Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр

Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр

Аліні Новинюк 28 років. Дівчина працювала тренером з тхеквандо, бухгалтером та менеджером. Зараз вона власниця спортивного центру. Перший зал дівчина відкрила у 2013 році, а другий - у 2015. Про власну справу Аліна почала думати з 20 років.

Як з’явилася  ідея для  бізнесу?

- Тривалий час я займалася тхеквондо і хотіла відкрити власну школу. Потім з’явилася ідея для спортивного центру, де буде цікаво як дітям, так і дорослим. Де діти і батьки можуть одночасно займатися різними напрямами спорту. До  цього я йшла 12  років. Здобула дві освіти, працювала над своєю спортивною кар’єрою.  У 2013 році ми відкрили перший зал спортивного центру. Через певний час його роботи ми вирішили розширятися, щоб у нас запрацювало більше секцій. Обрали приміщення практично в центрі міста, за яке прийшлось поборотися. І вже півроку ми працюємо.

Чи не було страшно відкривати другий зал у кризу?

Відео дня

- Відкриватися було важко. Ми робили ремонт і купували матеріали саме тоді, коли піднімався курс долара. Проте багато людей пішло нам на зустріч. В бізнес-середовищі у мене вже був певний авторитет. Завдяки цьому вдалось вирішити питання з відстрочкою платежів. Якби в мене не було цих знайомих, якби мене не знали, як порядну людину, то навряд чи мені хтось би допоміг.

Де брали гроші на стартовий капітал?

- Зі стартовим капіталом мені допомогли батьки. Вони завжди вірили в мене і не відмовили. Тому, можна сказати, що наш центр - це сімейний бізнес.

Чи приносить центр прибуток?

- Так, на сьогоднішній день спортивний центр приносить гроші. Однак гроші не “прийшли” одразу.  У багатьох людей нічого не виходить з бізнесом, тому що вони хочуть отримувати гроші на наступний день після відкриття. Так не буває. Щоб твій бізнес мав успіх, спочатку потрібно працювати, а вже тоді чекати прибутку. Інакше нічого не вийде.
 

Що порадите людям, які хочуть відкрити власну справу?

- Потрібно інвестувати в себе і заробляти авторитет. Розбиратися потрібно у всьому - в бухгалтерії, в будівництві, в рекламі, в менеджменті. Якщо бізнесмен чогось не знає, він втрачає гроші. Тому потрібно вчитися, знайомитись з іншими людьми, багато читати. У наш час, коли є інтернет, є багато курсів та тренінгів, чомусь навчитися не проблема.

P.S. Якщо у вас є знайомі бізнесмени, які зробили свою справу протягом останнього року, повідомте нам про них у коментарях. Також пишіть про ті сфери бізнесу, які вам цікаві та про які б ви хотіли читати.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    А я хочу открыть массажный салон для женщин.  Буду делать массаж по полной программе. Хотя я делаю это сейчас у себя дома... и желающих женщин хоть отбавляй) Вообщем если мужья не ловят мышей, то замужние женщины у меня хорошо получают кайф от "массажа" И приятно, и бабло есть,,,, а что делать еще в наше время)

  • Дарья

    Коли є зв"язки, кошти можна й відкривати власну справу, бізнес. Чому б ні.
  • Anonymous

    ))))))))))))))))))))))))))))))))) я тащусь)
  • Анонім

    Всі фото зроблені в нокауті. А де фото з її залу ? Я б в неї потренувався...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up