Хто кого? Чоловіки убивають, але і злість дружини буває смертельна

Хто кого? Чоловіки убивають, але і злість дружини буває смертельна
Жінки частіше від чоловіків стають жертвами злочинів. Вуличний грабіжник скоріше нападе на представницю слабкої статі, ніж на чоловіка. І не тільки тому, що на жінках-дівчатах більше прикрас, тай гроші вони носять в сумочках, а не в кишенях. Від дами не очікують опору. Як не крути, жінки більше жертви, ніж карательки. Зараз в слідчому ізоляторі знаходяться 27 жінок, а чоловіків – 800, тобто у 30 разів більше.

За які злочини жінки опинилися під слідством? В основному за крадіжки. Але є й такі, як каже Ірина Шаповалова з обласного управління пенітенціарної служби, що чекають покарання за вбивства, розбій, збут наркотиків.

- Якщо ділити на вікові групи жінок, які утримуються у нас в слідчому ізоляторі, то до 25 років – семеро, до 35 – дев’ять, до 45 – 4, інші – старші 45 років, - розповіла Ірина Шаповалова. – Більшість утриманок слідчого ізолятора були раніше судимі. Вісім – притягуються до відповідальності вперше. І від загальної кількості арештованих людей – жінок тільки три відмотки.    

Приблизно таке саме співвідношення жіночих злочинів до чоловічих у інших європейських країнах світу. Скрізь жінок карають в основному за крадіжки і шахрайства. Нападати, рубати, зарізати, бити – чоловічих рук справа? Не скажіть...
 
Подружні конфлікти
Якщо у сім’ях чи між коханцями доходить до рукоприкладства чи найстрашнішого, до застосування зброї і вбивства, то за таке частіше відповідають чоловіки. В сімейних скандалах в хід ідуть кулаки, стусани, або все те, що під руку попадеться. Бувало - сокира.

Згадайте хоча б дідуся з Сокиринець, який забив жінку, розчленив тіло, спакував в мішок і на „кравчучці” возив у сарай, щоб там її у ямі закопати. Інакше транспортувати тіло у 88-річного сил не вистачало. Що ж не поділи старі? Гроші. Не знайшли спільної мови дід і баба, які зійшлися жити разом на старості років, чиїм дітям варто допомагати більше.

Таке було позаторік. А подружні вбивства останніх двох місяців – всі на п’яну голову. Жінки хіба що калічити чоловіків. Хапалися за ножа, коли словесні аргументи не допомагали. Але так, щоб убила чоловіка жінка, останнім часом не було. Такі випадки були раніше. Про них – нижче. Спершу про те, на яких чоловіків вдягали наручники за убивство своєї колишньої чи теперішньої дружини або коханки?

Міцний чоловічий кулак
Про кілька страшних сімейних конфліктів, які закінчилися смертями жінок, писав 20minut в січні. В селі Борівка Чернівецького району чоловік прийшов додому до колишньої співмешканки і побив її до смерті, а потім взяв... і ліг спати. Забиту 36-річну жінку знайшла її сусідка, а невдовзі міліція затримала 41-річного колишнього убитої, який під час скандалу на п’яну голову нещадно побив жінку. Вранці він очуняв після сну, побачив, що накоїв, і втік. Зараз - під арештом чекає суду за скоєне.

Скажете, цей випадок нічим не унікальний? Авжеж. Але те, що було в грудні минулого року, на все життя лишиться в пам’яті 26-річного юнака з Шаргородського району. Він бачив смерть своєї мами і батька із закривавленими ножем в руках над її тілом. Син вночі прокинувся від шуму і застав таку картину...

А троє діточок 37-річної жінки з села Кунки Гайсинського району більше мами своєї не побачать ніколи, а батька – забрали в СІЗО. Чоловік зізнався, що вбив жінку після сімейної сварки тільки після того, як службовий собака винюхав місце, де та була закопана.

Жінку почали розшукувати як безвісти зниклу за заявою сусідів. Чоловік казав, що його дружина поїхала на лікування у Вінницю і телефон, мовляв, могла загубити. Але нікому не вірилося, що матір так надовго залишила дітей. Найменшій – п’ять років, іншим вісім та 12 років. Тільки після того, як тіло убитої відкопали, чоловік і зізнався.

Ще один мужчина закопав свою жінку в Немирівському районі. 32-річну селянку почали шукати за заявою її поруги. Виявилося, що 30-річний чоловік, з яким убита прожила в цивільному шлюбі шість років, „завалив” її, коли обоє поверталися з гулянки додому.

Чи тряслися в нього руки, чи холоднокровно діяв, але чоловік пішов додому по лопату і прокривало, щоб закопати покійницю в полі. Доки тіло не знайшли, він казав, що жінка кинула його – зібралася і пішла з дому.

А 63-річний мешканець села Мар’янівка Гайсинського району брехати нікому не став. Після того, як ударив спересердя чимось важким жінку по голові, пішов з хати в сарай і наклав на себе руки. Повісився.

Ця пара мала дорослого сина, який і знайшов матір мертвою, а батька вдома не застав. Міліція потім знайшли вішальника, і слідство дійшло висновку, що це чоловік убив жінку. Подружжя розлучилося, але жило разом. На чоловіка не раз складали протоколи про насильство в сім’ї.  

Підступність жінки
Такі були жахливі історії в січні та в грудні. А раніше й жінки позбавляли життя своїх благовірних. Як кажуть, рідко, але мітко. Згадайте хоча б резонансне тяжилівське вбивство.

Справа смерті Сергія Глущенка від ножа, який був у руках його колишньої коханки Альони Петрунь, ще слухається у суді. Там постало питання, чи дівчина нанесла удар, чи хлопець сам напоровся на виставлений нею в цілях самозахисту кухонний ніж. Днями це з’ясується під час вивчення додаткової експертизи.

Тим часом її інакше, як вбивцею, знайомі пари, яка постійно сварилася, сходилася-розходилася, не називають. Родичі ж дівчини кажуть: якби Сергій не загинув, то була б убита Альона. Мовляв, такі відносини, як в них були, неодмінно мали закінчитися трагедією. Любов зла, коротше кажучи. А пристрасна ще й смертельно небезпечна.  

А от 37-річну жительку села Спиченці Погребищенського району вже засудили за вбивство свого чоловіка. В міліції кажуть, що між подружжям часто відбувалися конфлікти, бо жінка випивала. Одного дня вкотре вона повернулася додому нетвереза і не стала терпіти дорікань чоловіка. Схопила його за шию руками і не відпускала, поки той не вмер. Суд вирішив, що вісім років в тюрмі для цієї пані буде досить, щоб виправитися.

І ще одна історія, стара, але не забувається. Вінничанка спланувала, як убити чоловіка чужими руками і замовила його. За дві тисячі доларів кілер мав влаштувати ДТП. От тільки злочинну вигадку розсекретили ще на стадії підготовки. Найманий вбивця був не хто інший, як оперативний працівник. Його колеги інсценували загибель жертви в дорожній аварії, щоб взяти замовницю під час оплати.

„21 червня, близько 1.00 години ночі, на проїжджій частині автошляху Стрій-Тернопіль-Кіровоград-Знамянка неподалік від автомобіля «Mitsubishi Pajero» було виявлено тіло його власника. Чоловік помер від отриманої у ДТП черепно-мозкової травми. Автомобіль, який скоїв наїзд на потерпілого з місця пригоди зник”, - таке повідомлення в 2012 році провели по міліцейських зведеннях області. Потім жінку ознайомили з фотокартками з місця події, на яких її чоловік мав переконливий вигляд мерця. І щойно вона прийняла роботу підставного кілера, на її руки правоохоронці наділи наручники.

Мотивом його злочину була помста за зраду чоловіка та бажання успадкувати, а не ділили з кимось, сімейний бізнес та нажите спільно майно. А це – фермерське господарство, великий судинок, три автомобілі... 

Відео дня


Жіноча злочинність
У всіх Європейських країнах показник жіночої злочинності - 3-5 відсотків від загальної кількості злочинів.

„Дамські” злочини - заради грошей
В більшості дами ідуть на корисливі злочини, а не на насильницькі. Заради грошей. На крадіжки, шахрайства або посадові злочини, як, наприклад, підробка документів. Інколи жінки є учасницями злочинних груп, які провертають фінансові афери.

Своїх жінки не чіпають
Якщо жінки й убивають, то чоловіків. Рідкісними випадками називають ті, коли одна жінка позбавила життя іншу жінку.

Ідуть на злочин для підняття самооцінки
Психологи кажуть, що для самоствердження жінкам дуже важливо, як їх оцінюють інші. Якраз через це їм притаманна така риса поведінки, демонстративність, бажання виглядати винятковою, унікальною. Це й штовхає їх на злочини. А ще – перевірка „на слабо”. Вона спрацьовує тоді, коли жінка-дівчина під дією алкоголю, психотропів, наркотиків.

Нагадуємо, сайт 20minut.ua та газета RIA розпочали проект для жінок та про жінок "Вона і Вінниця".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Жах, читаєш і аж мурашки по кожі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up