і на яких ділянках 14:10 Де зробити професійну чистку зубів у Вінниці? Огляд кращих стоматологій міста (партнерський проєкт) 13:34 На Тульчинщині та Шпиківщині через африканську чуму свиней запровадили карантин 12:02 Напружена доба: інтенсивні бої точилися на 11 ділянках фронту photo_camera 11:11 Реабілітація у Вінниці: які є послуги, кому і де їх надають? 11:00 У Вінниці очистять мозаїки на фасадах будівель photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up