Субсидії не хочете. А 12-місячну розстрочку на комуналку? (ОПИТУВАННЯ)

Субсидії не хочете. А 12-місячну розстрочку на комуналку? (ОПИТУВАННЯ)
  • Уряд задумав створити альтернативу субсидіям — платити за комуналку у «розстрочку»
  • Замість щомісячної оплати за комунальні послуги пропонують розподілити цю суму на цілий рік
  • Субсидії чи розстрочка: який варіант вам більше до вподоби?

 

Кабмін України має намір запропонувати можливість оплати житлово-комунальних послуг з 12-місячною розстрочкою для тих громадян, які не користуються субсидіями. Про це повідомляє Дзеркало тижня.

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, цією можливістю, як передбачається, зможуть скористатися як ті, хто не має права на субсидію, так і ті, хто субсидію оформляти не бажає.

Якщо вас позбавили субсидії через комісію виконкому, то це рішення можна оскаржити. Є приклади

Відео дня
blockquote>

За словами глави Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитра Вовка, споживач зможе подати заяву і отримати розстрочку. При цьому в місяць звернення він повинен буде сплатити 50% рахунку, а іншу частину – рівномірно протягом квітня-вересня наступного року до початку опалювального сезону.

А скільки можна заробити на комуналці, якщо субсидію даватимуть грошима? 

Спойлер: майже вісім тисяч гривень за зиму.

Нагадаємо, до цього в Кабміні висловилися на користь системи монетизації субсидії. Суть проекту в тому, що державну допомогу будуть давати грошима на картку «Ощадбанку», з якої треба платити за комуналку. В кінці опалювального сезону увесь залишок людина може забрати собі.

У той же час, у вінницькому Департаменті соцполітики очікують, що цієї зими  ¾ населення міста (80-90 тисяч домогосподарств) буде отримуватиме субсидію з середнім розміром держдопомоги — 1 — 2 тисячі гривень.

Опитування

Субсидії чи 12-місячна розстрочка. Який обираєте варіант?

Читайте також:

Уряд обіцяє перевести субсидію в гроші. А чи треба? (ОПИТУВАННЯ)

Субсидії у питаннях та відповідях: як оформити, коли та скільки нарахують?

«Теплі кредити» повернули із меншим відсотком «знижки» для отримувачів субсидій

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    а варіант ЗНИЗИТИ вартість???
  • Daily

    как по мне нормально год не платить.
  • Daily

    Приезжий спрашивает таксиста в Одессе:

    — Ну, как вы здесь живете?

    Тот отвечает:

    — Знаете, раньше мы жили хорошо. Сейчас — еще лучше. Но очень хотим, чтобы снова было хорошо.
  • Aнонiм

    Хотим старые тариы и уровень жизни. "По новому" как-то тяжело.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up