Сила в мудрості

Сьогодні День Перемоги має інше значення, ніж в минулому році. Особисто для мене воно змінилось. Особисто я розумію вже сьогодні, що довелось пережити молодим хлопцям, простим людям у далеких 1941-1945 роках. Сьогодні ми, вшановуючи живих ветеранів чи згадуючи загиблих, щиро і від усього серця молимося Господу про те, щоб вберіг нас від повторення того жаху! Набридло, що долі сотень тисяч живих думаючих людей залежать від настрою та планів всього однієї людини! ТАК НЕМАЄ БУТИ!!!

Сьогодні ми повертаємось у спогадах в минуле!!! Це важко, це неможливо без сліз!!! Але… повернусь і я!!!

Мій прадід теж загинув на війні. Пішов і не повернувся... На жаль, я знаю про нього лише з розповідей бабусі (хоча й вона втратила його ще зовсім маленькою). Мені хочеться сьогодні писати про мою прабабусю Тетяну. Її я добре пам'ятаю сама, вона зробила неоціненний вплив на моє виховання, вона була ВЕЛИКОЮ ЖІНКОЮ.

Зовсім нещодавно моя бабуся (її донька) розповіла нам про ті два важкі післявоєнні роки. Закінчилася війна, чоловіки повертались додому. Та не всі... Дві дівчинки, 8 та 10 років бігли "на шлях" зустрічати свого рідного довгожданого батька. Вони мчались з усіх сил, щоб приблизити цю щасливу хвилину. На зустріч їм йшли усміхнені змучені чоловіки, поруч дружини, а  на руках діти.

Прибігли... Чекали... Довго... Не дочекались... Загинув...

Бабуня Таня дуже важко сприйняла цю звістку. Це було справжнє кохання! Велике, сильне, всепоглинаюче. І так важко було його втратити. Бабуня злягли, відказали ноги. Вони лежали безпомічні, знесилені, і, напевно, втратили віру в життя! Якби не дві дівчинки, дві донечки! Вони ж бо ще нічого не розуміли. За ними приглядали сусіди, та й уже трішки самі себе могли обходити. Бабуня Таня звернулися до лікарів! Не допомагало! Звернулись до народних методів! Трішки стали підніматись з ліжка. На моє глибоке переконання, тільки сам Господь Бог допоміг бабуні встати з ліжка. А ще, піклування за своїх донечок. Хтось же мав виховати їх, поставити на ноги, дати свій квиток у життя. Тепер вона мала зробити це за двох: за неї та за покійного чоловіка.

Йшли роки! Немало страждань випало ще на долю покійної бабуні Тані. Довелось пережити ще й голодомор! Але щоразу, коли було дуже важко, ніби хтось подавав невидиму руку допомоги! Вона підводилась, розправляла плечі та йшла вперед, по всьому життю пронісши в серці кохання до того одного, любимого.

Пишу і в пам'яті постає невеличка бабуніна кімната, де вона після кожного прийому їжі молилась Господу. Дякувала, просила сили та здоров'я для усіх рідних. І в неї були ці сили. Вона прожила славних 94 роки! І, здається, ні про що не жалкувала. Окрім того, що чоловік її покинув так рано!

Бабуню, я точно знаю, що ви дивитесь на нас звідти, з небес. Будьте певні, ми з усіх сил намагаємось гідно нести ім'я вашого роду та пам'ятаємо про вас щохвилини! Ваше життя переконує: сила жінки в її мудрості! Хай земля Вам буде пухом.

P.S. Статтю про бабуню я написала минулого року, але не можу сьогодні не поділитись нею! При тому, що сьогодні вона має ще більш сильне значення! НАШ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД НЕПЕРЕМОЖНИЙ!!! ВІРЮ!!!

Коментарі (0)
  • Anonymous

    Вони працюють на державні органи США? Чому вони не патріоти України? Чому вони так лицемірно брешуть в своїх замовних статейках? Їм, що за це великі кошти виплачують чи вони щось з того мають?
  • Anonymous

    "Сила в Правді" (с). Грантоїдам і нацюкам не зрозуміти.

Проект – це послідовність взаємопов’язаний дій, що відбуваються протягом установленого, обмеженого періоду і направлені на...

Еко-туризм, або у мами відпустка особлива

Ура! Інтернет і нормальний телефонний зв'язок! Хоча... Коли не слідкуєш за часом, харчуєшся на свіжому повітрі, п'єш парне...

За день до шести, або як народилось щастя

Багато хто мене питає, як народилась ідея «Території мам». Сьогодні я розкажу про це! Трохи історії Рівно 6 років назад,...

Ода Території мам

5 квітня 2011 року відбулась перша зустріч «Території мам». 4 роки… Це роки піднесення і спаду, віри і безнадії, нових знайомств...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up