Як зробити бізнес в кризу: Євгенія Маркова заробляє на приготуванні та доставці їжі

Як зробити бізнес в кризу: Євгенія Маркова заробляє на приготуванні та доставці їжі
Євгенія Маркова зробила свій бізнес в 39 років. Жінка готує обіди, а кур’єри доставляють їх замовнику. Євгенія почала свій трудовий шлях з 13 років. Працювала вихователькою та продавщицею. У травні 2015 року вона вирішила робити власну справу.

- Я була волонтеркою і з друзями допомагала військовим. Але якщо люди спочатку ще чимось допомагали, то вже на другу хвилю мобілізації бажаючих кормити та одягати військових поменшало. І я вирішила зробити свій бізнес, щоб не залежати від когось, а в будь-який час мати змогу допомогти. Спочатку радилася з друзями, думала що це можна таке зробити. Знаєте, люди завжди будуть їсти, одягатися і лікуватися. На аптеку чи магазин грошей не було. Тоді вирішили з друзями організувати доставку обідів. Ми готуємо їжу і відвозимо її замовнику. Я спочатку вивчила ринок, а потім у нас був тестовий режим - 2 місяці. Ми дивилися чи потрібна така послуга вінничанам взагалі. Тестовий режим пройшов і зараз ми вже працюємо повноцінно та розширяємось. Окрім звичайних обідів у нас є замовлення на корпоративи. Також ми почали виготовляти піци. Їжу на скутерах розвозять двоє кур'єрів, але кількість замовлень збільшується і наближається зима, тому скоріш за все шукатимемо кур'єрів з власним авто.

Євгенія говорить, що вранці в офісі сідає за стіл і 5 хвилин відчуває себе директором. Після цього одягає фартух та йде готувати. Чи не було страшно відкривати бізнес у кризу?

- Ризики є завжди. Ми відкривалися, як кондитерський цех. Пекли торти та продавали їх магазинам. Через те, що у нас були натуральні інгредієнти, випічка не могла довго бути на реалізації. Тому нам дуже часто її повертали. Два місяці ми працювала в нуль без жодного прибутку. Добре, що перейшли  з випічки на обіди. Але такі ситуацій може бути багато. Все не прогадаєш.  Наприклад, вчора в мене купило 50 людей, а сьогодні 30. І ти починаєш хвилюватися, думати що не так, чого сьогодні менше людей. Постійно йдуть якісь переживання. Але воно того варте.

Відео дня

Чи приносить  бізнес прибуток?

- На сьогодні ми тільки вийшли на окупність. Покрили оренду та виплатили гроші працівникам. Також ми поліпшили собі робоче місце та купили необхідний інвентар. Розумієте, наші порції коштують 20 гривень, а заробляємо ми на них від 3 до 3.60 гривень. Коли ми відкривалися, то ставили собі за ціль заробляти на життя та допомагати солдатам. А взагалі бізнес - це те, що потребує постійних капіталовкладень. Якщо  збільшується кількість замовлень, то потрібно купувати більше кухонних приладів та набирати додаткових кур'єрів. Також потрібно платити зарплатню та оренду за офіс.

Де брали гроші на стартовий капітал?

- У мене був не дуже великий старт. Оренду приміщення я знайшла за помірною цінною. Частину грошей я взяла з власних заощаджень. Ще частину, приблизно 40%, я взяла у друзів.

Що порадите людям, які хочуть відкрити власну справу?

- Молодим бізнесменам раджу дізнатися чи актуальна їхня ідея. Також потрібно зрозуміти, що якщо почав власну справу, то перший рік нею потрібно займатися 24 години на добу. Потрібно щоб людині подобалось те, чим вона займається. В іншому випадку вона просто закине свій бізнес при перших труднощах. Також потрібно правильно розставляти  пріоритети. У нас це відвертість і чесність, як в колективі, так і з клієнтами. Молодим бізнесменам раджу не влазити у великі борги. У наш час все може піти зовсім не так, як було заплановано. Тому раджу добре зважати свої сили, як морально, так і фінансово.

P.S. Якщо у вас є знайомі бізнесмени, які зробили свою справу протягом останнього року, повідомте нам про них у коментарях. Також пишіть про ті сфери бізнесу, які вам цікаві та про які б ви хотіли читати.

Читайте також:

Як зробити бізнес в кризу: вінничанин Дмитро відкрив консалтингову фірму, яка робить сайти

Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр

Як зробити бізнес в кризу: Олександр відкрив у Вінниці чоловічу перукарню

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Дарья

    Така позитивна жіночка, видно, що добра душа. Молодчинка, що не побоялась та вирішила відкрити власний бізнес. Бажаю вам процвітання.
  • Украинец

    Ей 39 лет ?????????????

    Она всю еду точно продает а не сьедает??????????

    Андрей reply Украинец

    Очень не красиво с вашей стороны!

    Украинец reply Андрей

    Жрать меньше надо было и все будет пучком!

    Анонім reply Украинец

    Какая разница какого телосложения человек, главное что покушать можно , и тем более 20 Грн. это не большие деньги в наше то время!!!!
  • Anonymous

    хоть бы контакт оставили.. а так, где их найти..

    Євгеній Ільчук reply Anonymous

    Доброго дня. Прийняли ваші побажання. Всю інформацію, яка вас цікавить можете знайти на сайті компанії. Потрібно просто перейти за посиланням, яке ми вставили в текст. Воно активне та виділене синім кольором.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up