З понеділка у Вінниці почнеться конкурс в поліцію

На старт! Вінницька область на карті стану впровадження поліції позначена годинником. Це означає, що скоро почнеться набір. Не виключено, що Вінниця переплюне по кількості бажаючих Луцьк і Хмельницький, де був найбільший конкурс - по 26 і 22 людей на місце
З понеділка у Вінниці почнеться конкурс в поліцію


«В рамках вже прийнятих рішень – у вересні стартуємо по областях: Рівне, Чернівці, Тернопіль, Вінниця…». Назвав наше місто в переліку регіонів, де почнеться конкурсний набір у нову патрульну поліцію, Арсен Аваков на відкритті конкурсу в Хмельницькому.

І коли звітував минулого тижня перед Кабміном про хід реформи, теж казав, що у Вінниці скоро стартує відбір. А в суботу, 29 серпня, міністр нарешті написав у Фейсбуку точну дату – 6 вересня.
 

 

ПОЛИЦЕЙСКИЙ ПАТРУЛЬ В ВАШЕМ ГОРОДЕ!(план движения реформы до конца года)Вам нравится новая патрульная полиция, хотит...

Відео дня
blockquote>
Posted by Арсен Аваков on 29 августа 2015 г.

 


У обласному управлінні внутрішніх справ сказали, що не варто в наступний понеділок бігти із пакетом документів на Театральну, 10. Мовляв, раз оголосив Аваков «6 вересня», то так і буде. Але місце реєстрації кандидатів ще треба обрати. Місцеві правоохоронці зараз якраз визначаються із цим та з іншими організаційними моментами.

І прийомом документів, і конкурсним відбором, як сказали в міліції, буде займатися київська команда. Так відбувався конкурс в інших регіонах. Так само буде і в нас.

- Ми додатково проінформуємо громадян про місце прийому заявок і контактні телефони, - сказала прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник.

Вінничани хочуть
20minut.ua вже писав, що в міліцію почали телефонувати з питанням, коли почнеться набір кандидатів в поліцію, ще кілька місяців тому. І журналістів постійно питають про початок відбору. Тож дефіциту бажаючих не буде. І чи переможе Вінниця по кількості людей на місце Луцьк і Хмельницький, де був найбільший конкурс - по 26 і 22 людей на місце, побачимо. 

Скільки копів мають у нас відібрати, поки не озвучили. Про це обіцяють оголосити з дня на день.  

А поки що на сайті МВС, на карті стану впровадження поліції, Вінницька область позначена годинником. Це означає, що скоро й у нас почнеться набір. Як він буде проходити, знаємо з досвіду інших регіонів.

І поліція вже працює в Києві, Львові, Одесі. Закінчився конкурс і навчають відібраних кандидатів у Харкові. Конкурси тривають в Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Миколаєві, Дніпропетровську. У всіх інших містах запланували почати підготовку майбутніх «копів» до кінця року, тож патрулювати вулиці вони вийдуть вже в 2016-му. В числі цих міст - Вінниця. 

Як прорватися
Щоб опинитися серед курсантів поліцейської академії, треба відповідати вимогам (див. нижче у інфографіці), а потім пройти два тестування (невеликий на рівень IQ і психологічний майже із шестисот питань) і здати фізнормативи (стометрівку, човниковий біг, віджимання для дівчат і підтягування для хлопців).

- До мене дзвонили одногрупники і хлопці, з якими я працювала. Питали, які документи треба і що буде на відборах, - говорить колишня вінничанка, яка тепер поліцейська в Києві, Анна Порхун. – Вони дуже хочуть стати поліцейськими. Я від них дізналася, що у Вінниці з 6 вересня все починається. Рада за друзів, й бажаю їм пройти.

Що радить Анна вміти і знати, щоб пройти відбір? Каже, треба багато віджиматися й швидко бігати, а відповідаючи на питання, думати, для чого воно задане. Тоді – все вийде.

- Буде важкий період відбору й навчання. Потрібно дуже хотіти, щоб пережити це, - каже дівчина-«коп». - Багато зараз з поліції іде людей, бо морально не витримують. Алкоголіків на витримують і погроз. Мені теж погрожували. Сказали: «Я і тебе знайду, і твою сім’ю» й записали номер жетона, номер посвідчення, бо оштрафувала. Людина не повинна боятися цього і дійсно хотіти стати поліцейським.  

Як проходив конкурс у столиці, RIA писала із розповідей шести вінничан, які стали «копами» - в статті «Шестеро вінницьких красунчиків і красунь служать в поліції у Києві». Нагадаємо, що поліцейських готують два місяці. Їм читають маже 30 дисциплін, в тому числі іноземні тренери, й вимагають засвоїти великий об’єм інформації за короткий термін. І далі, під час роботи, навчання продовжується. 
  


Вісім тисяч зарплати можуть і не дати
Поліцейським обіцяють від 8 до 10 тисяч зарплати, в залежності від посади і звання. І такі суми платили, поки не ввели систему штрафів.

Два тижні тому «копів», як розказали вінничани-поліцейські, почали штрафувати за появу на роботі із запахом перегару, за запізнення чи за вимкнений мобільний. Причому суми, які вираховують із зарплат, немаленькі.  

Якщо за кожне запізнення на шикування знімають 200 гривень, то за прибуття на службу «з бодуна» штрафують аж на три тисячі. Сотнею карають дівчат за яскравий макіяж, а хлопців – за неголеність. Порушення субординації - півтисячі штрафу. Втрата елементів екіпірування чи форменого одягу – 300 гривень з відшкодуванням. Нецензурна лайка під час служби – 400 гривень. Недбале ставлення до обов’язків – до двох тисяч гривень. Значне пошкодження службового авто коштуватиме поліцейському чотирьох тисяч гривень з переводом в піший патруль.

- Зарплату меншу получили ті, хто щось порушив. Невчасно пішов на завдання, заснув у машині, більше взяв часу на обід, ніж потрібно, - розказують поліцейські. – А хто дисциплінований, то отримав свої вісім тисяч й навіть більше - нам дали по дві тисячі премії до Дня Незалежності.

 

Читайте також:

Хочеш стати поліцейським? Іди в неділю з паспортом в «Плеяду»


 

 

Коментарі (29)
  • Анонім

    Підкажіть,коли і куди звертатися,щоб здати анкету?чи будуть набирати в районні центри?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up