20 неймовірно добрих справ вінничан, які запам’ятались у 2017 році!

20 неймовірно добрих справ вінничан, які запам’ятались у 2017 році!

Золоті руки і добре серце. На кінець року RIA згадує найдобріші і гарні вчинки вінничан. Читайте про тих людей, які вразили нас у цьому році!

1. Школярка Марійка Чикальська самотужки прибрала Бригантину

50 великих мішків сміття зібрала на Бригантині 9-класниця школи №6 Марія Чикальська. Зробила це власноруч. Не кликала на допомогу ні батьків, ні подруг. За такий вчинок вінничани в петиції до міськради вимагали нагородити дівчину. За її добрий вчинок її таки нагородили новим телефоном! Також Марійка має талант до малювання, за свої роботи отримала понад 10 відзнак. Дві з них - від президентського фонду Леоніда Кучми. Молодець!

Читайте про Марійку тут: https://goo.gl/Q9tdZD

Відео дня

 

2. Шалена мрія на двох: спортсмен Євген виніс на Говерлу друга Юру

Підкорити найвищу українську вершину Говерлу - така мрія була у двох вінничан, спортсмена Євгена та його друга Юрія Архиповського, він же Жора і Гоша. Здавалося б, у цьому немає нічого особливого. Якби не ДЦП, через який вінничанин Юра не може ходити. Але їм таки вдалося те, чого до них ніхто ніколи не робив. Євген виніс хворого на церебральний параліч Юрія на найвищу гору України - Говерлу. І зробив це на своїй спині! У планах хлопців - підкорити Татри! Хлопці - ви герої!

Про це можете переглянути тут: https://goo.gl/8q1y7B

 

3. Не цурався безхатченка, за це отримав обладнання на сім тисяч гривень

Справжня новорічна історія сталася на Різдвяному ярмарку у Вінниці. На Різдвяному ярмарку з'явився безхатченко, який продавав пиріжки з побажаннями. Безхатченко підійшов до продавця кави на піску і запропонував пиріжечок. Кавовий майстер відмовився і запропонував свою каву навзаєм. Безкоштовно. На Різдво до башти приїхала BMW. З авто вийшов "безхатченко-кулінар” з рахунками, які вручив єдиному продавцю на ярмарку, який пригостив його від щирого серця.

У рахунках було дороге кавове обладнання та кілька кілограмів дорогої кави приблизно на 6-7 тисяч гривень. https://goo.gl/hVryHV

 

4. Пожежники з Вінниці врятували ангар боєприпасів

Під вибухи боєприпасів, свист снарядів над головою, бійці другої пожежно-рятувальної частини Вінниці ліквідували пожежу на шостому складі у Калинівці. Полум’я загасили за 20 хвилин. Над головами безперервно свистіло й гриміло. Після одного із таких свистів поруч з начкаром (начальником караулу) в землю врізався снаряд. Як стверджує чоловік, "болванка" впала не далі як за п’ять метрів. Їх ніхто не бачив. А вони ризикували своїми життями і зробили гарну справу! Герої!

Можете прочитати тут: https://goo.gl/zv4WCC

 

5. Вінничани евакуйовували людей під час вибухів на складах під Калинівкою

Не можемо не згадати про людей, які у перші години після початку вибухів на Калинівських складах поїхали вивозити місцевих мешканців, які поховались у підвалах. На своїх автомобілях прості люди кинулись у той район, який був оточений нацгвардією і поліцією. Туди, де над головами літали “гради”. Не вистачило б сторінок у газеті, щоб написати про кожного з них! Також багато хто у Вінниці займався розселенням і матеріальним забезпеченням евакуйованих людей! Знайте - ви усі герої! Дякуємо!

Прочитати про ніч під Калинівкою можете тут: https://goo.gl/4hwQSw

 

6. Семикласниця Анастасія Муха врятувала потопаючу дівчинку

Шестирічна Сніжана впала у воду, але жоден з дорослих, що відпочивали на березі річки, не кинувся її рятувати. Семикласниця Настя Муха стрибнула в одязі у воду. Самостійно підняти на місток врятовану дівчинку Настя не могла. Їй допомогли ті, хто перед цим байдуже поставився до прохання врятувати дитину.

Прочитати про це можете тут: https://goo.gl/jyP4DF

 

7.  Лікар Ксю врятувала безліч солдатських життів

Лікар-педіатр з Вінниці Тетяна Новікова (позивний Ксю) отримала неофіційну нагороду Народного Героя України. Жінка поїхала в АТО після того, як дізналася, що там не вистачає медиків. Багатьох бійців вона зашивала на передовій, витягала з-під куль і довозила до шпиталю живими. Коли її подали на нагородження орденом Богдана Хмельницького, прийшла відповідь з Міністерства оборони, що їй не вистачає бойових заслуг. Але військові добилися того, щоб Ксю отримала заслужену відзнаку.

Більше про лікаря Ксю читайте за посиланням https://goo.gl/f7Psgg

 

8. Ольга Череватова створила «Дім мами» і приймає матерів з дітьми

Перший в області приватний кризовий центр «Дім мами» створила вінницький підприємець Ольга Череватова ще у 2016 році. Разом з чоловіком придбали за власні кошти недобудований будинок у селі  Лука-Мелешківська, закінчили будівельні роботи, обладнали для проживання діток з мамами. У 2017 році вони прийняли на перебування в центрі багатьох матерів і їхніх діток, які опинилися у складних життєвих умовах – без даху над головою. Добрі справи робити легко!

Про це читайте за посиланням: https://goo.gl/FnvPYA

 

9.  Дейн Стівс привчає барчан сортувати сміття

Слова «Це так легко – викинути пластикову пляшку у спеціальний контейнер!» 25-річний волонтер із США Дейн Стівс обрав девізом проекту. Дейн приїхав у місто волонтером Корпусу Миру і написав проекту із очищення міста Бар від пластику і паперу. Після того, як проект Дейна схвалили у Корпусі Миру, на виділені гроші купили два контейнери для сортування сміття. Самотужки фарбували. Ще кілька купили спільно з місцевими. Дейн своїми добрими справами змінив мислення барчан! За це він і у нашому списку добрих справ!

Більше про цього американця читайте тут: https://goo.gl/zkN2LE

 

10. Більше 10 годин щедрували, щоб зібрати кошти пораненому солдату

Ватага хлопців і дівчат із села Монастирське (колишнє Марксове) Немирівського району встановила рекорд з тривалості щедрування – почали о 9-й ранку, а завершили о 8-й вечора. Зібрали 5,6 тисячі гривень, які передали сироті-солдату, що лікувався після поранення у Вінницькому військовому санаторії.

Читайте про це тут: https://goo.gl/9as9b1

 

11. Водії працювали лопатами, діти розмальовували машини фарбою

Водії з вінницьких автоклубів «Пітбуль» та «VinForsage» приїхали в інтернат, щоб побудувати для дітей спортивний майданчик, привезли одяг та спортивний інвентар. Поки дорослі працювали, малим показали документальний фільм про АТО. А потім влаштували конкурс: хто краще розмалює автомобіль фарбою. На розмальованих авто потім покатали малих.

Читайте про це тут: https://goo.gl/AVAPd5

 

12. Діана Мороз зібрала 1,5 млн гривень допомоги

Вінничанка Діана Мороз відома у Вінниці волонтерка. Вона починала із відвідувань інтернатів, а зараз очолює волонтерську організацію та навчає благодійників із інших областей. Її волонтерський рух організував 87 благодійних акцій та зібрав за минулий рік 1,5 мільйона гривень. Немає інтернатів у нашій області, де б вона не була і не привозила допомогу. До речі, вона дає декілька порад для волонтерів. Прочитати можете тут: https://goo.gl/GSq9HV

 

13. Вінницький хірург врятував ногу пораненому

Складну операцію провів у зоні бойових дій судинний хірург Вінницького військово-медичного центру підполковник Павло Пасько. Врятував перебиту осколком стегнову артерію 22-річному бійцю. Було дві операції поспіль. Також діставали осколки з черевної порожнини, де виявили пошкодження кишківника. Подробиці героїчного вчинку Павла читайте тут: https://goo.gl/P5E8hd

 

14. Вінницькі підприємці запустили флешмоб на підтримку дітей-сиріт

Задум акції полягає в тому, щоб усі згадали про дітей, у яких немає батьків. І, якщо є така змога, допомогли сиротам засобами гігієни, іграшками або речами, які ваші діти вже не носять. Флешмоб був приурочений до зимових свят - Дня святого Миколая та Нового року.  Організатори кажуть, що буде несправедливо, коли одні діти, маючи все, будуть проводити свята у теплому родинному колі. А інші, не маючи нічого, у сиротинці. Як допомагали діткам, що живуть без батьківського піклування, читайте тут: https://goo.gl/AMdLr6

 

15. Знайшла маленького хлопчика, який загубився

Тетяна Борейко, студентка педагогічного училища, підійшла до дитини, щоб запитати, що він робить у таку пізню пору на зупинці один. Діма, учень молодших класів 19-ї школи, відповів, що пропустив свою маршрутку, сів на іншу і опинився невідомо де. Також він на місці сказав, що на автобус його не пускав інший учень.

За хлопчиком приїхали співробітники карного розшуку. Виявилося, що вже кілька годин хлопчика шукають батьки та поліція. Правоохоронці взяли пояснення у Тетяни і забрали хлопчика. Вони доставили його до батьків. Що далі було з дитиною, читайте за посиланням: https://goo.gl/gfNXzP

 

16. Розвивають велоспорт у Вінниці і захищають велодоріжки

Велоактивіст Олександр Царевський разом з друзями займається розвитком велосипедної інфраструктури у Вінниці. Організатор багатьох велоівентів - серед яких “Закрутка” (100 км навколо Вінниці, - авт) і велопарад Дідоморозів. А ще був випадок, коли він з друзями захистили велодоріжку на Дачній. Там збиралися поставити магазин. Робітники огородили шматок велодоріжки і збиралися її розбирати. Але велосипедисти не дозволили будуватися та змусили прибрати паркан. Представники власника павільйону пояснили, що «це була помилка виконроба». https://goo.gl/8QPFyU

 

17. Відбудовують козацьку церкву, яка пустувала 100 років

Микола Мотузюк, керівник невеликого фермерського господарства на Вінниччині відновлює дерев’яну козацьку церкву. Допомагає йому син Ігор, який працює хірургом в одному з лікарняних закладів Києва. Занепалу будівлю ще не відновили. Однак місцеві віряни вже збираються на молитву. Священик з сусіднього села правив службу на свято Покрови, церква має назву Покровської. Про відновлення храму читайте тут https://goo.gl/3TrWqX

 

18. «Вовки» здавали кров, коли у центрі переливання катастрофічно її не вистачало


Гравці команди з американського футболу “Вінницькі вовки” декілька разів влаштували благодійну акцію, щоб якнайбільше людей здали кров в обласній станції переливання крові на Пирогова. Це було у той момент, коли станція мала велику потребу у червоній рідині. Тоді понад 50 людей здали кров - а це десятки літрів. “Вовки” такі акції проводили вже неодноразово, здавали кров на Хелоуін і на День закоханих! Молодці!

Читайте про це тут: https://goo.gl/B5FMTP

 

19. Двоє вінницьких підлітків затримали злочинця

Одинадцятикласник Роман Бешар та дев'ятикласник Володимир Слободянюк 6 грудня йшли вулицею і почули крик жінки про допомогу. З її будинку вибіг невідомий чоловік з викраденими речами. Підлітки наздогнали злодія і тримали його до приїзду поліції. Крадієм виявився 44-річний раніше неодноразово судимий чоловік. Хлопців нагородили скромно - подарували по Power Bank.

Про це читайте тут: https://goo.gl/ndd8q1

 

20. Луїза Мілованова - збирала срібло на нагороду “Народний герой” і знімалась у фільмі

Луїза Милованова розмальовувала гільзи, ящики від патронів і бронепластинки патріотичними малюнками. Роботи продавала, а виручені кошти та зібране срібло передала на створення орденів "Народний Герой України". У 2017 році також стала героїнею у короткометражному фільмі “Висота”. У фільмі на реальних подіях розповідалося про дитяче волонтерство та героїзм. Деталі історії читайте за посиланням http://qoo.by/3iXx

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Таїса Гайда

    Ви забули ще одного. Вінничанина, який анонімно пожертувував 100 тисяч ЄВРО на пересадку печінки донечці бійця АТО
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up