Українська пивна компанія UBC, яка мала завод в Криму, хоче виробляти холодильне пивне обладнання у Вінниці

Українська пивна компанія UBC, яка мала завод в Криму, хоче виробляти холодильне пивне обладнання у Вінниці
UBC Group (Українська пивна компанія), яка займається виробництвом та реалізацією пивного обладнання і яка займає в цьому напрямку лідируючі позиції у Східній Європі, планує розташувати своє виробництво у Вінниці.

Про це сьогодні, 10 жовтня, повідомив секретар міськради Сергій Моргунов, під час прийняття питання, яким надавався дозвіл на розробку технічної документації землеустрою.

Компанія планує викупити через аукціон близько 11 гектар землі в мікрорайоні Східний, які необхідні для будівництва заводу, ще приблизно ж стільки ж компанія хоче зарезервувати для другої черги будівництва та побудови логістичного центру.

- Ця компанія мала виробництво в Криму, тепер в силу відповідних причин, стоїть питання про пошук  місця для виробничих потужностей, - сказав Сергій Моргунов.

Судячи з усього мова йде про підрозділ «UBC Сool», який займається розробкою і виробництвом холодильної техніки для напоїв та продуктів. Включає в себе завод «Укснаб» (Красноперекопськ, АР Крим). Як йдеться на сайті компанії, «UBC Сool» - виробник №2 в світі охолоджувачів для пива.

Ділянка про яку йде мова розташована в мікрорайоні Східний, за словами головного архітектора міста Олександра Рекути,  вона в діючих межах Вінниці і якщо їхати у місто по Немирівському шосе, знаходиться не доїжджаючи до Старого аеропорту.

Крім того, ця територія знаходиться у мікрорайоні промислової забудови, який міська рада позиціонує як Вінницький індустріальний парк (загальна площа 80 га). Рішення про його створення депутати ухвалили на сесії 27 червня. Цим же рішенням депутати дали старт розробці концепції індустріального парку, що дасть змогу після оформлення усієї документації, подати прохання на включення Вінницького індустріального парку до Реєстру індустріальних парків України.

Після затвердження плану ділянки та проведення грошової оцінка вона буде виставлена на аукціон.

Торги, як додає директор департаменту комунального майна міськради Ігор Шутак, можуть відбутися орієнтовно в січні 2015 року. Стартова ціна ще не відома, але якщо брати до уваги оцінку, яка проводилась раніше (кілька років тому), тільки 11 гектарів може бути продано не менше ніж за 11 мільйонів гривень.

Раніше, у березні 2013 року місто уже оголошувало аукціон на продаж усьої земельної ділянки – 80 га. Тоді ділянкою зацікавилась компанія «Монсанто». Тоді ціна питання складала мінімум 81,5 мільйони гривень. Плюс, «в нагрузку» інвестор мав взятися і за вирішення питання комунікацій – це ще не менше 100 мільйонів гривень.

Разом з тим, перший аукціон визнали таким що не відбувся, через те, що в торгах зголосився взяти участь тільки один учасник. Як стало відомо потім ним виявилась компанія Монсанто. Остання планувала побудувати там насіннєвий завод. Незважаючи на всі запевняння компанії, що на заводі буде тільки традиційне насіння, вінничан такі аргументи не переконали. Таким чином, поступово це питання «спустила на гальма» сама мерія.

Тим часом, новий інвестор у випадку позитивного та швидкого вирішення питання з землею, за словами директора департаменту економіки та інвестицій міськради Галини Якубович, планує уже восени 2015 року запустити першу чергу виробництва. Це дасть можливість працевлаштувати близько 500 вінничан.

- Відповідно до досягнутих домовленостей, середня заробітна плата має бути на рівні не менше середньої по галузі, - каже Галина Якубович.

Таким чином, працівники можуть розраховувати орієнтовно принаймні на 3,5-4,5 тисячі гривень.

Крім того передбачається і друга черга будівництва. Таким чином загальна кількість створених робочих місць має скласти близько 1500.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Торонтуй

    То есть возврат Крыма никто не рассматривает всерьез.
  • Anonymous

    напилят некисло там на земельном вопросе....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up