Як зробити бізнес в кризу: подружжя відкрило історичне кафе у центрі міста

Як зробити бізнес в кризу: подружжя відкрило історичне кафе у центрі міста
Галину Причишину та Спартака Бужора криза не злякала. Подружжя відкрило кафе "Въно" у центрі Вінниці. Власники кажуть, що працювали у ресторанній сфері, а у 2014 році вирішили робити власну справу. Дізнайтеся, на що потрібно звертати увагу під час відкриття бізнесу та як правильно розставляти пріоритети.

Спартак: - Ми хотіли придбати нерухомість у Вінниці та відкрити невеличкий шинок. Але коли почали робити ремонт, з шинком  не склалося, тому ми вирішили, що це буде кафе. З дружиною ми вибрали концепцію історії нашого міста 1910 - 1913 років минулого століття. Назва "Въно" - перекладається, як цінний дар. Ми хотіли зробити маленький, затишний, історичний заклад у Вінниці. Окрім самого приміщення у такому стилі ми зробили літній майданчик та вуличку на якій знаходиться заклад. Пізніше біля нас з'явилося ще одне кафе. До цього на цій вулиці продавали квіти.

Чи не страшно було відкриватися в кризу?

Спартак: - Звісно, що в період, коли ми робили ремонт та готувалися до відкриття, в країні були не прості часи. Ніхто не знав, що буде завтра. Новий бізнес тоді на ринок майже не виходив. Але ми вже почали і відступати було нікуди. Чекати доки у державі все налагодиться, ми не хотіли. Просто займалися своєю справою. Робили екстер’єр  та інтер’єр закладу. Знаєте, я навчався у вінницькому торгово-економічному університеті і тема моєї дипломної роботи була "Організація підприємства в умовах кризи". Тому я вважаю, що певні уроки я тоді засвоїв. В сьогоднішній нестабільний час  криза присутня в будь-яких починаннях. Я вдячний своїй дружині за підтримку, напевно без неї нічого б не вийшло. Ми разом вкладали гроші і разом обговорювали усі плани та ідеї.

Відео дня

Чому саме історія Вінниці?

Галина:  - Коли у Вінниці був День міста, я купила листівку, на якій було фото столітньої давності і збоку були фотографії сучасної Вінниці. Коли в наше кафе прийшов дизайнер, і ми думали щоб таке намалювати, чоловік запропонував взяти малюнок з тієї листівки і так з’явився наш дизайн.

Спартак:  - Була ще ідея зібрати в нашому кафе фото відомих місць та вулиць різних міст. Одеси, яка історично пов’язана з Вінницею, Санкт-Петербурга та  Москви.  Але потім остаточно прийняли рішення, що ми живемо в Вінниці і всю увагу маємо приділити нашому місту.

Де брали гроші на стартовий капітал?

Спартак: - У нас власні заощадження. Також ми продали нерухомість, яку нам залишили наші батьки.  Дещо ми позичали, нам давали гроші друзі, брати та рідні. Так по частинах ми назбирали потрібну суму.

Чи приносить заклад прибуток?

Спартак: - На сьогодні ми виходимо в нуль. Хоча навіть можна говорити про маленький плюс. Це по витратам на зарплати, рекламу, продукцію. Що стосується вкладених грошей в інтер’єр , екстер’єр та меблі, то про їх окупність поки говорити не приходиться. Ми поставили собі задачу, що кожен місяць ми маємо отримати маленький, але плюс.

Галина: - Попри все воно того варте. Дуже приємно, коли люди приходять, запитують, цікавляться і їм  подобається. Ми постійно розширяємось та вкладаємо, як грошей, так і сил.  Трохи підзаробили – зробили літній майданчик.  І так постійно.

Що можете порадити молодим бізнесменам?

Спартак:  - В першу чергу не потрібно звертати з вибраного шляху.  Постійно навчайтеся, розвивайтеся  і тоді буде результат.  Одразу нічого не виходить, все буде поступово. Не зважайте на кризу. Люди, які не відкриваються у складні часи, скоріш за все не зроблять це і в спокійні.  Для бізнесу ніколи не буває сприятливих моментів. Власна справа зажди несе ризики,  і які чи звідки вони будуть, вгадати важко.  Проте можливо. Потрібно правильно сформувати роботу по рекламі та маркетингу.  Зараз є багато рішень та інформації, як це правильно робити.  Найголовніше - не бійтеся, будьте впевнені собі вірте у те, що робите. 

P.S. Якщо у вас є знайомі бізнесмени, які зробили свою справу протягом останнього року, повідомте нам про них у коментарях. Також пишіть про ті сфери бізнесу, які вам цікаві та про які б ви хотіли читати.

Читайте також:

Як зробити бізнес в кризу: вінничанин Дмитро відкрив консалтингову фірму, яка робить сайти
Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр
Як зробити бізнес в кризу: Олександр відкрив у Вінниці чоловічу перукарню
Як зробити бізнес в кризу: Євгенія Маркова заробляє на приготуванні та доставці їжі

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вишневский Игорь

    Уже несколько раз наведывался в данное заведение. Потрясающий интерьер, очень вкусно и уютно. И это в самом сердце старой Винницы.
  • 8

    Це не бізнес,а збитошництво)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Двоє чоловіків у камуфляжі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up