Як зробити бізнес в кризу: Олександр відкрив у Вінниці чоловічу перукарню

Як зробити бізнес в кризу: Олександр відкрив у Вінниці чоловічу перукарню
Олександр Макодай у 25 років відкрив власну перукарню. Хлопець має дві вищі освіти. Бізнесмен спочатку працював у Вінницькій податковій інспекції, а потім перейшов до приватної компанії. Зараз він власник барбершопу.

- Усе своє життя я ходив до перукарень та був задоволений роботою майстрів. Але у більшості перукарень не вистачало атмосфери комфорту та затишку. Коли я був на початку цього літа у Києві по роботі, мій брат, тоді ще майбутній партнер по бізнесу, запропонував мені піти з ним у барбершоп. Я раніше чув про такі перукарні, але побувати у ній мені довелося вперше. Коли я зайшов, то був приємно вражений рівнем якості обслуговування та наявністю справжньої чоловічої атмосфери. Було відразу помітно, що майстри дуже добре знали свою справу. І тоді я вирішив, що наше місто та вінничани не повинні залишатися осторонь від такого рівня сервісу як барбершоп, тим більше, що у кожному європейському місті існує навіть декілька таких закладів.

Чи не було страшно відкривати бізнес у кризу?

Бізнес - це завжди ризик. Часи сьогодні у нас не найкращі, але нічого не робити, це теж не вихід. Тим більш, що ідея мені настільки сподобалась, що прорахувавши усі можливі нюанси, я все ж вирішив, що такий заклад має бути у нашому місті. Тим більше, я вважаю, що у людини, яка любить свою справу та віддається їй на повну, має все вийти!

Відео дня

Чи приносить барбершоп прибуток?

- Коли я приїхав з Києва, одразу почав прораховувати витрати та очікуваний прибуток. Звісно ж, ці розрахунки приблизні, але певні рамки я для себе поставив. На сьогоднішній день ми ще знаходимося на стадії ремонту, але він уже підходить до кінця і на початку вересня плануємо офіційно відкритися. Ми розуміємо, що окупиться він не одразу, але ми сподіваємось, що це станеться протягом першого року.

Де брали гроші на стартовий капітал?

- До моменту відкриття власної справи я працював на двох роботах, тому в мене вже на той момент були власні збереження, адже я досить давно думав над власною справою. У брата теж були свої збереження, але за моїми підрахунками цього було явно недостатньо. Тоді ми вирішили звернутися за фінансовою допомогою до батьків. На щастя, у них були необхідні гроші. Подумавши і побачивши наш ентузіазм, вони погодилися докласти необхідну суму.

Що порадите людям, які хочуть відкрити власну справу?

- Для початку зрозуміти, що відкрити власну справу нелегко. Майте терпіння та вміння вчасно і зважено реагувати на будь-які події під час становлення вашого бізнесу. І ніколи не сумнівайтеся в своїх силах та в своїх ідеях. Запорука вдалого і прибуткового проекту залежить тільки від вас. Приділяйте своїй справі максимально уваги, креативу, і найголовніше фінансів. Коли плануєш чи починаєш  власну справу, не варто міркувати ілюзіями чи мрійними ідеями. Завжди намагайтесь зважено прогнозувати все. Головна помилка - це зневіритись у власній ідеї. Як тільки ви опустите руки чи зменшите свою активність, ви заздалегідь прирекли свій проект на фіаско.

P.S. Якщо у вас є знайомі бізнесмени, які зробили свою справу протягом останнього року, повідомте нам про них у коментарях. Також пишіть про ті сфери бізнесу, які вам цікаві та про які б ви хотіли читати.

Читайте також:

Як зробити бізнес в кризу: вінничанин Дмитро відкрив консалтингову фірму, яка робить сайти

Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр

Як зробити бізнес в кризу: Євгенія Маркова заробляє на приготуванні та доставці їжі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Багато чула про відкриття, думала буде вау, не вразило. Хлопці ви уже ходили в нову перукарню, як вона вам?

    Анонім reply Дарья

    Это не для мужчин. Это для мальчиков, думающих, что борода делает из них мужчин.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up