Волонтерка Діана Мороз: про силу соцмереж та зібрані 1,5 мільйони гривень

Волонтерка Діана Мороз: про силу соцмереж та зібрані 1,5 мільйони гривень
Діана Мороз у сиротинці
  • Найчастіше вчинки людини можуть розповісти про неї найбільше. Саме завдяки своїй благодійній діяльності і відома вінничанка Діана Мороз.
  • Жінка починала із відвідувань інтернатів, а зараз очолює волонтерську організацію та навчає благодійників із інших областей. До речі, стати волонтером стало значно простіше, аніж можна собі уявити.
  • То де ж узяти гроші на благодійність?

Благодійність усе збільшує свої масштаби, коли приходить час новорічних свят. Волонтером може стати кожен. Для цього просто потрібно обрати організацію, яка проводить благодійні акції, або ж розпланувати власний план безкорисної допомоги потребуючим.

Звичайно, для того, щоб почати допомагати, потрібно чітко усвідомити свою мету. Діана Мороз, голова Українського Волонтерського Руху, а також волонтер із 10 - річним стажем, дає декілька порад для волонтерів - початківців та розповідає про свій, непересічний досвід безкорисливої допомоги.

- Коли мене запитують, чому я стала волонтером, я завжди відповідаю по - різному. Спочатку я думала, що конкретної причини немає, але потім зрозуміла, що насправді усе так влаштовано долею. Я не планувала будувати життя, пов'язане з волонтерством. У мене чимало справ, окрім цього. Волонтерство для мене - це улюблена справа, яка стала невід'ємною частиною мого життя.

Відео дня

Волонтерський рух Діани Мороз збирає кошти через соціальні мережі. Допомагають небайдужі із усієї України. Є навіть два постійних волонтери із Лівану та Бельгії. За минулий рік її волонтерський рух організував 87 благодійних акцій та зібрав 1, 5 млн. гривень.

Як зазначає Діана, найкраще робити прозорі збори, записувати кожну людину, під'єднювати усі чеки. Благодійник повинен добре розуміти, на що віддає свої гроші.

- За час мого волонтерства у мене абсолютно змінився світогляд. І я не підтримую те твердження, що багаті не допомагають. Насправді допомагають усі. Коли ти змінюєш свою діяльність, то одночасно змінюєш своє життя.

Діана розповідає, що соціальних волонтерів у області малувато. А тих, хто займається цією діяльністю уже давно, узагалі можна перерахувати на пальцях. Тому для тих, хто все ж має бажання стати волонтером, жінка дає наступні поради:

- обрати один напрямок допомоги (діти у інтернатах, літні люди у геріатричних будинках, допомога у лікарнях тощо). Це потрібно для того, щоб приділяти достатньо часу одним і тим же людям, дізнатись про них побільше, допомогти їм відкритись та зрозуміти, що вам вони не байдужі),

- контролювати передану допомогу (після матеріальної допомоги перевірити, чи потребуючі її отримали, поїхати на місце та особисто розпитати. Інколи трапляється так, що недобросовісні керівники закладів, у які ви передали допомогу, просто залишують її собі, або ж шахраї просто її поцуплять. Тож, перевіряйте усе персонально декілька разів),

- зробити аналіз закладу, якому хочемо допомогти (до прикладу, на Вінничині є інтернат, діти якого кожного літа відпочивають у Італії, у сімей, які їх приймають. Протягом року їм передають з - за кордону подарунки. Тож вони здивуються, якщо волонтер привезе їм якусь використану іграшку. Діти можуть бути невдячними, а волонтер - початківець розчарованим. Тож, перед тим, як обрати заклад, уважно з'ясуйте потреби його мешканців),

- потрібно володіти організаторськими здібностями, бути лідером (але найважливіше - це покликання до добрих справ),

- спілкуватись із досвідченими волонтерами (бувають моменти, коли не знаєш, як вчинити, як спілкуватись із людьми, яким допомагаєш, як себе поводити. В такому випадку потрібно просто попросити поради).

- Допомагайте не лише на новорічні свята. Саме на цей час діткам дарують багато подарунків, зокрема солодощів. Інколи діти навіть хворіють через велику кількість з'їджених цукерків. Тож, окрім цього, подумайте про святковий захід, концерт. Ми, наприклад, одного разу подарували дітям плазму, зробили кімнату для психологічного розвитку, закупили великі басейни, для психокорекції, спеціальні дошки, обладнали деякі кабінети. Звичайно, це все залежить від фінансових ресурсів. Але, якщо є можливість, то краще подарувати такі речі, які служитимуть роками, - каже волонтерка Діана Мороз.

Гроші для хороших вчинків

У Вінниці діє фонд громади міста "Подільська громада". Вони оголосили конкурс мікро-грантів "СВІТЛІ ВЧИНКИ". Основна мета цього конкурсу – допомогти дітям Вінницької області, із інтернатів, малозабезпечених та багатодітних сімей, обдарованій молоді. Завдяки благодійним скринькам, які були встановлені у місті, зібрали 12 тисяч гривень. Ці гроші планують розділити між 3 - 5 переможцями гранту.

- Готуємося до усіх зимових свят, діти отримають подарунки, святковий настрій. Реєстрація на конкурс триває до 4 грудня. Подаватись на нього можуть громадські організації міста, ініціативні групи, або якась одна небайдужа особа у співпраці з зареєстрованою громадською організацією. Кожен учасник подає власні ідеї, яким чином можна прикрасити новорічні свята для потребуючих діток. Також зареєструватись можуть навіть школи. У грантовій заяві конкурсанти самі зазначають заклад, якому найбільше хочуть допомогти, - розповідає голова фонду громади «Подільська громада» Леся Найчук.

Обирають переможців представники громади, освітяни, журналісти, люди із різних сфер діяльності міста. Цьогоріч проект розпочне свою дію 12 грудня.

Додамо, що минулоріч було зібрано 10 тисяч і 4 учасники стали переможцями гранту, серед них три школи.

Цей матеріал було підготовлено в рамках програми міжредакційних обмінів за підтримки національного фонду на підтримку демократії NED. 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жора

    Волонтерка попрошайка Гайда  и  ее подруги по этому бизнесу заработали  намного больше чем 1 млн ( в баксах).  



    .........Тоже думаю , а не заняться мне этим выгодным бизнесом....  Нах эти компы ,торговля и базары))))

    ...А ху.. там делов....

    Віталій reply Жора

    Якщо Ви думаєте зайнятися таким "бізнесом" то Ви нічим не кращі від "попрошайки" а то й гірші, тому що відкрито про це заявляєте. І Ваш коментар тут ні до чого.

    На Ваше здивування є люди, які дійсно допомагають тим хто цього потребує. І навіть не мають думки, щоб з цього щось заробити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up