Непорозуміння з партнером та дітьми — проблеми, які змушують йти вінничан до психолога

Непорозуміння з партнером та дітьми — проблеми, які змушують йти вінничан до психолога

Напружені стосунки у родині та складні стосунки з дітьми — проблеми, з якими вінничани найчастіше  звертаються до психологів. Тетяна Никифорова психолог, бізнес-тренер, засновник Центру розвитку персоналу “Геліос” поділилася, які емоційні негаразди турбують жителів нашого міста найбільше.

У цивілізованих країнах цілком нормально і навіть престижно лікуватися у психіатра, консультуватися з психологом, відвідувати психотерапевта. Це свідчить про свідоме здорове ставлення до свого життя. Вінничани теж зрозуміли, що з важкими психоемоційними станами не слід жартувати, а краще звернутися до фахівця. Психолог, бізнес-тренер, засновник Центру розвитку персоналу “Геліос” Тетяна Никифорова розповіла, з якими негараздами містяни частіше усього діляться з фахівцями.

Непорозуміння з партнером

Перша причина по якій вінничани поспішають до психолога— складні взаємини з партнером. При чому, жінки на 70% частіше звертаються до фахівця, ніж чоловіки. Представники сильної половини або не хочуть виносити сміття з родини, або їх все влаштовує. Жінки берегині сімейного вогнища. Вони намагаються зберегти сім'ю, стосунки з обранцем, навіть коли вже немає що зберігати. Одні сім'ї живуть дуже динамічним життям, де вирують емоції та пристрасті — часто сваряться та швидко миряться, а бувають дуже статичні, інертні стосунки із затяжними кризами. Часто один з партнерів намагається "володіти" іншим, маніпулювати, здійснювати психологічний тиск, обмежувати свободу. Конфліктують родини через таємниці, брехню та зради близької людини. Шукати відповіді потрібно найперше у собі,— чи готовий я надалі сприймати дані стосунки, можу я їх змінити, чи можливо час змінювати партнера?

Відео дня

 Складні стосунки з дітьми

 Батьки чомусь часто вважають, що їх діти якісь не такі, як  інші. Дорослі переконані, що їх чадо з дитинства змушені доводити світові свою "хорошість", постійно змагатися з іншими "геніальними" дітьми, намагатися бути зручним і гідним своєї сім'ї. Потім дитина виростає, але проблеми залишаються – звичка щось комусь доводити, прагнути до більшого, порівнювати себе з кращими, а не просто насолоджуватися життям. Порада батькам: любіть дітей, огорніть їх турботою і увагою, станьте їм друзями. Тоді з них виростають люди, люблячі батьків, світ і себе.

Невдоволення власною роботою

Багато вінничан приходить до психолога з проблемою “я хочу кинути свою роботу”. Все тому, що 80%  з них обрали справу, яка не приносить ні морального, а ні матеріального задоволення. Дивно, але часто люди недооцінюють свої здібності. Вони самі – власний найгірший критик, який змушує їх повірити, що вони не здатні виконати те, на що в дійсності у них є сили. В юності вони не знають, чим у житті хочуть займатися. Батьки знають, і вирішують за них. Потім від цього і потерпають.  Правий був класик, коли говорив: “знайдіть собі справу до душі, і вам жодного дня не доведеться працювати”. Дійсно, ваша робота, як і все у вашому житті, має бути лише у задоволення.  

Складні стосунки з батьками

У деяких людей, буває, не в'яжуться відносини з батьками. Причин на те багато. Часто батьки самі зробили все можливе, щоб ці стосунки зіпсувати. Сім’я є першим і найважливішим осередком виховання дитини від самого її народження до зрілості. Саме через сім’ю молода людина пізнає основи і правила життя в суспільстві, формує в собі фундаментальні людські якості. Якщо в дитинстві не було взаєморозуміння з батьками, то в дорослому віці їх налагодити важко. Але можливо. Через любов.

 Невротичні стани

 В крайніх випадках люди звертаються до психологів через нелюбов до себе. Це проявляється через депресії, емоційні вигорання, апатію, занижену самооцінку. Рідко звертаються люди наркозалежні, схильні до суїциду. Їх направляють до психотерапевтів, там потрібна клінічна допомога. Такі важкі психоемоційні стани у людей теж з'являються через низьку самооцінку, конфлікт із собою та зовнішнім світом. Часто причина усіх внутрішніх  розладів завжди криється в самих нас, і відповідь, як цю проблему вирішити теж. Варто лише зрозуміти — більшої цінності ніж життя не може бути нічого. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up