В дитсадку обвалилася альтанка: коли німіють посадовці, говорять свідки

В дитсадку обвалилася альтанка: коли німіють посадовці, говорять свідки
Коли німіють посадовці, говорять свідки. Саме завдяки їм ми знаємо про обвалення альтанки на дітей у дитячому садочку на Келецькій, 74.

Тут можна прочитати:
У дитячому садочку обвалилася альтанка. Постраждали діти
Рятувальникам про обвал у дитсадочку не сказали
У гіпсі застала мама свою чотирирічну доньку. Замість того, щоб забирати дитину з садочка, мусила їхала до неї в лікарню. Її доню із садочка №57 у травматологічне відділення привезла швидка.
На Катю та інших дітей обвалилася альтанка. У Каті закритий перелом правої ключиці зі зміщенням. Травми отримали на дитячому майданчику, крім Каті, ще двоє діток. У однієї дитини забій грудного відділу хребта. У другої - забійна рана нижньої повіки лівого ока та садна на обличчі. 
Сталося це близько 10.00 у п’ятницю на ігровому майданчику, коли там гуляли діти. Це були малята чотирирічного віку.
Всі коментарі - після з'ясування обставин
Близько 11.00 у садочок приїхала швидка допомога. Адміністрація дошкільного закладу викликала батьків. Після огляду лікарів неушкоджених та легко травмованих діток відпустили додому. Про це розповіли свідки, бо коментувати подію на місці керівництво та медики закладу відмовилися. А працівники міського управління освіти пояснили: спершу треба з’ясувати всі обставини випадку.
Не можна, однак, сказати, що посадовці з нами не говорили. Бо говорили.
- У мене всі діти в садочку в нормальному стані, - констатував медпрацівник наприкінці робочого дня, коли травмованих дітей вже бавили вдома батьки.
- Зараз сказати нічого не можу. Діти всі плачуть. І батьки. Навіщо їх турбувати, - сказала біля медпункту завідувачка садочка Тетяна Поповська. Пообіцяла розповісти все по телефону, коли дітям буде надана перша допомога.  
Втім, пізніше зв’язатися з керівницею дошкільного навчального закладу з назвою „Дружна сімейка” не вдалося. Телефон у кабінеті весь день не відповідав. У другій половині дня у садочку повідомили, що завідувачку викликали в управління освіти, тобто чекати її даремно. Те саме сказали контролерам з Держгірпромнагляду та співробітникам міліції.
Ця альтанка сама по собі впала

Так казала міліції завгосп садочка Лариса Гончарук. Цій жінці одній довелося надавати пояснення правоохоронцям. Завідувачка до кінця дня в кабінет так і не повернулася, а єдиного свідка подій – виховательку групи - змінила по обіді інша.
- Нічим не зможу допомогти, я нічого не бачила. Подзвонити їм? Я не маю як. Немає в мене мобільного. І телефонів їхніх я не знаю, - казала правоохоронцям завгосп. – А залізяку покажу. За ці споруди я, напевно, відповідаю...
До того часу завал, який лишився від альтанки, вже розібрали. Поклали окремо шифер. Певно, відбудовувати планують. Лишається сподіватися, що не з тих самих матеріалів.
- Вона зламалася і впала. Мабуть, тому, що був великий шар снігу на даху. Альтанки, бачте, всі похилилися, - виправдовувалася завгосп. - Діти в цей час гуляли на вулиці. Я не знаю, що вони робили, не бачила... Альтанка склалася, як картковий будиночок. Воно від снігу...
- Та не від снігу, а від старості! – сперечалася жінка-міліціонер.
- 34 роки йому, бачите... – казала завгосп.
Востаннє ремонтували споруди на дитячих майданчиках, зі слів Людмили Гончарук, восени. Мовляв, альтанки тоді підфарбували і трохи підрихтували.
- І вони нормально стояли. Міцно. Це зараз підкосилися під вагою снігу чи через те, що танути почало. Не знаю... А садочок відкрився у 1976 році. Тоді все й робили. Майданчики не перебудовували, тільки ремонтували.
Якщо був злочин, буде відповідальність
- З лікарні швидкої допомоги повідомили на „102” про госпіталізацію дитини з важкими травмами, які вона отримала у дошкільному закладі. І ми маємо провести перевірку, - пояснює оперуповноважений карного розшуку, капітан міліції Віталій Красноголов візит правоохоронців у дитсадок. – Ми вже були в лікарні, взяли довідки на дітей, які отримали тілесні ушкодження. Їх троє. Зробимо огляд, опитаємо всіх, задокументуємо. Є десять днів, щоб підготувати матеріали. Їх передамо у кримінальну міліцію у справах неповнолітніх, де приймуть рішення, чи є підстави порушувати кримінальну справу.
Правоохоронці вже опитали батьків дівчинки, яка постраждала найбільше.
Травми Каті кваліфікують як важкі тілесні ушкодження. Нанесення таких карається Кримінальним кодексом. Травми інших дітей – легкі та середньої важкості, нанесення подібних травм підпадає під адміністративну відповідальність. Втім, перш ніж говорити про відповідальність, треба ще визначити, чи був злочин. Для цього проведуть усі необхідні перевірки, зберуть пояснення та приймуть рішення.
Чи звертатимуться батьки до суду? У міліції кажуть, що ще невідомо. Певно, рішення залежатиме від стану здоров’я дітей. А ще - від того, як відреагує на випадок адміністрація садочка. А вона може вмовити підписати папір про те, що до неї нема претензій…
А поки що альтанки, сусідні з тією, що обвалилася, перев’язали стрічками. Біло-червоні вузлики тепер теліпаються, як попередження про небезпеку. Але навряд чи вони вбережуть дітей, якщо раптом не витримає відлиги ще одна 34-річна альтанка.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    "легкі та середньої важкості" - это тоже криминальная отвественность, а не административаня. За "середньої важкості" можно пять лет получить.

    Anonymous reply Anonymous

    Я би тій завідувачці патлі би повідривав якби моя дитина пострадала,хто виноватий як не вона,коли осаній раз вона ходила з перевіккою по території? Шифер в два ряди стелити то нормально? А труби в землі прогнивші не видно?

    Anonymous reply Anonymous

    Люди схаменіться - в якому місті ви живете! В чому винні вчителі чи завідуючі дитсадками. Я повністю погоджуюся з Олександром. За це має відповідати особисто Гройсман і міське управління освіти, начальник якого - взагалі нчого не робить. Хіба ви знаєте, що школи повинні купляти міському управлінню канцтовари, забезпечувати семінари та наради, давати хабарі - так саме хабарі вічно голодній міській санепідемстанції (яку давно потрібно перевірити на гнилість), провести за власні кошти ремонти учбових закладів - бо на це не виділяються кошти, зустріти та погодувати прокуратуру, КРУ, скласти за 4000 грн. документацію на непотрібну земельну ділянку та ще й поздоровити все керівництво. Тому люди перед тим як ви про щось говорите - подумайте як воно на іншій стороні. А якщо вам потрібні винні - шукайте їх у міськвиконкомі - їх там багато, адже всі поховалися у своєму "прозорому офісі".
  • Anonymous

    Теперо будут делать проверки во всех садиках на игровых площадках, а большинство беседок все такие. Нужен будет ремонт и опять родители будут сбрасываться. потому что администрация скажет что денег на это не выделяется. А на что выделяется?
  • Anonymous

    Якби в управлінні освіти міста був меньший склад керівників і управлінців, то мабудь було-б більше користі і порядку. А так велика кількість керівників, бігають, роблять наради, а практично НІЧОГО не роблять крім отримання майже дармових заробітних оплат. Яка держава,- такі і порядки. У нас як завжди, поки грім не гряне,- мужик не перехреститься.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up