Про проектний менеджмент і про… життя

Проект – це послідовність взаємопов’язаний дій, що відбуваються протягом установленого, обмеженого періоду і направлені на отримання чітко визначеного результату. Це одне з визначень поняття «проект», яке я використовую під час свого тренінгу по проектному менеджменту. І сьогоднішній пост трошки про цей тренінг, а трошки про життя.

Спочатку аргументи, чому я можу ділитись своїми знаннями на дану тему. Отже:

- Я вже три роки як очолюю ГО «Територія мам», де реалізувала свої проекти: «Разом з мамою», «Бізнес-мама – це реальність», «Матусині вечірки», «Родинне свято «В сімейному колі всі на приколі», «Мами для дітей. Ділимось любов’ю» (більше про них на нашому сайті mama.vn.ua) Також організовувала такі заходи як «Свято батьківства», «Свято-акція в підтримку грудного вигодовування», «Свято вагітності «В очікуванні дива». Неодноразово долучалась до організації заходів партнерських ГО та БФ, таких як «Свято мильних бульбашок» (до Дня захисту дітей), «Купальський пікнік» "Гостини для родини" та інші.

- Майже 2 роки (з вересня 2013 по червень 2015) я пропрацювала головним спеціалістом Ресурсно-інформаційного центру «Громади Вінниччини», де консультувала представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій з приводу написання та реалізації грантових проектів. Маю на своєму рахунку низку виграних проектів.

- В 2015 році закінчила Інститут Лідерства та Управління УКУ за програмою «Управління неприбутковими організаціями» і маю відповідний сертифікат. Велика увага в даному курсі приділялась саме «Проектному менеджменту» та «Управлінню проектами».

Думаю, це досить вагомі докази того, що щось таки в цій тематиці я розумію!)))

А тепер про життя. Минулого четверга, 9.07 я стартувала. Сказати, що було страшно – це нічого не сказати. Бо хоч я і щось розумію, але коли голосно заявляєш АВТОРСЬКИЙ тренінг, то маєш нести за нього відповідальність і дати людям те, чого їм не можуть дати інші. Нас було 5: 4 активні жінки, які вже реалізовували проекти, громадські діячі, які мають за плечима досвід проектного менеджменту і я, та, хто заявила, що зможу їм розказати щось нове).

Почала я не з того формулювання терміну «проект», який написаний з самого верху, а з того, що всі ми проектні менеджери, бо проект – це і заміжжя, і народження дитини, і, навіть, поїздка на море!) Після цього можна було вже розходитись, але… Ми працювали! Пили каву, навчались, спілкувались, ділились своїми думками та аналізували невдачі, які траплялись під час планування та реалізації проектів. Було класно, душевно та продуктивно.

Чому в житті? Тому що, знаючи певний алгоритм формування проекту та його життєвий цикл, можна простіше планувати різні життєві штуки ( з якими ми з вами щодня зустрічаємось у власному житті), такі як як день народження, вихідний у сімейному колі, посиденьки з подружками.  Як? Та просто. Бо ми даємо відповіді собі на запитання: Для чого мені це? (це і є мета), Що конкретно хочу? (це і є завдання), Що це мені дасть? (це і є очікувані результати),  Що маю зробити? (це і є план дій), З ким? (команда проекту), Скільки на це все потрібно грошей? (БЮДЖЕТ).  А в кінці дуже класно прийти і проаналізувати, чи все вдалось, чи досягнуті результати, чи щось можна було б зробити по-іншому. До слова, іноді навіть дуже круті громадські організації не завжди роблять моніторинг та аналіз!)

Звичайно, щоб підготувати та подати проект на фонд чи залучити фінансування від державної влади, цей алгоритм занадто простий. Тому що там і ризики треба продумати, і логіку-структурну матрицю зробити, і життєздатність проекту написати, і переконати оціночну комісію, що тема, піднята в проекті, актуальна і ніхто інший, крім вас не може цю проблему вирішити. Та все ж, знаючи хоч ці нюанси, проектний менеджмент здається не таким страшним звіром, як його малюють!

Підводячи підсумок, не можу не поділитись відгуком Марини Присняк, голови ГО "ЧАС.ОПИС", автора та натхненниці дуже класного інтернет-журналу "Амбітна пані":

"Авторський тренінг Валентини Ткачук "Проектний менеджмент в роботі і житті" стартував своє життя з дописувачками журналу "АМБІТНА ПАНІ" і конкретними завданнями до виконання. Говорили багацько про те, як правильно планувати, підбирати команду, складати логіко-структурну матрицю, визначатись з пріорітетами і як не втратити мрію і довести її до запитання "чи хочу я робити це ще раз". То стало плідно та надихаюче. А по-інакшому не можна".

Якщо ж і вам цікаво щось почути від МЕНЕ, попрацювати над своїм проектом зі МНОЮ та задати МЕНІ питання, що вас хвилюють, слідкуйте за моїми сторінками в соц. мережах (ВК та Fb)  та заповніть, будь ласка, анкету. Чекатиму вас з нетерпінням та обіцяю бути корисною!

Коментарі (0)

Проект – це послідовність взаємопов’язаний дій, що відбуваються протягом установленого, обмеженого періоду і направлені на...

Еко-туризм, або у мами відпустка особлива

Ура! Інтернет і нормальний телефонний зв'язок! Хоча... Коли не слідкуєш за часом, харчуєшся на свіжому повітрі, п'єш парне...

За день до шести, або як народилось щастя

Багато хто мене питає, як народилась ідея «Території мам». Сьогодні я розкажу про це! Трохи історії Рівно 6 років назад,...

Ода Території мам

5 квітня 2011 року відбулась перша зустріч «Території мам». 4 роки… Це роки піднесення і спаду, віри і безнадії, нових знайомств...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 19:01 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up