28-річний Олександр Тесля проміняв крісло начальника на кухню та тістечка

28-річний Олександр Тесля проміняв крісло начальника на кухню та тістечка
Готувати тістечка Олександр навчався сам, а також у переможниці кулінарного шоу “МайстерШеф” Лізи Глінської (на фото справа)

1. Колишній директор з продажів  заробляв у місяць 36 тисяч гривень.

2. Пішов з посади та півроку вчився пекти тістечка і торти для банкетів на власній кухні.

3. Через місяць Олександр планує відкрити власну кондитерську, а на День міста у Вінниці - спекти найбільший торт в Україні.

Олександр Тесля живе “солодким життям” останні півроку. Щоранку прокидається о четвертій ранку та пече нову партію тортів і тістечок. За 10 років змінив 40 місць роботи. У торгівлі пройшов шлях від торгового представника до начальника відділу продажів. Паралельно відкривав власні справи з кредитування та фінансових консультацій, але потім знову йшов у «найм». Остаточно відкрити власну справу вирішив півроку тому.

- З кожної посади я йшов, коли переставав розвиватися. Зараз мене запрошують на роботу для розвитку бізнесу, але мені це вже не цікаво. Тут я диктую свої умови.  До цього рівня мені потрібно було дійти 10 років. Переломним моментом стала поїздка  в Карпати з віруючими людьми. Я перейшов свою зону комфорту, покинув посаду із зарплатнею в 36 тисяч гривень, щоб зайнятись власним бізнесом, - каже власник кондитерської “Luxury Cake”Олександр. - Нещодавно директор фірми, з якої я пішов, замовляв у мене торт.

Відео дня

У дитинстві Олександр не любив вчитись і платив своїй сестрі, щоб читала за нього книжки. Натомість витрачав час на спорт та хотів стати таким, як силач Василь Вірастюк. У школі продавав своїм однокласникам завдання з креслення по п’ять гривень і міг купити собі найбільше піц у буфеті.

- Мене навчання ніколи не приваблювало.  У школі і коледжі я завжди казав вчителям, що вони до мене будуть на роботу проситися. Четверо вчителів до мене дійсно прийшло влаштовуватися на роботу, - каже кондитер.

Після школи хотів стати кухарем, але за дві двійки в шкільному атестаті - з фізкультури та французької мови батьки не дали обрати професію. Так Олександр закінчив Торговельно-економічний коледж. У 18 років на співбесіді в магазині “Євросеть” продав трьом різним людям телефони та отримав першу офіційну роботу. Через два місяці роботи продавцем підвищив продажі магазину і поїхав до Києва на підвищення.

Ідея зайнятись солодощами з’явилась у вересні минулого року. Надихнула американська телепрограма «Король кондитерів». Олександр зробив аналіз усіх пропозицій на ринку та вирішив, що ніша перспективна.  Звільнився з посади начальника відділу продажів. На відкладені 45 тисяч гривень купив кухонний комбайн – найнезаміннішу річ на кухні та “біжутерію” – різні формочки для випікання.  Вчився самостійно на домашній кухні по інтернету та за рецептами знайомого кондитера і мами. Рецепт фірмових капкейків розробляв цілих півроку. Олександр говорить, що у березні почалися замовлення на банкети та вечірки, і зараз він набирає персонал для розширення. Наступного місяця планує відкривати власну кондитерську-магазин і вже знайшов інвестора. Цього року кондитер хоче поставити рекорд Гіннеса - зробити найбільший торт на День міста. Cьогодні найбільший торт, зафіксований Українською  книгою рекордів важить 936 кілограмів.

- Я свою продукцію в кав’ярні не даю, щоб тримати якість. Це принцип, - каже Олександр. - Будь-яку ідею потрібно вміти реалізувати. Вірте в свою справу, в те, що ви робите. Якщо ви реалізуєте це в голові, намалюєте в голові картинку з найдрібнішими деталями, все вийде. Чим вище ставиш ціль, тим більше рухаєшся. Можна не дійти до мільйона і зупинитися на 800 тисячах. А можна не дійти й до 100 тисяч, так само застрягнути на 80-ти.

Читайте також:

Вінничанин Артем Терез після реаліті-шоу фотографує своїх фанів-випускників

Подруги Анна та Олена звільнились з банку, щоб декорувати вінницькі весілля

Бізнес у кризу: колишній боєць АТО відкрив сімейний кінотеатр

Вінничанин робить бізнес на іграшках для дорослих

Кавовий бізнес по-новому: без сиропів та з безкоштовними зефірками

Як зробити бізнес в кризу: подружжя відкрило історичне кафе у центрі міста

Як зробити бізнес в кризу: Євгенія Маркова заробляє на приготуванні та доставці їжі

Як зробити бізнес в кризу: 28-річна Аліна відкрила спортивний центр

Як зробити бізнес в кризу: Олександр відкрив у Вінниці чоловічу перукарню

Як зробити бізнес у кризу: травматолог Андрій лікує вінничан за допомогою тренажерів

Бізнес в кризу: власник кінотеатру “Бродвей” каже, що він окупився за півроку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Борис Максимчук

    Одного разу торт в 5 кг завезли у Малятко
  • Борис Максимчук

    Саша неодноразово приносив солодощі діткам на змагання!

    Анонім reply Борис Максимчук

    А навіщо діткам солодощі на змаганнях?

    Чи це змагання з їх поїдання?
  • Анонім

    Саня, Молодец=) успехов во всем:)



    P.S. Малина:)
  • Анонім

    Трохи прибрехал но так сойдет ....

    Анонім reply Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up