Мерія Вінниці хоче взяти в кредит 149 мільйонів на трамвайну колію та нові тролейбуси і автобуси

Мерія Вінниці хоче взяти в кредит 149 мільйонів на трамвайну колію та нові тролейбуси і автобуси
Міська рада Вінниці готує документи на отримання позики, яка дасть можливість завершити будівництво трамвайної колії по Барському шосе, а також закупити 30 нових автобусів і 40 тролейбусів.

Відповідне рішення сьогодні, 21 червня, під час сесії затвердили депутати міської ради. За словами директора департаменту фінансів міськради Наталії Луценко, мова йде про 36 мільйонів гривень на будівництво трамвайної колії, яка «закільцює» Вишеньку, з’єднавши вулицю Келецька та Барське шосе, та 113 мільйонів – для придбання нових автобусів та тролейбусів.

- Ці кошти ми плануємо отримати по державній програмі, яка реалізується відповідно до Закону Про державний бюджет, - каже Наталя Луценко. – Порядок її реалізації регламентує Постанова Кабміну №404. За її умовами кредит береться під 10% річних, банком кредитором скоріш за все буде «Укргазбанк». За процедурою, спочатку потрібно подати документи до банку, потім їх розглядає Мінекономрозвитку та Мінфін, а після цього – фінансово-кредитний комітет. Програма передбачає досить стислі терміни на розгляд документів, тож думаю, рішення має бути прийняте до кінця липня.

У випадку отримання позики, місто отримає всю необхідну суму для закінчення будівництва трамвайної колії. Заставою в цьому випадку може виступати майно ТТУ, а у випадку з тролейбусами та автобусами – самі транспортні засоби. Всього сьогодні на маршрутах міста працюють близько 120 тролейбусів. Тобто, у випадку закупівлі 40 нових, тролейбусний парк може оновитися на третину.

Відео дня
> В той же час позика, яку може отримати Вінниця, приблизно дорівнює десятій частині міського бюджету.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    і не соромно їм ? як дивитись людям в очі ? (( Ми ж всі все розуміємо, а вони прикидаються дурниками
  • Anonymous

    шановні, це ж все дуже просто! Кредетує банк.... нехай його назва буде "А", заставником виступає ТТУ. Згодомо місто стає не в змозі погасити борг через скрутне матеріальне становище , і ТТУ переходить у власність банку "А" , деякі люди (мерія) кладуть в кишеню 149 мільйонів а ТТУ належить якомось бізнесмену.
  • Anonymous

    А нельзя ли взять эти миллионы в кредит для обустройства существующих медицинских учреждений. Как по мне это намного важнее и более нужно для людей!! Видимо, просто на рельсах проще утаить пару десятков миллионов. А отдавать эти деньги прийдется не мэрии а именно простым винничанам!!
  • Anonymous

    "Заставою в цьому випадку може виступати майно ТТУ" - интересно какой баран возьмем в залог убыточное предприятие,1,5 ляма убытка это много...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up