Вінницька "Нива" перемогла в Охтирці

Вінницька "Нива" перемогла в Охтирці
Нарешті! Вінницька «Нива» здобула таку довгоочікувану вболівальниками перемогу. Та ще й забили в одному матчі чотири голи. Перемогли наші футболісти на виїзді охтирський «Нафтовик» з рахунком 4:0!

На таке свято вінничани чекали давно – серія безвольних поразок і нічиїх тривала для «Ниви» кілька місяців. За цей час команда двічі була на межі припинення існування. А у турнірній таблиці ледь трималася на передостанньому місці. Сімнадцята сходинка і зараз, щоправда, за вінничанами, але перемога вселяє надії.

Потрясіння пішло на користь
- Протягом п’яти років ми не зустрічалися з губернатором, ми зустрічалися тільки із його заступниками, нас підтримувала як обласна влада, так і міська, - говорить спортивний директор «Ниви» Паша Касанов. - Зараз, за останній тиждень, я вже двічі сам зустрічався з губернатором, збирали засідання на рівні обласної ради, і вперше я почув від усіх, що команда потрібна, і вони будуть її підтримувати.
Ось так завершилася «лихоманка» вінницького професійного футбольного клубу. Ще два тижні тому «Нива» могла просто припинити своє існування.
- Здається, у хлопців з’явився стимул грати. Можливо, їм щось пообіцяли, якось заохотили, - каже вболівальник Денис. – Бо те, що було до цього, нагадувало повільний балет, а не футбол. Зараз, у матчі з «Нафтовиком», я побачив гарну гру, достойну команди першої ліги.

На матчі возить Касанов, тренують – інші
- Я не втручаюся у тренувальний процес, - говорить Паша Касанов. - Як знаєте, у нас тренерський склад весь пішов, зараз обов’язки тренера виконує тренер з ДЮСШ і один із гравців йому допомагає. Як бачимо, вони стараються, а як буде далі, побачимо.
Як писалося раніше, обов’язки тренера виконує Олег Шумовицький, колишній воротар «Ниви» і кількох вінницьких міських команд. До цього часу Шумовицький тренував одну з дитячих команд «Ниви».
Інший тренер – нинішній голкіпер вінничан Олег Остапенко.

Відео дня
>Проблеми тільки згуртували футболістів
Перед початком матчу у Охтирці вінницькі футболісти обійнялися, створивши своєрідне енергетичне коло. Настрій на гру був очевидним: команда – єдина сім’я і нашим потрібна тільки перемога.
Господарі поля одразу взялися штурмувати захист вінничан. Проте вже на п’ятій хвилині «свіжий» Павло Лук’янець відкрив рахунок. Саме його вперше випустив Остапенко на цей матч, замінивши Ярмолюка. Заміна повністю виправдала себе – дебютний гол на перших хвилинах.
Рахунок 0:1 на користь «Ниви» протримався до кінця першого тайму.

У другому таймі – три голи і видалення
На 59 хвилині Прачук дальнім ударом, метрів з 30, відправив м’яч у «дев’ятку». Чудовий гол – і рахунок 2:0 на користь вінничан. Назарчук не менш яскравим ударом зі штрафного потроїв перевагу «Ниви».
Дмитро Козьбан, один із найактивніших вінницьких футболістів у цьому сезоні, забив у ворота охтирської команди четвертий гол. Олександр Гергелюк отримав другу жовту картку за матч – і його видалили. Це своєрідна «тактична» червона картка – адже через перебір попереджень Олександр пропустив би дві гри у чемпіонаті. А через видалення – пропустить один тур.
- Що стосується гри, якщо ви бачили, то перший тайм був складним. Яка команда виграє, сказати було важко, - сказав Паша Касанов. - Наші хлопці були налаштовані на гру дуже сильно, так як склалася ситуація: бути команді чи не бути. І сьогоднішня перемога, для нас це, звісно, великий плюс.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Оле-оле-оле-оле. Охтырка побеждена. Кстати, где это село находится?

    Anonymous reply Anonymous

    Географию иди учи,пенек!)))

    Anonymous reply Anonymous

    это конец географии
  • Anonymous

    Виница споет свою песенку,посмотрите!
  • Anonymous

    На таке свято вінничани чекали давно – серія безвольних перемог і нічиїх тривала для «Ниви» кілька місяців. Не было серии "безвольних перемог " и вообще побед не было,кроме одной вымученной.((И "лихоманка" еще не завершилась,голова ,с которой наша рыба постоянно загнивает,осталась ведь.И обивает она пороги губернаторские не из-за обеспокоенности упадком винницкого футбола в целом и Нивы в частности.
  • Anonymous

    ну все, понеслась бодяга по второму кругу...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up