Уряд обіцяє перевести субсидію в гроші. А чи треба? (ОПИТУВАННЯ)

Уряд обіцяє перевести субсидію в гроші. А чи треба? (ОПИТУВАННЯ)
  • Уряд України хоче впровадити систему монетизації субсидій
  • На думку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана так в українців з субсидією буде стимул заощаджувати на комуналці.
  • Як ви вважаєте, чи потрібно переводити субсидію в гроші?

У найближчий час Кабінет міністрів України запропонує механізм монетизації субсидії та запропонує суспільству обговорити його особливості. На думку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, так в українців буде стимул ефективніше використовувати енергоносії:

Журналіст «20хвилин» підрахував, скільки можна «заробити» на комуналці, якщо субсидію даватимуть грошима.

Розумно заощаджуючи на електриці, газі та опаленні на кінець опалювального сезону можна отримати майже вісім тисяч гривень

Відео дня
blockquote>

— Ми хочемо створити механізм, при якому економія за опалювальний сезон по домогосподарствах буде монетизована і спрямовані людям, щоб надалі стимулювати економію, - сказав голова Кабміну. - Уряд працює над тим, щоб дати можливість переводити в гроші і платити українцям за економію. Рішення буде прийнято і обговорено з місцевою владою, ми повідомимо громадянам. Ідея абсолютно правильна: заощадив - повинен отримати стимул.

Читайте також:  Субсидії у питаннях та відповідях: як оформити, коли та скільки нарахують?

У той же час, Гройсман закликав представників місцевої влади активніше роз’ясняти, навіщо потрібна економія електроенергії:

— Чим більше збережемо тепла, тим більша ймовірність того, що ми зможемо зробити компенсації кожній сім'ї, яка зберігає ресурси. Економити треба на всіх етапах виробництва, транспортування і споживання ресурсів.

Нагадаємо, пілотний проект монетизації субсидії мали запустити в 60-тисячному місті Калуш, що на Івано-Франківщині. Суть проекту в тому, що державну допомогу будуть давати грошима на картку «Ощадбанку», з якої треба платити за комуналку. В кінці опалювального сезону увесь залишок людина може забрати собі.

Але в серпні 2016 року віце-прем’єр Павло Розенко розповів, що субсидію грошима не даватимуть. Тому що немає гарантій їх повного використання за прямим призначенням.

У той же час, у вінницькому Департаменті соцполітики очікують, що цієї зими  ¾ населення міста (80-90 тисяч домогосподарств) буде отримуватиме субсидію з середнім розміром держдопомоги — 1 — 2 тисячі гривень.

Опитування

Чи треба давати субсидію грошима?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Влад

    Оплачувати потрібно грошима. Але не спочатку, а по закінченню опалювального сезону суму що залишилася. Тоді буде вигідно запроваджувати енергозбереження щоб економити. А так немає ніякого смислу економити. Все рівно остаток заберуть.
  • Иванов Иван

    так так гроши а потим их пропют и будут х..с.. так как на субсыдии стоит интиресный народ
  • Натали Мушинская

    На мою думку краще людям зробити достойну з/п и менші податки щоб вони сплачувальсь, а не думали як економити, тоді хватить і для комунальних і для пенсії, а то спочатку дають субсидію, тоді сім"я все життя збирала гроші на якесь нещасне авто, воно виявилось дороще ніж 50 тис грн і що тоді субсидію забрали та щей віддати треба ту що дали раніше.
  • Олександр Носенко

    Только не менять социальные нормы для начисления субсидий.

    Ведь было 11куб/кв м потом 7куб сейчас 5,5куб , а при монетизации можно поставить 1куб на кв. м отапливаемой площади и какая тогда будет монетизация - копейки да и то немногим.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up